Ei ääliöiden päätä järki paljon pakota.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/korona-aika-tukkii-viemarit-myos-suomessa-itse-viemarietikettihan-on-hyvin-yksinkertainen/ed624b41-cfd4-4c99-aae3-2eb2acfb1095?ref=iltalehti:9901&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi&_ga=2.98300572.2075626706.1587289886-327884419.1587289886

”HSY:n viemäreihin on viime viikkoina päätynyt ennätysmäärä hygieniatuotteita ja muuta sinne kuulumatonta jätettä. Desinfioivien puhdistusliinojen, nenäliinojen ja kosteuspyyhkeiden muuttunut kulutus on näkynyt pääkaupunkiseudun jätevedenpumppaamoilla maaliskuun alusta alkaen.

”Ero normaalitilanteeseen on huomattava. Pahin viikko tähän mennessä oli viikko 14 kuun vaihteessa, silloin pumpputukoksia avattiin 14 kpl. Tälläkin viikolla tukoksia oli avattu jo viisi keskiviikkoaamupäivään mennessä”, kertoo yksikön päällikkö Petteri Jokinen tiedotteessa.”

Miten on mahdollista, ettei näin yksinkertainen asia mene perille?

Asiasta on puhuttu aina silloin tällöin ja kerrottu, mitä vessan pönttöön saa laittaa, mutta joitakin eivät mitkään säännöt koske.

One Reply to “Ei ääliöiden päätä järki paljon pakota.”

 1. Latinankielinen sana sapiens kääntyy suomeksi sanaksi ’viisas’ [ homo = mies, ihminen ]

  Varmaa on, että ihminen on keksinyt latinankielisen nimen itse itselleen mieluisan.

  *

  Ihminen (Homo sapiens) on ainoa nykyisin elossa oleva ihmisten (Homo) sukuun kuuluva nisäkäs. Ihminen kuuluu kädellisten (Primates) lahkon isojen ihmisapinoiden (Hominidae) heimoon ja on nykyisin elävistä kädellisistä laajimmalle levinnyt ja runsaslukuisin laji. Ihmisiä on noin 7,7 miljardia. Ihmisellä on kehittyneet aivot, joiden ansiosta ihminen kykenee abstraktiin ajatteluun, kieleen ja itsetarkkailuun. [lähde: Wikipedi]

  **********************************************************************
  Tuskin tilanne Tampereella poikkeaa mitenkään tilanteesta Helsingissä.
  ***********************************************************************

  ”Pumppaamotukosten määrä on kasvanut maaliskuusta alkaen, kertoo Helsingin seudun ympäristöpalvelut.”
  *
  https://www.hsy.fi/fi/tietoa-hsy/Sivut/default.aspx

  Tietoa HSY:stä

  Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.

Kommentoi