Kyllä kaikkeen keinot keksitään….

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006505561.html

”Ruotsalaislääkäri: Pandemioita ei juuri olisi, jos kaikki lopettaisivat lihansyönnin – ”Se on tärkein yksittäinen tekijä””

Jos jossia ei olis, lehmätkin lentäis.

Pitäisi aluksi opettaa kaikki eläimet syömään vain heinää, niin sitten voisivat ihmisetkin siirtyä samaan…

Tosiasia on, että luonnossa kaikki syövät jotain toista lajia ja osa jopa omaansa.

6 Replies to “Kyllä kaikkeen keinot keksitään….”

 1. Ihminen on lihansyöjäeläin. Ainakin minä tulen jatkamaan jokapäiväistä lihansyöntiä ilman minkäänlaisia omantunnontuskia.

  Noin kello 8 aamulla söin välipalaksi lämpimän voileivän (Reissumies, voita, raakaa sipulia, palvilihaa, kermajuustoa) mikroaaltouunissa kevyt lämmäytys, ei kuumaksi.

  Noin kello 10.40 söin tuhdin annoksen jauheliharisottoa (sikanautaa runsaasti).

  Noin kello 14 söin kylmän voileivän välipalaksi (Reissumies, voita, palvilihaa, kermajuustoa). Aivan kerta kaikkiaan herkullinen voileipä.

  Noin kello 15.50 söin valkosipuli-juustolenkkimakkaran paistettujen sipuliperunoiden kera. Iski perunanhimo, joten pilkoin kaksi isoa perunaa paistinpannulle ja yhden suurehkon sipulin sinne myöhemmin. Kylläpä oli hyvää.

  1. Aamiaiseksi söin puolukkapuuroa täysmaidon kera.

   Risoton lisukkeena oli siivutettu iso raaka valkosipulin kynsi ja täytettyjä oliiveja (risotossa oli tietysti myös paljon sipulia ja valkosipulia).

   Iltapalaksi söin poikkeuksellisesti vain suuren hyvän maustekurkun kun päivällinen oli niin ravitseva – sitä rasvaista perunasipulipaistosta oli ihan syödä saakka, eikä vain näytiksi.

 2. Olikohan Tekniikan Maailma vai Yle josta luin viikko-pari sitten tarinan, missä tätä myyttiä tutkittiin.

  Kyllä, lihansyönnillä ja lihantuotannolla on osansa asiassa, mutta totta puhuen aika pieni. Kaikenlaiset itikat levittävät tauteja, oli meidän ruokavalio mitä vaan. Villieläimet saavat tauteja tartutettua myös kasveihin. Eivätkä ne kaikki kasvitkaan ihan myrkyttömiä ole…

  Lihansyöntiä voisi kyllä vähentää. Ei se meitä taudeilta pelasta, mutta kyllä se yleistä kansanterveyttä vähän parantaisi.

 3. Saattaisi olla vähemmän noita tauteja kun tyytyy kotieäinten tms. lihaan eikä rahtaa viidakosta kaikenlaisia elukoita jonnekin torille myytäväksi. Olosuhteissa jotka lännessä luokitellaan lain mukaan eläinrääkkäykseksi.

Kommentoi