Kiinakrääsä haaskauksen malliesimerkki.

https://www.aamulehti.fi/a/f3ccf39d-2b8c-4738-ae5a-dcf4d6c853c1?c=1522737894164

”Jo paketin painon olisi pitänyt kertoa, että hankinta on älytön – Kuinkahan paljon Kiinasta tuodaan käyttökelvotonta rihkamaa?”

Tuota kiinakrääsää tuodaan Suomeenkin järjettömät määrät ja usein tuote on aivan muuta kuin nettikaupan esittelykuvassa.

Tuon krääsän ostamista en itse ymmärrä enkä todellakaan sellaista osta.

Toki Kiinasta tai aasialaisista nettikaupoista saa asiallistakin tavaraa ja täsmälleen samaa tavaraa saa yleensä paljon halvemmalla kuin Euroopasta tai Suomesta.

Toisekseen sieltä saa sellaisia ihan  asiallisia tuotteita, mitä ei Suomesta edes saa.

Ostajan on kuitenkin oltava tarkkana siitä, mitä ja mistä tilaa.

Sama typeryys koskee Aasiasta tuotua kasvisruokaa, minkä kuskaaminen tänne on joka suhteessa järjetöntä, vaikka se eräiden ideologien mielestä on maailman pelastamista.

7 vastausta artikkeliin “Kiinakrääsä haaskauksen malliesimerkki.”

  1. Tilaan aina mieluummin ihan kunnon paikoista vaikka maksaa enemmän. Jos mahdollista niin kotimaista tai ainakin eurooppalaisia tuotteita.

    1. Valitettavasti aina ei saa kotimaista tai eurooppalaistakaan.
      Toisekseen moni ”eurooppalainen” onkin tehty Aasiassa, kun taustoja tutkii, mutta hinta Euroopassa on jopa kymmenkertainen, mitä pidän rosvouksena.
      Sama koskee ostamista Suomesta ja muusta Euroopasta.
      Hinta Suomessa on helposti kaksin-kolminkertainen verrattuna Saksasta, Briteistä, Italiasta, Ranskasta jne tilattuun ja vielä kalliimpi verrattuna Latviasta, Liettuasta, Puolasta jne tilattuun.

  2. Kyllähän sillä halvalla hinnalla selityksensäkkin on, työvoima, tingitään esim kännyköissä; vanha käyttöjärjestelmä ja päivitystä ei saa, jne. Halvoissa älypuhelimissa aivan tavallista. Tottakait halpa hinta aina jossain näkyy.
    Selvääkin selvempi asia on mm kiikarit ja muu optiikka. Ei alle kolmen kympin saa samanlaista kiikaria kuin esim 300€ ja sekään optiikassa ei ole läheskään kallis, se valmistusmaa ei välttämättä ole saksalainen tms, vaan saksalaisen valmistajan esim Kiinassa valmistuttama.
    Kokemuksia on; kanadalainen savustin osoittautuikin Kiinassa tehdyksi, jne.
    Jotkut vain oikein keskittyvät keräilemään näitä ”edullisia” tuotteita.

    1. Itselläni on kaksi jo melko iäkästä kiikaria 10×25 Tasco, hintaluokkaa n 50€, pienikokoinen ja vesitiivis yleiskiikari.
      Toinen onkin sitten laadukkaampi venäläinen Berkut 10×50, ostin joskus 80-luvun lopulla Mustamäen torilta, maksoi silloin n 150:-. On palvellut minulla venekiikarina, luontoreissuilla ja jos vaikka missä. Molemmat putket erikseen säädettävissä, kollimaatioruuveilla ja ostaessani sisältä löytyi vieläpä neuvostoarmeijan intendentuuriviraston pakkausluettelo. Oli hyvä ostos, toimii alustavasti hämäräkiikarinakin.
      Palvellut minua jo yli 40vuotta, siihen ei halpiskiikarilla pysty.

  3. En osta netistä mitään paitsi joskus matkoja. On ihan tarpeeksi kysyä Gigantista tms.. valmistusmaata, koska kaikki on Kiinasta harvaa poikkeusta lukuun ottamatta. Ja saatanan pihakivetkin vielä !

    Eikö meillä suomalaisilla ole järkeä päässä notkuttaa ranteissa roikkuvat rahamme kotimaiseen tuotantoon ?

  4. Kiinasta tulee joskus ihan kunnollistakin tavaraa, se on vaan siitä kiinni mitä halutaan ostaa. Siellä on ihan älyttömän kova laadunvalvonta, esimerksi suomalaisen sianlihan maahanpääsy kesti noin pari vuotta.

    Joskus jos haluaa ostaa laatutavaraa, amerikassa tehtyä merkkitavaraa, loppujen lopuksi se onkin usein Kiinassa tehtyä.

  5. Tuon olen huomannut; esim akkuteknologia on täysin kiinalaista mutta valmistuttajan pitää asettaa laatuvaatimukset korkeiksi ja silloin lopputulos on pääsääntöisesti hyvä.
    Kyllä Kiinassa osaamisen taso on korkea, jos niin vaaditaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *