Toinen aalto – koronapäiväkirja 2 – 6.82020

 

 

Vielä se on niin sanotusti ”kintaalla”, saammeko koronan toisen tulemisen riesaksemme. Ajattelin avata uuden päiväkirjan hyvissä ajoin, jotta voimme seurata miten etenemme viruksen kanssa. Tällä kertaa en aio ainakaan aluksi joka päivä tehdä merkintöjä. Aika näyttää jos joudumme rajoituksiin ja suosituksiin, jolloin joudumme ikävystymiseen asti viettämään kotipäiviä, niin silloin kone voi alkaa laulaa päivittäin.

 

Huomenna ja koko viikonlopuksi lupailee hellesäitä. Mitä muuta se tietää kuin järvessä lillumista. Talvella kyllä voi katsella jäistä järvenpintaa, nyt on otettava siitä mahdollinen irti eli uimaan, uimaan suomalaiset.

 

Yhteiskunnalliset asiat oikeastaan hypähti silmille elokuun alussa. Eilen kirjoitin jutun paikallislehteen. Tänään olen tekstiviestein ja puhelimella keskustellut kuntamme asioista. Ensi keskiviikkona avautuu Virtatupa uusissa tiloissa ja siihenkin on syytä paneutua. Kaikkea on koitettava, ikään kuin koronan haamua ei olisikaan.

 

Taas meni kesä vilauksessa. Piti tehdä sitä ja piti tehdä tätä, mutta kun ei ehtinyt, kun oli kaikkea muuta. Monesko kesä olikaan, kun suunnittelimme Itä – Suomen reissua – haaveksi jäi. Tarkoitus oli käydä myös syntymäkunnassani Nivalassa, mutta sekin taitaa siirtyä ensi kesään.

 

Korona uutisia:

  • tuleeko Helsinki – Vantaan lentokentästä taas yksi tärkeimmistä puheenaiheista? Tänään Ilta-Sanomat antoi esimakua kuinka Hongkongista tulleelle lyötiin papereita käteen, ei muuta. Toivotaan nyt viranomaisten olevan viisaimpia ja ottaneet opiksi, uskon myös niin.
  • eilen tartuntoja 29, tänään 20, eli nousua on, pitääkö olla huolissaan – pitää, mutta ei panikoida.
  • toteutuuko se oikea Suomi – Ruotsi yleisurheilumaaottelu? Vaikka Ruotsissa tilanne edelleen vaikea, toivon perinteisen tapahtuman toteutumista.
  • onneksi ei vielä ole eduskunnan kyselytuntia. Voisi kasvomaskeista tulla melkoinen vääntö.

 

Pitkästä aikaa kalajuttua. Kaverini Antti on todella innokas kalamies. Taas kerran hän näytti olevan kalassa kun tulimme katiskoja kokemaan. Kaukaa jo huutelin, onko tullut kalaa. Esitteli sitten isoa haukea ja ahventa. Minä siihen: Laitoitko sen meidän katiskan samaan paikkaan. Totesi makean naurun saattelemana, että ei ole varma tuliko oikein päin.

 

On vaan sellainen veijari kalastamaan, että olen oikein alkanut miettiä, pitäisikö Aureen kaloja alkaa viedä katkaisuhoitoon? Ovat jääneet meinaan ihan koukkuun Antin pyyntivälineisiin.

 

Kevennys: Jääkiekon ystäville tämä on varmaan tuttu vitsi, mutta on niin mukava kiusata Tapparan kannattajia: Menin Virroilla Veikon Koneeseen ja sanoin: Haluan ostaa halvan ja tehokkaan imurin. Myyjä: Valitettavasti Tapparan maalivahti ei ole myytävänä.

 

 

5 Replies to “Toinen aalto – koronapäiväkirja 2 – 6.82020”

  1. Saapi nähdä. Sentäs maskeja on saatavilla hyvin. Kävin tänään kiertelemässä katselemassa, hyllyistä on kyllä mennyt mutta vielä piisaa. Ja jos ei euroja halua käyttää, sitten vaan vanha lakanan pala tai t-paita käyttöön, sukastakin semmoisen tekee. Kannattaa tosin ehkä pestä ensin tai sivuvaikutuksista voi tulla sanomista.

  2. Minun Tallinnan reissuni meni klinikalla, polvi kuvattiin ja haastateltiin hoitohistoriaani, ihme ja kumma; ortopedi sanoikin, kun tähän ikään olet selvinnyt ilman lääkitystä, en kyllä ensisijaisesti suosittelisi keinoniveltä (iso bisnes lääkäriasemille).
    Kertoili, kun kuvat ovat perusteellisesti tulkitut, osannee sitten sanoa mielipiteensä. Sovittiin aika sitten kuukauden päähän.
    Että semmoista matkailua, oikeastaan naapurissa poikkeilua.

Kommentoi