Suomen katsotaan epäonnistuneen koronataistelussa

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/c8547025-b740-44b1-afff-93e65d990007

”Tutkijat listasivat koronakriisin hoidossa epäonnistuneita maita: USA, Venäjä, Ruotsi ja Suomi”

”Suomea paremmassa ryhmässä ovat esimerkiksi Norja, Espanja, Italia, Unkari, Saksa ja Tanska. Nämä maat ovat tutkijoiden mukaan ”lähes onnistuneet” koronapandemian torjumisessa.”

Eipä taida rajoituksia arvostelevia ja hallitusta hetkauttaa, kuten ei muukaan.

17 Replies to “Suomen katsotaan epäonnistuneen koronataistelussa”

 1. Aika näyttää selviääkö Suomi pienemmällä koronakuolemamäärällä per miljoona asukasta kuin vaikkapa Ruotsi. Suomeen voi iskeä toinen kierros pahempana kuin ensimmäinen.

  Se on nähdäkseni päivänselvää, että Ruotsi selviää taloudellisessa mielessä Suomea paremmin koronaviruksesta.

 2. Coronavirus Cases

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/

  .
  Niin Suomessa kuin Ruotsissa korona-epidemia on riehunut noin kolme kuukautta.

  Ruotsin ja Suomen malli

  Ruotsin on lähes mahdoton enää hypätä Suomen malliin, mutta Suomen on teknillisesti helppo hypätä Ruotsin malliin. Siis miten? – avataan vapaa liikkuvuus Ruotsin ja Suomen välillä. Pienenä ongelmana voisi olla, ettei Ruotsin laivoihin kuitenkaan löytyisi kovinaan paljon matkustajia – ainakaan Suomesta.

 3. Jotain outoa tässäkin tutkimuksessa on. Ruotsin ja Suomen toiminta mallit ovat lähes vastakkaisia. Silti maat ovat tukijoiden huonossa tyhmissä.
  .
  Miten joku voi kehua Italian ja Espanjan toimintamalleja? Aluksi näissä maissa epidemian annettiin riehua niin vapaasti, ettei hoitopaikkoja enää riittänyt kuin osalle sairastuneita
  .
  Ehkä tutkijoiden kannattaisi odottaa edes muutama kuukausi ja katsoa siten mikä on tilanne maailmassa

  ************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/c8547025-b740-44b1-afff-93e65d990007

  Suomi löytyy tutkijoiden listauksessa huonoimmasta ryhmästä. Ryhmässä ovat myös esimerkiksi Iran, Venäjä, Ruotsi, Iso-Britannia ja Yhdysvallat. Näiden maiden tulee tutkijoiden mukaan ”tehdä toimia” koronapandemian hillitsemiseksi.
  *
  Suomea paremmassa ryhmässä ovat esimerkiksi Norja, Espanja, Italia, Unkari, Saksa ja Tanska. Nämä maat ovat tutkijoiden mukaan ”lähes onnistuneet” koronapandemian torjumisessa.
  .
  Parhaassa ryhmässä ovat esimerkiksi Australia, Kreikka, Viro, Islanti, Uusi-Seelanti, Etelä-Korea ja Thaimaa. Nämä maat ovat ”voittamassa COVID-19-taudin”.

 4. Ite en anna mitään arvoa tuolle ajatushautomolle. Niitä on maailma täynnä. Vai on Italia ja Espanja onnistuneet paremmin. Sallikaa minun nauraa.

  1. Eemeli, eivät nuo kommenttisi ole lähestulkoonkaan sitä mitä sääntöjen mukaan edellytetään ja josta moneen kertaan on muistutettu. Ei pelkkä linkki johonkin ole joku mielipide jostakin.

 5. Ruotsi uhraa heikkoja ja vanhoja pelastaen taloutensa.
  Jatkovertailu jää nähtäväksi.
  Niin pitääkö ihmiselämää pidentää ja missä on se raja?

  1. Niilo, esimerkiksi Suomessa pidennetään väkisin sellaistenkin ihmisten elämää, jotka itse haluaisivat jo kuolla. Minusta se on väärin.

   Jos ihminen haluaa kuolla, niin hänen pitäisi antaa kuolla. Jos ihminen haluaa, että häntä autetaan kuolemaan (eutanasia), niin se pitäisi sallia.

   Jokainen ihminen kuolee joka tapauksessa. Mukavampi olisi taatusti kuolla ”saappaat jalassa”, kuin vaipoissa ja letkuissa.

   Toimiva ja menestyvä talous on kaiken muun kivijalka. Ei velkaa voi ottaa loputtomiin. Vain hullu syö enemmän kuin tienaa. Suu säkkiä myöten.

   1. Mihin velkaa otetaan? Yritysten pelastamiseen. Pitäisikö niiden sitten antaa mennä nurin?

 6. On totta, ettei velkaa voi loputtomiin ottaa. Niin vaikka joissakin EU-maissa näyttäisi oleva toisenlainen luulo. Italia, Ranska ja Espanja olivat innolla vaatimassa yhteisvastuullisia lainoja – on helppo käsittää syy..
  .

