Business Finlandin tolkuton rahanjako

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/business-finland-maksoi-pikavippiyhtioille-100000-euroa-koronatukia-rahaa-saanut-firma-yllyttaa-ottamaan-pikavippeja-lomamatkaa-varten/476ef798-aacc-4937-8945-a18e363728a7?ref=iltalehti:f10b&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi

”Business Finland on maksanut tänä vuonna tukia yrityksille koronatilanteen vuoksi.

Veronmaksajien rahaa on riittänyt myös pikavippibisneksen tukemiseen. Pikavippejä suomalaisille mainostaville ja myöntäville yhtiöille on maksettu 100 000 euron koronatukia.

Business Finlandin palvelujohtaja Kari Komulaisen mukaan perusteena yritysten tukemiselle on kulutusluottoja koskeva lainmuutos.”

On tuo täydellistä hulluutta.

Rahakiskureille annetaan yhteiskunnalta lisää rahaa.

10 vastausta artikkeliin “Business Finlandin tolkuton rahanjako”

 1. Blogistin avaus noudattaa tuttua kaavaa vasuri-tyttöhallitus jakoi taas tolkuttomast yhteiskunnan rahaa.
  Kriteeri oli yritysten realistiseen kehittämissuunnitelmaan liittyvä avustus pelastaa pahimmasta ja kiireellä. Avaajan kielellä käännettynä, ”huteja” sattuu.

  1. Meinaatko, että rahankiskurifirmat tarvitsevat rahaa lisää ”kehittämiseen”?
   Kylläne ovat jo tähän asti tienanneet tolkuttomasti.

 2. Siellä on seassa firmoja jotka pyörii nytkin erilaisten tukien voimalla, työvoimaa on mutta lähes kaikki tukityöllistettyjä sekä opiskelun puolesta ”työharjoittelussa”, todelliset kulut on firmojen omistajien palkat. Nyt näitä tuetaan vielä valtion kassasta….varsinaista bisnestä.

 3. Lainaako? Käsitin kyllä avustukseksi. Myös julkkis Sampon Jounin kauppa sai sata tonnia. Saman verran se jakaa nyt osinkoina omistajilleen eli Sampolle ja Sampon äidille. Sen sijaan huskykoira yrittäjä Lapista joka tarvitsisi seitsemän tonnia koirien ruokintaan joutuu miettimään koiriensa lopettamista. Aika moni myös palautti saamansa rahat viimeistään kohun jälkeen kuten huutokauppakeisari. Pieleen näyttää menneen se rahanjako, käsittämätöntä touhua.

  1. Sen verran olen vieläkin perillä rekikoirasafariyrittäjien arkitotuudesta, että muistan hyvinkin monia tapauksia 90-luvulta; kun bisnes tyrehtyi syystä tai toisesta, otettiin hatkat paikkakunnalta ja koirat jätettiin omine hyvineen tarhoihinsa, ilman ruokaa ja huoltoa.
   Tänä talvena, vaikka en ennustamista harrastakkaan, tiedän, että tämä tapahtuu monessakin safariyrityksessä.
   En pirua maalaisi seinälle mutta kun vanhat kokemukseni kertovat omaa karua todellisuuttaan.

 4. Jos se olisi laina niin mitä ihmeellistä siinä olisi? Lainaa saa muutenkin nyt halvalla.

Kommentoi