Malarialääke – uskon että se on hyvästä ja olen kuullut siitä paljon hyviä tarinoita

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cf8584cd-3d79-4c27-9323-d1b57e319ae0

”Nyt näyttöä on. Lääketieteeseen keskittynyt arvovaltainen Lancet-lehti on uusimmassa numerossa julkaissut tutkimuksen, jonka mukaan hydroksiklorokiini itse asiassa lisää kuolemariskiä COVID-19-taudissa.

Tutkimus kävi läpi yli 96 000 sairaalahoidossa olleen koronapotilaan tiedot, ja veti hätkähdyttävän johtopäätöksen. Malarialääkkeen käyttäjät menehtyivät COVID-19-tautiin useammin kuin potilaat, jotka eivät sitä saaneet.”

Ei voi kuin suositella Trumpia jatkamaan lääkkeen ottamista runsaasti…

4 Replies to “Malarialääke – uskon että se on hyvästä ja olen kuullut siitä paljon hyviä tarinoita”

  1. Luin muutama päivä sitten samanlaisesta tutkimuksesta, joka ei todellakaan vakuuttanut. Ko. tutkimuksessa ei huomitoitu lainkaan potilaiden tilan vakavuutta, vaan kaikkia hengenvaarassa olleista lievempiin tautitapauksiin arvotettiin samalla tavalla, mutta jutussa kerrotiin hydroksiklorokiiniä kuitenkin
    annetun vain vaikeimmin sairaille. Tuon perusteella koko tutkimustulos vaikutti yhtä merkittävältä kuin väite, jonka mukaan tehohoito lisäisi kuolemanriskiä.

  2. Näyttäis siltä, että olin oikeassa ”tutkimuksen” suhteen. BBC:n tietojen mukaan tutkimustulokset on viime viikolla vedetty takaisin, eikä niiden oikeellisuuteen voida enään luottaa.

    https://www.bbc.com/news/health-52929916

    Luulen, että nuo ”tutkimustulokset” kuitenkin täyttivät niille asetetut tavoitteet, eli niitä voitiin käyttää mediassa Trumpia vastaan, vaikka data tulosten takana ei ilmeisesti täytänyt minkäänlaista tieteellistä vertaisarvioita.

Kommentoi