Kauanpa kesti, ennenkuin bisnesidea tuli julkiseksi…

https://www.hs.fi/talous/art-2000006389963.html

”Greta Thunberg hakee tavaramerkin suojaa nimelleen ja kansanliikkeille
Thunberg perustelee Instagramissa asiaa sillä, että hänen nimeään ja kansanliikkeiden tunnuksia käytetään väärin poliittisten ja taloudellisten tavoitteiden edistämiseen.”

Ihanko totta?

Eikös tuo ennemminkin tarkoita, ettö Greta ja erityisesti hänen isänsä aikovat tehdä hommasta kannattavan bisneksen – ja tietysti oman poliittisen puuhastelun edistämiseksi?

 

11 vastausta artikkeliin “Kauanpa kesti, ennenkuin bisnesidea tuli julkiseksi…”

 1. Business is business. Täytyyhän sitä hyvä markkinarako käyttää hyväkseen.

 2. Tyttöparka on autisti jolla vanhemmat rahastaa.

  ”Aspergerin oireyhtymä on autismikirjoon kuuluva neurobiologinen keskushermoston kehityshäiriö, joka aiheuttaa hyvin vaihtelevia toimintarajoitteita.”

  Semmottii

 3. Bisnesmielessä fiksua. Takoo kun rauta on kuumaa. Moraalisesti ei kovin fiksua, aatteelle ei kovin fiksua.

  Markolle annan ison miinuspisteen. On ala-arvoista tuomita yksilöä yleisellä taudin määrityksellä.
  1. Jos et ole asianomaisen lääkäri, et tiedä mitä hänen päässä liikkuu, älä leimaa, se on ilkeää.
  2. Jos olet asianomaisen lääkäri, tiedät että et voi puhua näistä koska olet vaitiolovelvollinen.

  1. Kuka on tuominnut yksilön???

   Ei ole varmasti helppoa olla kyseisen oireen omaava.

   Vanhempana MINÄ en omaa lastani moiseen julkisuusmyllyyn pistäisi.

   Raha tässä näyttää se ”jumala” olevan. Sekä tältä alaikäiseltä on jäänyt nyt koulut kesken… ei tulisi kuuloonkaan meillä. Ehkä tässä taloudessa on erilaiset arvot!

 4. Kukaan ei varmaan tiedä mitä Greta Thunberg ja hänen vanhempansa tienaavat tai tulevat tienaamaan ilmastomuutosesityksillään.

  *************************************************************************************
  https://www.hitc.com/en-gb/2019/09/27/greta-thunberg-net-worth-climate-change-activist-un-speech/

  What is Greta’s net worth?

  Greta Thunberg’s net worth is unconfirmed.
  Unlike Hollywood actors whose regular work in blockbuster movies allows for estimates into their net worth, the 16-year-old school child poses a different story.
  However, Greta’s parents, Svante Thunberg and Malena Ernman are an actor and opera singer respectively meaning that Greta has probably been well off in her upbringing but this would be pure speculation.
  *
  Does she get paid for her activism work?

  Not that we’re aware of. However, there is the possibility that Greta’s notable presence on social media, which includes followers 3.2 million Twitter followers and 8.5 million Instagram followers, allows for some kind of ad revenue money but again this would be just speculation.

  Earlier in 2019, a magazine cover was doing the rounds on social media claiming that Greta Thunberg is one of the highest-paid activists on Earth but according to Snopes and the look of the magazine cover itself, it’s quite clearly not genuine.

  On top of that, the company behind the fake cover, MediaMass, has been churning out identical covers for a number of years featuring some of the biggest names in popular culture as it appears to be a parody news site.

  Now, though, Greta Thunberg finds herself on quite a different magazine cover as she’s been named TIME Magazine’s Person of the Year for 2019.

 5. Immaterialioikeudet ovat kuin patentti, jolla voi suojata brandinimensä. Fiksu veto suojata nimensä, kuvansa käytön, ja sloganinsa siksi, että suojaamattomina muut tekevät niillä rahat.

  1. Patentilla ei voi suojata brandinimeä.
   Patentilla voi suojata vain teknisen keksinnön.
   Immateriaalioikeudet ovat yhteinen nimitys erilaisille oikeuksille, joita ovat mm. erikseen haettavat patentti, hyödyllisyysmalli, mallisuoja ja tavaramerkki, joilla kullakin voi suojata eri asioita.
   Näiden ominaisuuksista löytyy netistä paljonkin tietoa, joten en näe tarpeelliseksi niistä kirjoitella.

   1. Niin on. Siksi sanoinkin ”kuin”. Brandiä, sen nimeä, kuvia voi suojata eri keinoin laillisesti. En ala niitä tässä opastamaan. Hyvätneuvot saa PRH:n neuvontajuristeilta.

 6. Grete on ollut paljon julkisuudessa ja hänestä on kirjoiteltu monta palstamillimetriä.

  Jos on niin kuten Grete väittää, että hänen nimeään ja julkisuuskuvaansa on käytetty väärin ja nimenomaan ansaitsemistarkoituksessa, niin miksi siitä ei ole julkisuudessa kerrottu? Miksi ei ole varoiteltu lankeamasta ansaan?

  Enemmän tuo näyttää siltä, että Grete ei halua muita osingoille. Pyyteetön ilmastonmuutostaistelu koki kyllä melkoisen kolauksen tämän myötä.

 7. Jos olisi voimia, niin alkaisin toimittaa Räyhä-Reeta -sarjakuvalehteä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *