Ja taas uusi huti

https://yle.fi/uutiset/3-11201721

Vihreä sisäministeri Ohisalo on muilta yllättäen ja mitään muiden kanssa keskustelematta tuomassa Suomeen alaikäisiä elintasoturisteja, joiden perheet sitten todennäköisesti aikanaan perinteiseen tapaan päästettäisiin Suomeen ”perheiden yhdistämisen nimissä”.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006405404.html

Ainakin kepulit tämä viherpuuhastelu on yllättänyt.

55 Replies to “Ja taas uusi huti”

 1. Niin, ensin tuodaan Suomeen lauma ”lapsia”, joiden kansallisuuksista, nimistä, iästä, jne. ei ole hajuakaan.

  Sitten perheiden yhdistämisen nimissä tuodaan ”isiä, äitejä, veljiä, ja siskoja”, joiden kansallisuuksista, nimistä, iästä, jne. ei ole hajuakaan.

  Sitäpaitsi sellainen asia ei kuulu sisäministerin ajettavaksi – ei vaikka nimitti vihreän kansliapäällikön.

  1. Viron konsultille tiedoksi, että Suomen lain mukaan ko. asia kuuluu nimenomaan sisäministeriölle. Miten lie asia teillä siellä Virossa ??

 2. Maahanmuutto

  Sisäministeriö vastaa maahanmuuttoa koskevan lainsäädännön valmistelusta, ohjaa ja kehittää maahanmuuttohallintoa sekä tulosohjaa Maahanmuuttovirastoa. Tavoitteena on hallittu ja yhteiskunnallisesti kestävä maahanmuutto sekä turvallisesti avoin Suomi, jossa jokainen löytää paikkansa.

  1. Ohiksella on lisäksi puolueen puheenjohtajan asema. Aina ei voi tietää, kumpi puhuu. Sisäministerin tehtävä edellyttää turvallisuuden lisäämistä, vihreä puolue turvallisuuden vähentämistä.

   Vihreiden puheenjohtana Ohis harjoitti syrjintää tosin ilman rasismivaihetta (Pelttari). Koska vihreä puolue ei hyväksy syrjintää, pitäisi sen vetää ministerinpalli Ohiksen alta ja sulkea Ohis pois eduskuntaryhmästä toistaiseksi.

  2. Enpä ole tullut havainneeksi, että Suomen Sisäasiainministeriö olisi salakuljetukseen syyllistynyt. No, minullahan ei ole tuota sisäpiirin tietoa.

 3. Kyllä sisäministeriölle kuuluu myös katsoa ketä ulkomailta maahan on muuttamassa. Olen sitä mieltä, että Suomeen ollaan mahdollisesti tuomassa lapsia, joilla ei ole omaisia eli olen ymmärtänyt, että Suomen valtiolla on henkilöt jotka tekee valinnan lähtömaassa.

  1. Lapsia, joilla ei ole omaisia – leirillä.
   Todennäköisesti sitten löytyy lähtömaista, kun ensin ”lapset” saadaan tänne.

   1. Väitetään, että siellä on joukossa myös nuorempia lapsia. Jos nämä ovat pystyneet omatoimisesti ilman aikusia saapumaan Kreikkaan asti, niin nämä ovat niitä tulevia yrittäjiä ja huippusuorittajia, joita Suomenmaassa tarvitaan.

    1. Siellä on kemian tohtoria, lääkäriä ja ehkä Kokoomuksen uusi tuleva puheenjohtaja haareminein…

 4. Eihän tässä ole mitään uutta, tässä muutama vuosi sitten..

  ”Kokoomus haluaa maahanmuuttajista halpatyövoimaa ja joustoa työmarkkinoille
  Julkaistu 16.1.2016 klo 17:42 / Muokattu 14.9.2017 klo 16:51
  Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta on jo pitkään odottanut milloin kokoomus sanoo reilusti ääneen, että maahanmuuttajat kelpaavat Suomeen vain halpatyövoimaksi. Helsingin sanomissa sisäministeri Petteri Orpo sanoi lauantaina, että maahanmuuttajia voidaan palkata alemmilla palkoilla. Elorannalle tämä ei käy.”

  Lähde:

  https://www.jhl.fi/2016/01/16/kokoomus-haluaa-maahanmuuttajista-halpatyovoimaa-ja-joustoa-tyomarkkinoille/

  1. Nähkää tämä Kokoomuksen mahdollisuutena, nyt 17 vuotias atleettinen parrakas ”poika” on halpatyövoimaa vuoden päästä!

 5. Joko hallituksen tai Kepun sisäisessä viestinnässä on jotain ongelmaa:

  Ohisalo -”hallituksessa on keskusteltu”

  Kaikkonen -” tuli yllätyksenä”

  Kari – ”iltakoulussa sovittu”

  😉

 6. Minustakin sisäministerin olisi aika keskittyä sisäpolitiikkaan. Eikö Maria Ohisalolle (vihr.) löydy Suomesta mitään töitä? Kutakuinkin aina, kun Ohisalo esiintyy mediassa, niin aiheena on ulkomaalaisten auttaminen.

