Kasvismössöjä myydään väärillä nimillä

https://www.hs.fi/talous/art-2000006581582.html

”Nyhtökaurapihveistä löytyi listeriaa, tuote-erä vedetään takaisin
Takaisinvedettävä tuote on nyhtökaurasta tehty hampurilaispihvi.”

Historiallisesti pihvi on lihaa eikä mitään kasvismössöä.

Vieläköhän kestää kauan ennenkuin EU:n kielto käyttää liharuuan nimityksiä kasvistuotteissa astuu voimaan?

13 vastausta artikkeliin “Kasvismössöjä myydään väärillä nimillä”

  1. No, onhan niitä kasvispihvejä ollut jo iät ja ajat Suomessa ja muuallakin maailmalla.
    No, nyhtökauraa en ole koskaan maistanut ja tuskin maistankaan.

  2. Testasin yksi kerta tuossa kasvispullia. Ajattelin että koitetaan nyt. Puolen tusinaa eri mallia koitin. Kaksi niistä olisi mennyt läpi lihapullasta maun ja koostumuksen perusteella, toinen oli lähinnä soijaa eli ei terveellistä syötävää, toinen oli härkäpapua – sitä voisin ostaa toistekin.

    Nyhtökaura jäi listan pohjalle. Se ei ollut mistään kotoisin. Tuntui kun olisi siemeniä syönyt.

  3. Käsittääkseni noissa pikaruokapaikoissa noita ”vegehampurilaisia” löytyy vaan maistanut en ole kun en mitään muitakaan hampurilaisia.
    Ruoka on ruokaa, pikaruoka …?
    Minusta kun ei nyt mitenkään kasvissyöjää, ei edes osa-aikaista saa.
    Sekaruuan syöjä olen ja sillä siisti.
    Eestissä paljonkin luomuruokaan olen tutustun ut ystävieni johdolla mutta sikäläiseen perinneruokaan olen tykästynyt.
    Sianlihaa, hapankaalia ja ohraa hyvin maustettuna ja pitkään haudutettuna; parasta mitä tiedän.
    Mustleib, ruggileib, eestiläiset perusleivät.
    Minulle on aivan turha tarjoilla mitään ”kasvispihvejä”.

  4. Kasvit ovat kasveja ja liha on lihaa- piste.

    – kasvimakkara, roskaa
    – kasvispihvi, roskaa
    – vege sitä ja tätä, roskaa
    – mitä on tuo sörlsserssönin nyhtökaura, jossa ei ole kauraa nimeksikään vaan papua. ROSKAA.

  5. Äsken juuri ihan perinteisiä pihvejä söin, ja hyväähän se oli. Mutta mielestäni on vain etu että nyt kasvisruokia on paljon enemmän saatavilla. Se vain rikastaa ruokavaliota.

    Esimerkiksi, minä aion jatkossa ostaa härkispullia lihapullien sijaan. Ovat vähän terveellisempiä ja maku on mainio.

    Mahtuu sitä lautaselle kaikenlaista.

  6. meillä kyllä ostetaan noita eineslihapullia (kanoille), jotka ovat kyllä kaikkea muuta kuin lihapullia; liha niissä on kanannahkaa, kamaraa, koneellisesti eroteltua ”lihaa”, siis sidekudoksia, jänteitä ja sisäelimiä. Minä kyllä en suostu syömää noita ”pierukaasuun” pakattuja eineksiä.
    Toisaaltahan, hyvä se on, että koko ruho hyödynnetään.

  7. Minä kyllä kasvikset syön kasviksina, mm pavut, herneet ja linssit, juurekset ja vastaavat. Niitä en anna teollisten prosessien pilata.

  8. Kun koiraa palkitsen tai muuten vaan hyvänä pidän annan sille silloin tällöin Lidlin lihapullan. Ovat paljon halvempia, alle euron iso rasia, kuin lemmikkieläimille tarjolla olevat herkut.
    Itse kerran maistoin yhden eikä se kyllä mitään kuurmeeta ollut mutta koira tykkää kovasti.
    Toki luut ja kanankaulat ovat yleisimmät hurttamme välipalat. Parilla puraisulla aterioi jäisen kanankaulan, luita järsii mielellään ja hamppaaat pysyvät hienossa kunnossa.

  9. Ex-pääjohtaja Jaakko Ukkonen kertoi, että eläkkeelle jäätyään hän alkaa syömää Pedigreetä ( koirien liharuokaa), jossa on lihapitoisuus maksimissaan ja vitamiinit kohdallaan. Ja, pitkäiäiseksi hän elikin.

  10. Eikös lihapullat ole aina vamistettu pääosin lihasta ja kasvispullat milloin mistäkin kasvistuotteesta.

    Onhan meillä paljonkin kasvisperäisiä ruokia jo vanhastaankin, ei se mikään uusi keksintö ole. On monenlaiset puurot ja vellit ja pitkä rivi erilaisia leipiä.

  11. Kyllähän suomalaisessa keittiössä kasvisruokia on vaikka kuinka paljon. Minun kritiikkini kohdistuu noihin teollisiin ruokiin; niin kasvis- kuin lihaperäisiinkin.
    Lihapullien raaka-aine ani harvoin on liha, suurimmalta osin kone-eroteltua lihaa, broilerin nahkoja, soijaa, yms, ei kyllä lihaa. Monet valmistajat ovat joutuneet muuttamaan mm eineslihapullansa esim pyöryköiksi.
    Kananugetithan esim ovat pelkkää kone-eroteltua kanan lihaa ja nahkoja, leivitettynä paksuksi.

  12. Kasvisruuasta puhuen, meillä tehdään usein esim kantarelleista ja tateista sienikastiketta (tänäänkin vuorossa), seuraavalla reseptillä;
    kantarelleja/tatteja
    punasipulia kuullotetaan öljyssä
    murskattuja valkosipulinkynsiä -”-
    1/2 rk lehtipersiljaa
    sormisuolaa
    mustapippuria
    1/2 dl oliiviöljyä
    400 gluteenitonta spagettia (keitettynä, lientä talteen)
    2 rkl pastavettä
    1 rkl hyvää neitsytoliiviöljyä

    Siis ei voita, ei kermaa, ei maitoa, silti maukasta.
    Syödään meilläkin kasvisruokaa, tänäänkin keitettyä parsakaalia, puolukkasurvos/porkkanaraasteella.

Vastaa käyttäjälle Kalle Pohjola Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *