Liittovaltiota ajetaan kuin käärmettä pulloon – Stubb vähättelee seurauksia Suomelle

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/alexander-stubb-pitaa-eu-komission-elvytyspakettia-erinomaisena-varoittaa-vastakkainasettelusta-jasenmaiden-kesken-nakisin-taman-enemman-vasemmisto-oikeisto-jakona/7831716

”Stubbin mielestä vastakkainasettelu on turhaa.

– Meidän ei kannata sisäsiittoisesti katsoa tätä keskustelua, ikään kuin ”mitä tästä tulee meille”. Koska meidän on ymmärrettävä se, että Italian talous on osa Suomen taloutta.”

”– Omalla tavallaan nämä viimeiset kuukaudet ja viikot ovat vieneet oikeasti EU:ta kohti jonkinlaista sosiaalista Eurooppaa. Ja sen me tulemme näkemään tämän paketin ja tulevaisuuden myötä, Stubb sanoo.”

Siis suomalaisten pitää ajatella Italian etua, koska Italia ajattelee omaa etuaan…

Tosiasiassa tässä on kyse Stubbin kaltaisten U-liittovaltiofanaatikkojen ja sitä vastustavien välisestä asetelmasta.

Tuo ”elvytyspaketti” on väline liittovaltion luomiseksi ja johtaa vääjäämättä siihen, että katkossa taloutensa hoitavat maat maksavat holtittomien velkoja jatkuvasti.

Samalla se johtaa siihen, että komission vallan kasvaessa suuret maat yhä enemmän tekevät päätöksiä omien etujensa perusteella ja Suomen kaltaiset pienemmät maat jäävät vain maksajiksi.

5 Replies to “Liittovaltiota ajetaan kuin käärmettä pulloon – Stubb vähättelee seurauksia Suomelle”

 1. A.Stubbin kommentit, kuten niin monen muunkin federalistin ovat juuri sellaisia kuin odottaa sopii, Kokoomuksen arvomaailmassa koti, uskonto ja isänmaa on aikaa sitten vaihtunut kirjainlyhennelmään EU, joka korvaa kaikki edellämainitut.

 2. Yleensä pidetään huonona argumentointina vetoamista arvovaltaiseen tahoon, asiat pitäisi pystyä perustelemaan asiaperusteisesti. Huonoa on myös Karjalaisen argumentointi, jossa kaikki viisaus, mikä tulee persun kynästä, onkin perseestä.
  —————–
  Suomen pitkäaikainen ulkoministeri kertoo, miksi liittovaltioajatus on perseestä:

  Euroopan kansat eivät tule liittovaltiorakenteen aiheuttamaa demokratiahävikkiä hyväksymään.

  https://www.iltalehti.fi/talous/a/2014050718275425

 3. Kilpatehtävä:

  Mainitse yksikin taloustieteen nobelisti, joka pitää euroa hyvänä ideana.

  Yhteisvaluutta voi olla vitsaus myös liittovaltiossa. Dollari on vitsaus USA:n taantuvissa osavaltioissa taannuttaen niitä lisää.
  Todennäköisesti ruplakin on vitsaus joillekin Venäjän osavaltioille, jos ruplan kurssi ei sovi yhteen osavaltion suhdannetilanteen kanssa.

  Euro tuhosi Kreikan. Eduskuntaan on päässyt henkilöitä, jotka eivät kykene asiaa ymmärtämään.

  Yksi on älypää ylitse muiden, jolla on kuitekin toivoton tehtävä saada pässitkin ymmärtämään:

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/väyrynen-euroero-olisi-valtiomiessarjan-teko-1.141249

Kommentoi