  Oneksi teollisuus pääosin toimii Suomessa kutakuinkin normaalista. Maailmantalouden synkistyminen kyllä näkyy jatkossa viennin supistumisena.
  .
  Taloussanomat : ”Laivanrakennusyhtiö Meyerin Turun telakka laajentaa yt-neuvottelujaan. Lähtökohtana on irtisanoa 450 työntekijää, yhtiö kertoo tiedotteessa. Lisäksi 900 työntekijää on muiden toimien kuten erilaisten työaikajärjestelyjen, lomautusten ja osa-aikaistamisten kohteena.”
  [ Syynä ei varmasti ole Suomen koronarajoitukset vaan kansainvälinen tilanne.]
  .
  Talouselämä: ”Uudenkaupungin autotehdas menee kiinni huhtikuuksi.” [ Syynä tuskin on Suomen koronarajoitukset.]
  .
  Pubien, ravintoloiden ja kahviloiden rajoitusten purku tuskin parantaa paljokaan Suomen taloutta.
  .
  **************************************************************************
  https://www.verkkouutiset.fi/italian-velka-yli-2373-miljardia/#1813b8fa

  17.06.2019

  Italian velka yli 2373 miljardia [ ..siis jo ennen Korona-epidemiaa ]

  Italian julkinen velka kolkuttelee jälleen ennätyslukuja.
  Maan keskuspankin Bankitalian mukaan Italian julkinen velka oli huhtikuun lopussa 2373,3 miljardia euroa. Kasvua oli 14,8 prosenttia edellisestä kuukaudesta.

 7. Ei tuo ole varmasti ensimmäinen ”tutkimus” joka on aivan poskellaan. Onhan Suomi tutkimusten mukaan ”EU:n rasistisin maa” ja ”naiset kärsivät väkivallasta”.

  Veikkaanpa, että moni italialainen ja espanjalainen ja ruotsalainenkin vaihtaisi mielellään koronaan kuooleiden ja sairastuneiden luvut Suomen kanssa. Täysin epäpätevä tutkimus. Koronahan on ollut juuri laskussa ja sairaalaan joutuneiden määrä on laskenut jo pitkään,

 8. https://www.hs.fi/tiede/art-2000006505711.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=5&utm_source=tf-other&share=878cb83720d7a33a56c0584fb5350dac

  ”Koronavirus onnistuttiin ehkä pysäyttämään Suomessa niin hyvin, että epidemia onkin vasta edessä – grafiikat näyttävät, millaisia seurauksia sillä voi olla

  Immuunit jarruttavat epidemiaa jo sen alkuvaiheissa. Nyt heitä löytyy vähän.”

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006506044.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=e4d8307467b03917ce72eaa68b4689b3

  Islanti tukahdutti viruksen ja kertoo nyt, miten se onnistui: ”Käytimme toimia, joita on koeteltu epidemioissa vuosisatoja”

  On se kummallista, kun Norjaa, Tanskaa, Islantia, Viroa jne kehutaan hyvästä koronan hoidosta ja Suomea, mikä on näiden kanssa samalla tasolla, haukutaan mennen tullen.

  Mistä nämä kaiken tietävät ”asiantuntijat” tulevat, kun kukaan ei maailmalla edelleenkään tiedä, miten koronavirus käyttäytyy tai onko sillä edes tuota laumasuojamahdollisuutta?

  Epidemianm alkuvaiheessa niitä immuuneja ei ollut missään maassa, joten siitä räksyttäminen on lähinnä osoitus ammattitaidottomuudesta.

  Myöskään missään maassa ei sellaista laajalti sairastuneiden määrää, mikä perinteisen laumasuojan kannalta olisi tarpeellinen, ole havaittu ja vastinainetutkimuksissa on löydetty alle parin prosentin määriä.

 9. Ne jotka uskovat Ruotsin malliin pelottelevat tuolla ”kohta saatte kärsiä kun annoitte viruksen levitä liian vähän” -teorialla. Mutta todella ihmeellistä on kyllä kun Norjaa ym. kehutaan onnistumisesta mutta Suomi nähdään esimerkkinä epäonnistumisesta. Kuten sanottua ”tutkimus” on laadultaan surkea. Ei voi olla samaan aikaan ”liian hyvin viruksen pysäyttynyt” ja ”liian vähän rajoituksia laittanut”.

  Rokotusrintamalta onneksi on kuultu lupaavia uutisia. Jospa toimiva rokote saadaan jo ennen epidemian seuraavaa aaltoa? Jos virus häviäisi kesän aikana ja ilmaantuisi vasta silloin kuin yleensä influenssakin niin mahdollisuus olisi.

 10. N.s. tutkimuksessa katsotaan, että merkittävä vähennys vuorokautisissa sairastumisissa (havaituissa) luokitellaan onnistumiseksi koronan torjunnassa.

  Esimerkiksi Belgia sairastuneita tämän tutkimuksen mukaan on 53080 ihmistä. Belgian asukasluku on noin kasi kertaa Suomen. Belgiassa 7.5.2020 uusia havaittuja tapauksia oli 638 kpl – ei kovinkaan hyvä tilanne.
  .
  N.s. tutkimuksessa oli onnistuneiden maiden joukossa pääsiassa maita, joista tuskin on saatavilla luotettavaa tietoa. Vertailuja tehtäessä pitäisi myös ottaa huomioon testausaktiviteetin määrä kussakin maassa. Kuinkahan esimerkiksi Albaniassa tehdään testejä?

  ********************************************************************************

  https://twitter.com/yaneerbaryam?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iltalehti.fi%2Fkoronavirus%2Fa%2Fc8547025-b740-44b1-afff-93e65d990007

  *
  https://www.endcoronavirus.org/countries

  SOME ARE WINNING – SOME ARE NOT
  WHICH COUNTRIES DO BEST IN BEATING COVID-19?

 11. Vertailu taisi mitata vain jarrutustehoa. Suomi ei ollut päässyt edes vauhtiin, joten jarrutustehokin on alhainen.
  Menossa vasta kiihdytysvaihe.

Kommentoi