  Ohisalo vaati aikansa terroritien suomalaistaustaisten vaimojen tuomista Suomeen. Kun tämä ei onnistunut, niin hän siirtyi seuraavaan agendaan.

  Muuten, en ole huomannut Ruotsissa kenenkään poliitikon inttävän Syyriaan menneiden ISIS- järjestöön kuuluneiden naisten palauttamista Ruotsiin – on jo varmaan riittävästi ongelmia ..

  *************************************************************************************
  [ Tämä kommentti ei varmaan mitenkään sopisi HS:n sivustolle.]

 7. Jos ei orpolapsia, niin ketä sitten kuuluisi auttaa? Miten lapsia voidaan nimitellä ”elintasoturisteiksi” ja ”terroristeiksi”? Eikö yhtään hävetä?

  On ihan eri asia, jos rajalta kävelee nuoria miehiä ilman että suurella osalla on edes mitään turvapaikan tarvetta. Nyt oltaisiin ottamassa lapsia pakolaisleiriltä.

  Tässä minusta menee se ”tolkun ihmisen” raja. Tolkun ihminen auttaa, jos on tarvetta, mutta ei ole huijattavissa helposti kaikenlaisella puppupuheella.

  1. Ei todellakaan hävetä, koska ei tässä pikkulapsia ole niin nimitetty.
   70% Suomeen 2015 tulleista ei ollut oikeutettu turvapaikkaan millään kansainvälisellä perusteella.
   Pääosa tulleista on reippaita nuoria miehiä eikä todella turvapaikkaa tarvitsevia lapsiperheitä.
   Ruotsissa tehdyssä tutkimuksessa paljastui, että n. 2/3 ns. ”alaikäisistä” oli täysi-ikäisiä eikä ”lapsia”.
   Kaikilla näillä on ollut varaa maksaa ihmissalakuljettajille törkeitä summia päästäkseen ilmaisee ylläpitoon, mutta ne todella turvaa tarvitsevat köyhemmät eivät siihen ole kyenneet.
   Noista lapsista pääosa on ennemminkin lähellä tuota aikuisikää kuin pikkulapsia, koska ovat kyenneet ilman sukua tulemaan Kreikkaan asti.
   Tässä nimenomaan yritetään huijata puppupuheella puhumalla ”lapsista”.

 8. Maria Ohisalolle (vihr.) & kump. puhuvat Kreikan surkeista leireistä, joissa (m.m) lapset joutuvat elämään. Kuinkahan tämän surkeuden kanssa oikein on? – tietäväkö puhujatkaan?
  Maailmassa elää satoja miljoonia lapsia surkeissa oloissa slummeissa. (Thaimaa, Bangladesh, Intia, Pakistan, Brasilia ..). Miten Maria Ohisalolle (vihr.) suhtautuu Pietarin katulapsiin, joista osa asuu viemäreissä? Haluasiko Ohisalolle ottaa heidätkin Suomeen?

  1. Kyllä siellä käyty on ja surkeaksi todettu. Ei Suomi voi lähteä muista maista lapsia viemään, mutta pakolaiset ovat maattomia, se on eri asia. Eikä se, että ei voida auttaa kaikkia ole perustelu sille ettei autettasi ketään.

  1. Eivät suomalaiset lapset kiinnosta, koska se ei tuo kansainvälistä mainetta ja kunniaa.

   1. Suomalaiset lapset eivät elä teltoissa mudan keskellä. Suomalaiset lapset kärsivät aikuisten välinpitämättömyydestä. Ja sitä halutaan lisää: lapsista ei kuulu joidenkin mielestä pitääkään huolta.

  2. Ja mistä se johtuu? Siitä, etteivät omat vanhemmat pidä lapsistaan huolta. Onko se hyvä asia, ettei lapsista pidetä huolta? Onko hyvä asia pitää lapsista huolta? Jos on, niin Ohisalo on oikealla asialla.

 9. On tuo persujen maailma pieni, joka ei yllä omaa leikkikehäänsä pidemmälle. 8 lasta saa niiden maailman sekaisin, vaikka supokin selvittäisi taustat.

  Persut eivät muista, kun niiden isät ja äidit lähtivät elintasoturisteiksi maanpakoon Ruotsin hyvinvointia kasvattamaan. Suomi ei silloin ollut mitään.

  Ryyppäsivät ja rähjäsivät Suomen maineen maailmankartalle. Tulivat meuhkaamaan Suomeen Mersuillaan ja Volvoillaan. Oppivat tyhminä vain yhden lauseen ruotsiksi, kun sanottiin, että en finne igen !

