Työelämän raadollisuus

 

 

Esitän lyhyitä ihmettelyjä ns. vanhojen työntekijöiden kohtelusta.

 

Edelleen vakuutusyhtiöiden lääkärit ovat jumalia. Puolikuolleita ihmisiä roikotetaan työvoimareserveinä vaikka kaikki muut lääkärit, useissa tapauksissa työnantajat ja ihmiset itse tietävät olevansa työkyvyttömiä. Miksi valta ja voima on annettu vakuutusyhtiöiden lääkäreille?

 

Jos työnantajat lomauttavat ja irtisanovat työvoimaa, miksi he sanovat irti tai lomauttavat juuri heitä jonka perään he myöhemmin poraavat? Jos minä olisin työnantaja ja vanhat työntekijät olisivat kultaakin kalliimpia, ilman muuta pitäisin heistä huolta, enkä heittäisi heitä ”susille”.

 

Jos työntekijöitä laitetaan eläkeputkeen, kun töitä ei vaan kerta kaikkiaan ole, miksi heitä ei suosiolla päästetä pois kitumasta suoraan eläkkeille? Pitkän työuran tehneitä, terveytensä työhön uhranneita roikotetaan putkissa ja reserveissä, ikään kuin rangaistuksina pitkistä työurista, eikä kuitenkaan haluta heitä takaisin – ainakaan vanhoilla palkoilla ja tuskin vanhoilla työehdoilla.

 

Entä työnantajien vastuu? Kun työntekijät ovat nostaneet usein 40 vuoden työurien aikana yrityksiä kukoistukseen, luoneet töillään omistajilleen vankat varallisuudet, eikö oikeus ja kohtuus olisi, että yritykset kannattelisivat vanhoja työntekijöitä vaikeuksien yli? Nyt he kylmän rauhallisesti heittävät yhteiskunnan kontolle – vaatien ja saaden yhteiskunnalta miljardien tukia ja helpotuksia erilaisiin maksuihin.

 

Kun nämäkään toimet eivät heille riitä, haluavat he irtisanottuja tai lomautettuja vanhoja konkarityöntekijöitä yhteiskunnan taholta rangaistavan ja nöyryyttävän. Kyllä maailma makaa kummallisessa mallissa, en muuta sano.

 

7 vastausta artikkeliin “Työelämän raadollisuus”

  1. No siellähän on nyt koko vasemmisto nyt vallassa, miksi mikään ei muutu?

    Vakuutusyhtiöiden mielivalta tulee murtaa ja yrittäjät, nuo kapitalistisiat tulee asettaa vastuuseen työntekijäparkojen ryöstämisestä.

    1. Vasemmisto ??? Oikeisto ??????? Mitä hevettiä näillä on asian kanssa tekemistä? Eikö kysymys ollut työstä, työmtekijästä ja työnantajasta ja heidän rooleistaan ja vastuistaan.

      1. Kyllä vasurit/oikeisto tässäkin vaikuttaa.
        Kun vasurit koko ajan vouhottavat, kuinka pitävät pienen duunarin puolta, niin nythän voisivat laittaa asian reilaan…

    2. Jossain määrin työnantajana; en todellakaan ymmärrä työntekijöiden ”ryöstämistä”, työsopimukset teimme yhteisymmärryksessä alan työsopimuksia noudattaen; kuten aiemminkin olen kirjoitellut.
      Olikohan tuo Mikan kommentti ehkä sarkasmia?

  2. Työttömillähän oli pitkään oikeus varhennettuun eläkkeeseen, mutta se päättyy vuonna 1957 syntyneisiin. Varhaiseläkkeestä luovuttiin eduskunnan täysistunnossa 21.11.2012 hyväksytyllä lakimuutoksella.

    Varhaiseläkkeen poistamista työttömiltä kannattivat SDP:n, Vasemmistoliiton, Vihreiden, RKP:n, KD:n ja Kokoomuksen eduskuntaryhmät kokonaisuudessaan sekä Keskustan eduskuntaryhmä kahta lukuun ottamatta.

    Vain PS:n eduskuntaryhmä kokonaisuudessaan, Keskistan Alatalo ja Pirttilahti sekä Vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä perustuslain noudattamisen takia erotetut Mustajärvi ja Yrttiaho äänestivät lakimuutosta vastaan.

    P.S. Jostain ihmeen syystä mediassa käytetään jatkuvasti ilmaisua ”työnantaja siirtää eläkeputkeen”. Näinhän se ei mene, eläkeputkeen joutuu/pääsee tietyn iän täytettyään ja oltuaan täysmääräisen ajan työttömyyspäivärahalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *