Huolestuttava ”tieto” – ollut koko ajan yleisesti tiedossa

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kuntaliitto-suomeen-jaanyt-satoja-kielteisen-turvapaikkapaatoksen-saaneita/7867622

”Suomessa on noin 700–1  100 ihmistä, jotka ovat jääneet oleskelemaan maahan ilman oleskelulupaa saatuaan kielteisen turvapaikkapäätöksen, arvioi Kuntaliitto tekemänsä kartoituksen pohjalta.”

Mikä uutinen tämä on?

Tämähän on ollut koko ajan tiedossa – muilla paitsi ”suvaitsevaisilla”.

15 Replies to “Huolestuttava ”tieto” – ollut koko ajan yleisesti tiedossa”

 1. Ei tässä tosiaan uutista ole.

  Minua ei myöskään lopulta ihan hullun paljoa ota päähän se, että heille tarjotaan terveyspalveluja.

  Se, mikä huolettaa, on että heille tarjottavissa palveluissa ei yhtään konsultoida poliisia. Paperittomien joukossa on ihmisiä, jotka poliisin pitäisi saada kiinni. En tarkoita tässä ”tavallisia” hylsyn saaneita, vaan rikollisia sekä ihmiskaupan uhreja. Edelliset pitäisi saada oikeuteen, jälkimmäiset suojeluun.

 2. Kyllä kaikki kiinni sastaisiin tai ei kuten muutkin piileskelevät rikoliset. Se ongelma syntyi heti suuremn massan savuttua maahan, johon ei oltu varaduttu ja siihen se jäi. Ruokaa ja apua hekin tarvitsevat. Käteisellä maksu on yksi johtolanka.

 3. Ongelmana on se, että Suomessa on liikaa tahoja, jotka eivät haluakkaan palauttaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita lähtömaihinsa. Ei vaikka kielteisiä päätöksiä olisi jo useampiakin.

     1. Kyse oli halusta palauttaa, enkä kyllä tämän hallituksen toimista löydä mitään mikä tällaisesta halusta kertoisi, päinvastaisesta halusta sen sijaan kertoo monikin toimi.

   1. Mietipä, miltä suunnalta oli esim. se henkilö, joka esti Finnairin koneen liikkeelle lähdön estääkseen palautuksen. Henkilö tuomittiin ilmailurikkomuksesta ja haitanteosta virkamiehelle.

    Asiaa pyritään edistämään jopa lakeja rikkomalla. Huomioitavaa on myös se, että ko. henkilö oli tuolloin puolueensa lainsäädäntösihteeri.

    Toki samassa puolueessa on muitakin kärkinimiä, joilla on ongelmia lakien noudattamisen suhteen.

    1. Jotain kertoo myös se, että laittomasti maassa oleville halutaan antaa työluvat…

     Ei niitä ”tahoja” tosiaan ole kovin työlästä löytää.

     1. Pennanen edustaa juuri niitä tahoja, jotka eivät halua, että luvattomat poistettaisiin Suomesta.

       1. Taisivat mennä puurot ja vellit sekaisin.
        Puolueen toimihenkilö ja erityisesti johto ja juristisakki edustavat selkeästi puoluetta samoin kuin ministeri edustaa hallitusta, vaikka kuinka koittaisi olla vain puoluepomo.

       2. Epätoivoista kiemurtelua. Kyllä puolueessaan merkittävässä asemassa olevan henkilön teot ja kannanotot edustavat muutakin kuin vain tämän henkilön mielipidettä.

        Täytyy myös elää melkoisessa umpiossa, jos ei ole havainnut millainen linja vihreillä ja vasemmistolla on tässä luvattomien palautusasiassa.

        Palautettakoon mieliin, että se oli SDP:n puh.joht. Antti Rinne, joka ennen vuoden 2019 vaaleja käydyssä vaalikeskustelussa heitti ilmoille ajatuksen, että luvattomille aletaan hommata oleskelulupia työpaikan avulla.

        Nykyhallitus jatkaa Rinteen linjalla, joten turhaa on kiemurtelusi.

Kommentoi