Kyllä on citypellejen ahneus huipussaan

https://www.is.fi/autot/art-2000006601672.html

”Pyöräliitto pettyi työsuhdepyörille luvassa olevaan 750 euron tuloverovapauteen – ”tulisi olla 1500 euroa vuodessa””

”Pyöräliitto pitää uutta verovapauskirjausta sinänsä erinomaisena, mutta veroedun määrän tulisi liiton mielestä olla kuitenkin tuplat, eli 1500 euroa vuodessa. Tällöin kahden vuoden leasingsopimuksella voisi hankkia 3000 euron arvoisen pyöräpaketin tuloverottomasti.”

Eli citypelleille pitäisi muoden kustannuksella hankkia komeat sähköpyörät , kun samaan aikaan niitä, joiden on julkisten puutteenkin takia pakko tulla omalla autolla, pyritään rankaisemaan kaikin keinoin.

Nytkin fillarituen ehdoksi pitäisi laittaa, ettei saa muulla välineellä tulla töihin.

3 Replies to “Kyllä on citypellejen ahneus huipussaan”

 1. En ole ihan näin negatiivinen. Jos tämä johtaa siihen että näitä ”rikkaita citypellejä” päätyy auton ratista pyörän käyttäjäksi, se on helposti kyllä tuon veromenetyksen arvoinen etu. Pelkästään polttoaineen kulutuksen vähennys tuosta vähentää vaihtotaseen alijäämää ja tulee kotiin päin.

  Voisin työnantajana kuvitella, että jos työntekijä haluaisi työsuhdepyörää, näkisin sen myös työnantajana mielekkääksi kuluksi. Todennäköisyys kun on, että autosta sähköpyörään vaihto vähentää sairaspäiviä – ja sairaspäiväthän ovat työnantajalle vain miinusta.

  Mutta, katsotaan nyt miten byroslaavinen tuosta tulee, että voiko sitä oikeasti edes käyttää. Uskoni Marinin hallitukseen on vahvasti pakkasella.

  1. Valitettavasti tuo mielestäni hyödyttää lähinä keskusta-asujia, joiden lämmitettyjä jalkakäytäviäkin kauempana asujat joutuvat maksamaan voimatta niitä käyttää.
   Samahan kskee tuota Tampereen ratikkaa, mitä todellisuudessa 10-15% asukkaista voi hyödyntää ja lopuille jää vain maksajan osa.
   Mahdollinen keskusta liikenteen väheneminen ei kauempana asujaa mitenkään lämmitä varsinkaan, kun samaan aikaan tänne nysselippujen hintoja roimasti korotettiin.
   Oma auto tulee nykyään halvemmaksi kuin nysse.

 2. https://www.sahkopyoraleasing.com/

  Sähköpyöräleasing – sähköpyörä käyttöön alkaen 79€/kk

  KUSTANNUS TYÖNTEKIJÄLLE ALKAEN 10€ / KK

  SÄHKÖPYÖRÄLEASING

  LEASINGLASKURI
  Laske kuinka paljon työsuhdesähköpyörä sinulle maksaisi
  *
  Sähköpyörän leasinghinta (kuukausihinta) : 80 €/kk
  Henkilökohtainen veroprosenttisi: 33%
  Nettohinta työntekijälle : 26€/kk

  *******************************************************************************
  Entäpä, jos työnantaja maksaa pyörän leasinghinnan. Onko silloin työmatkojen lisäksi tehdyt ajot verotettavaa tuloa? (huumoria)

Kommentoi