  1. Persukammoista soopaa täysin asiaan liitttymättömästä seikasta, mutta ei yllätä todellakaan.

   Suomalaiset lähtivät Ruotsiin töihin ja pääosin elättivät itsensä töitä tekemällä.

   Nämä elintasoturistit tulevat elämään muiden kustannuksella ja valitettavasti suhteessa merkittävästi suomalaisia enemmän tekemään myös rikoksia.

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006406247.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=4&utm_source=tf-other&share=3254853dca450bc0d2c508924bd98f5e

   ”Tilastotietoja Kreikassa yksin matkustaneista alaikäisistä on koostanut National Center for Social Solidarity. Sen mukaan Kreikassa oli viime vuoden lopussa noin 5 300 yksin matkustavaa alaikäistä turvapaikanhakijaa.

   Heistä 8,7 prosenttia on alle 14-vuotiaita ja 91,3 prosenttia 14–17-vuotiaita.

   Yleisin lähtömaa on Afganistan, josta on kotoisin 42 prosenttia. Pakistanilaisia on 22 prosenttia ja syyrialaisia 12 prosenttia.

   Tilastoista ei käy ilmi, kuinka suuri osa lapsista on orpoja ja kuinka suurella osalla on vanhemmat lähtömaassa.”

   Eli ollaan ottamassa sakkia ”sika säkissä” tietämättä, montako ”sukulaista” ns. perheenyhdistämisen nimissä jatkossa Suomeen tulee..

   1. Puoliksi puuta heinää. Suomaliset pakenivat elintasoturistiksi Ruotsiin, kun mikään työ ei täällä kelvannut ja värisokeille oli sinikeltaisempi vihreämpää kuin täällä sinivalkoinen.
    Suuri osa meni sinne ryyppäämään ja teki töitä, jos sattui olemaan. Autotehtailla useat niistä onnistuivat pääsemään ruotsin kieltä osaavien suomalaisten tuella linjalle töihin, muut olivat konteissaan ryyppäämässä.
    Sen verran tunnen porukka siltä ajalta, että kaikkea hekään eivät viitsi kertoa.

    Lapsipelkureita ja pirunmaalareita nuo persut muutaman hätää kärsivän lapsen vuoksi.

    1. Et viitsisi jauhaa potaskaa.
     Suomessa ei ollut töitä ja Ruotsissa oli.
     Suurin osa oli normaaleja kunnollisia ja työteliäitä ihmisiä, mutta mollaat kaikkia sen pienen huonon vähemmistön mukaan.
     Näköjään kuulut siihen suomalaisten mollaajin vähemmistöliikkeeseen, jonka puuhastelu perustuu omaan surkeaan alemmuudentuntoon, mitä korjataan muita mollaamalla ja itseä kaikessa suuresti kehumalla.
     Tervejärkiset lähtivät töihin sinne, missä niitä tarjottiin, mitä nykysakki ei suurin surminkaan tee.
     Ihan yllättäen satun jokusen sinne menneistä tuntemaan ja olin itsekin siellä kesätöissä useaan otteeseen, kun Suomesta ei saanut muuta kuin kylmää kättä.
     Jostain syystä siellä, missä olin, eivät ruotsalaiset suomalaisia erityisemmin haukkuneet

     1. Tuo iänikuinen laulu, että kyllä suomalaisetkin. Sekin on mielenkiintoista, että suomalaisten kohdalla yleistetään pienen joukon tekemiset koskemaan koko ryhmää.

      Suomeen tulijoiden osalta tuo toimii toisin päin. Kun 30 % porukasta on töissä, niin yleistetään kuinka ahkeraa ja työteliästä sakkia nuo maahanmuuttajat ovat.

      Yksi työssä käyvä somali jalostaa koko porukan kunniakansalaisiksi.

 10. Tunnen yhden joka oli volvon tehtaalla töissä. Suhteensa alkoholiin oli että joi vain vichyvettä.

 11. On ilmoitettu, että lapset ovat ”alle 15-vuotiaita”. Siinä ei ole ongelmaa.

  On vihjattu, että he ovat orpoja. Perusteltua auttaa.

  On vältetty vastaamasta kysymyksiin, mitä tulee myöhemmin perässä tuleviin henkilöihin. Tämä ei ole perusteltua.

  Jos faktoissa ei ole mitään pelättävää, tuotakoon ne pöytään. Jos on pelättävää, peruttakoon operaatio.

  1. Mitenköhän nämä alle 15 vuotiaat orpolapset ovat sinne leirille päätyneet?

   Ihanko itsekseen ovat lähteneet lampsimaan ja ylittämään välimerta?

