Voiko korona viruksella vitsailla?

 

 

Stand Up koomikko Jukka Lindström oli muutama päivä sitten televisiossa ja häneltä kysyttiin onko esimerkiksi korona virus sellainen josta ei passaa vitsailla. Hänen mielestään voi, jos kääntää asiat niin päin, ettei vitsaile uhreilla ja sairastuneilla vaan ilmiöillä viruksen ympärillä. Katsotaan nyt osaanko suututtaa lukijat kun koitan hieman keventää tunnelmaa korona viruksella:

 

-suomalaiset ovat jotakuinkin turvassa koronavirukselta, miksi? Koska suomalaiset kulkevat yleensä kaduilla kenkiin tuijottaen, puhumattomina, karttelevat viimeiseen asti kontaktia ja kääntävät katseensa poispäin puhuteltaessa, eivät mielellään kättele, saati halaavat.

– naiset ovat vielä erityisasemassa. Suomalaiset miehet kun eivät puhu eivätkä pussaa, joten tartuntavaara on olematon. Myös Me Too – kampanja sai aikaan, että miehet pitävät ainakin kahden metrin hajuraon naisiin.

 

-Usan presidentti Trump pisti koronaviruksen demokraattipuolueen syyksi. Sekö oli syynä, ettei Trump kätellyt Edustajahuoneen puhemiestä Nancy Pelosia? Trump ehkä pelkäsi tartuntaa ja siitä aiheutuvaa kovaa kuumetta ja voisi kuumeisena laittaa twitteriin ihan järkeviä lausuntoja?

 

-meilläkin eduskunta harkitsee kättelyistä luopumista. Se olisi viisas päätös. Ihan tarpeeksi siellä houraillaan jo nyt, ilman kuumehouruisia puheitakin. On myös puhuttu vierailijoiden päästämisestä eduskuntaan. Nähtäväksi jää, suostuuko eduskunnan enemmistö perussuomalaisten vaatimuksiin rajojen sulkemisesta? Eduskunnan rakennuspuolen työntekijät ovat jo kuulemma käyneet rautakaupoista tyhjentämässä kaikki piikkilangat joilla eduskunta piiritetään korona viruksen vieraslajin leviämisestä kansanedustajien keskuuteen.

 

-minulla oli aikanaan ensimmäisen autona -68 mallin Toyota Corona. Hyvä auto, mutta sillä pahalaisella oli joku virus. Sateisella ja kostealla säällä ei lähtenyt millään keinoin käyntiin. Yski pärski, köhi ja rohisi kuin keuhkotautinen kun meinasi käydä ja sitten sammui. Annoin sille sitten nimeksi Toyota Korona Virus. Tämä virus oli paikallinen, ei levinnyt. Paitsi kerran kun tulin iltavuorosta kotiin. Autossa oli ns. viiperin pyörä joka oli hajonnut. Kun heti ei vikaa keksitty, niin karanteeniin vaan koko auto muutamaksi viikoksi. Talttui siitä autotohtorin avulla, mutta virus jäi ja vaihdoin auton pois.

 

-italiassa kuulemma pelataan nyt jalkapalloa tyhjille katsomoille. Suomessa on korona virusta ehkäisty jo kauan – jalkapallo otteluissa nimittäin katsomat ammottavat tyhjyyttään ilman karanteeneja.

 

Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson on kuulemma käärmeissään Euroopan unionille. Aikoo katkaista neuvottelut jos eivät saa kaikkea mitä EU:lla on. On kuullut huhuja jostain koronasta ja vaatinut, että elleivät he myös sitä saa, niin neuvottelut tyssäävät tyystin. EU: ssa mietitään nyt pitäisikö alkaa pärskiä kanaalin yli, että Boris rauhoittuisi. Saisi käydä viemässä kuningattarelle nuhaisena mutta ylpeänä viestin, kuinka mekin saatiin sitten korona virus.

 

Ei maar, taidan lähteä kaverini Antin luokse kylään, hänellä kun on seinällä korona peli. Aletaan pelata ja katsotaan kuka on kuka. Jos häviän, suutun ja laitan Antin karanteeniin, ei ole ainakaan kuukauteen asiaa kylään. Kaiken maailman koronoita sitä onkin.

 

 

 

 

2 Replies to “Voiko korona viruksella vitsailla?”

  1. Jos asiasta voi vitsailla, se tarkoittaa että osaamme käsitellä asiaa.

    Jos siitä ei voi vitsailla, se on ongelma.

    Puhuttiin sitten natseista tai viiruksista.

  2. ”Sinne jäi sano spitaalinen tyttöystävälleen”, totta kai koronasta voi vitsailla, miksi ei voisi?

    P.s. Toyota Corona.

Kommentoi