 12. Kahdeksan lasta? Mistä tuo tieto on peräisin? Ohisalo ainakaan ei ole vielä maininnut määrästä yhtään mitään.

 13. Otettu on ja tuollaista tietoa ei julkisuudessa ole liikkunut. Taidat nyt sekoittaa aiemmin Välimereltä pelastusalukselta otetut kahdeksan turvapaikanhakijaa tähän juttuun.

  Mutta ei anneta tosiasioiden pilata hyvää tarinaa.

 14. Juuri 20:30 uutisissa ettei ole vielä minkäänlaista linjausta paljon alaikäisiä pakolaisia otettaisiin.

  1. Ei ole, mutta joku tietää jo kaiken etukäteen.
   Liekö taas ”konsultoimassa” päättäjiä…

 15. Maria Ohisalolle (vihr.) on koko lyhyen hallitusuransa aikana kiehkannut pakolaisongelmien kimpussa – miksi? Onko hän niin äärettömän hyvä ihminen? Hän haluaa auttaa tai oikeastaan ei hänen töillään pystytä ketään auttamaan. Ohisalolle haluaa pistää suomalaiset auttamaan. Auttamisen ehtona näyttää olevan, että autettavat ovat julkisuuden valokeilassa ja että he eivät ole suomalaisia.

  Alla olevassa on varmaan vinha perä:
  *
  juhak sanoo:
  13.2.2020 15:57
  Eivät suomalaiset lapset kiinnosta, koska se ei tuo kansainvälistä mainetta ja kunniaa.

 16. Suomalaisia lapsia autetaan koko ajan. Kukaan heistä ei kuitenkaan ole heitteillä Kreikan saarilla. Hätä ja avuntarve ovat suhteellisia. Monen suomalaisen lapsen hätä, jos kenenkään, johtuu köyhyydestä, siitä, ettei olisi kattoa pään päällä vaan joutuisi asumaan teltassa. Mutta joillekin kaikki auttaminen on mahdotonta, ellei kysymyksessä ole suomalainen. Ihmisinä meillä on velvollisuus auttaa toisia ihmisiä myös silloin, kun he eivät ole suomalsia. Ilmeisesti jos turisti sattuisi Suomessa jäämään auton alle, niin hänet pitäisi vain heittää ojaan, koska ”me autamme vain suomalaisia”.

  Monesti aiemmin on vedottu siihen -ja usein oikein- että apu kohdentuu väärin; nuoriin miehiin, jotka tulevat vain tänne paremman elintason toivossa. On puhuttu siitä, miten ”oikeat pakolaiset” viruvat leireillä koska heillä ei ole varaa maksaa matkasta ihmissalakuljettajille. On myös ihmetelty, missä ovat naiset ja lapset. No, nyt olisi lapsia suoraan pakolaisleiriltä. Mutta ei käy, ovat ”elintasopakolaisia” ja ”terroristeja”. Väärä ministerikin asiaa ehdottaa.

  Pitäisi nyt ainakin katsoa, ketä sieltä olisi tulossa ennen kuin hutkitaan.

  1. Kyllähän toki lapsia voidaan auttaa, mutta niin kivaa kun se onkin niin ei silloinkaan kannata olla ”sinisilmäinen”.

   Ihan ensimmäisenä voi kysyä sitä, että mitenkähän nämät pikkuiset orpolapset vailla perheitä ja sukulaisia ovat leirille päätyneet, vaiko ihan itsekseen ovat lähteneet lampsimaan synnyinseudultaan kohti Eurooppaa?

   No toisekseen on hyvä huomioida se miten ikätestien perusteella iso osa alaikäisistä onkin osoittaunut täysi-ikäisiksi.

   Kolmanneksi on hyvä tunnistaa ”ankkurilapsi” ilmiö, jonka seurauksena orpolapsille onkin yllättäen ilmaantunut perhettä ja sukulaisia.

   Joku voi nyt tästä vetää herneen nenään ja ryhtyä ”persuilemaan”, mutta siitä vaan.

  1. ”Ai niin, ne pari AL Holista tuotua lasta sai persut jo barrikadeille.”

   Aha, nähtävästi olet missanut sen varsinaisen asian mikä ja mistä al-Holin tapauksessa oli kyseessä, mutta se on sellasta.

 17. Älä nyt Heikki niin kovasti kiihkoile. Itse olet valmis levittämään väärää tietoa ja syyllistät perussuomalaisia tai sellaisiksi olettamiasi henkilöitä väärän tiedon pohjalata.

  1. No kerrohan nyt mitkä asiat ovat päättäjille, viranomaisille ja supolle itsestäänselvyyksiä?

   Vielä suurempi kysymys on se miksi mainitut kiistelevät keskenään itsestään selvistä asioista?

   Toisaalta kun ei ole muuta ajatusta kuin persu sitä ja persu tätä, niin ei vaan kannata haaskata hyvää aikaa.

Kommentoi