Milloin laittomia valtataistelulakkoja tehtailevat ay-pellet saadaan kunnolla tuomiolle?

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d87a3309-d832-450c-8254-6bcd8239bfac

Kolumni: Kotidata koepallona ammattiyhdistysmafian kourissa – missä on ay-liikkeen yhteiskuntavastuu?

”Ammattiliitto Pro käynnisti viime viikolla yrityksessä kuudennen lakon kolmen kuukauden aikana. Lakoista neljä on ollut laittomia. ”

”Kotidatan toimialan määrittely ei ole vain Kotidatan työnjohdon mielipide tai Kaupan liiton näkemys, vaan riita on jo ratkaistu Työtuomioistuimessa.”

”Tuomioistuimen syyskuun alussa antama päätös oli yksimielinen: Kotidataan voidaan soveltaa kaupan työehtosopimusta.”

Ay-pellejä ei mikään laillinen oikeuden päätös hetkauta, koska mistään ei joudu mitenkään vastuuseen.

Ay-liikkeellä ei ole yhteiskuntavastuuta eikä millään tavalla vastuuta laittomasti aihettamistaan vahingoista.

Ay-liikkeen sisäiset valtataistelut eivät ole peruste minkäänlaiselle lakkoilulle ja vielä vähemmän niillä yrityksille aiheutetuille vahingoille.

Milloin Suomeen saadaan laittomia lakkoja tehtaileville kunnon korvausvastuu ja niitä päättäville henkilökohtainen korvausvastuu ja toimintakielto määräajaksi?

12 Replies to “Milloin laittomia valtataistelulakkoja tehtailevat ay-pellet saadaan kunnolla tuomiolle?”

 1. Arvopohja-Anan arvopohja vaikuttaa härskiintyneeltä laittomine lakkoineen.

  Laiton lakko on taloudellista väkivaltaa.

  Orpo töppäsi, kun oli päästämässä Anaa hallitustunnustelijaksi. Olisi voinut vaikka itse pyrkiä hallitusta muodostamaan. Hallitustunnustelijahan valitaan eduskuntaryhmien välisissä neuvotteluissa vaalien jälkeen.

  1. Paras ratkaisu olisi tietysti ollut, että eduskuntaryhmät olisivat kutsuneet hallitustunnustelijaksi eduskuntapuolueiden ulkopuolisen, Väyrysen Paten.

   Olisi voinut vaikka perustaa viime aikoina haaveilemansa kaikkien eduskuntapuolueiden yhteisesti muodostaman hätätilahallituksen.

  2. Minitsemasi arvopohja An ei kuitenkaan johda prota siellä on eri johtaja terv tepvaari

 2. Emilia Kullas ottaa ahkerasti kantaa erilaisiin työelämään liittyviin asioihin. Kullaksen näkemys on elinkeinoelämän näkemys, koska hän on EVA:n johtaja.

  Lakeja ja tuomioistuinten päätöksiä pitää ammattiyhdistyksenkin noudattaa. Tämä on selvä.

  Toinen kysymys on sitten tämä ns. tyehtosopimusshoppailu. Kullas kirjoittaa, että Kotidata on yritys, joka myy digilaitteita ja niiden tukipalveluita. Osta läppäri, niin saat ohessa myös apua esim. ohjelmistojen asentamiseen. Eli tehdään sekä kaupanalan että ict-alan töitä.

  ”Mutta nykyinen työ ei ole kuparikaapelin asentamista vaan läppäreiden myyntiä. Eri työ, eri työehdot.”, kirjoittaa kullas kolumninsa lopussa.

  Hieman on hakusessa Kullaksella se, mitä ict-alan työt pitävät sisällään.

 3. Pitipä oikein käydä tutustumassa itse tuohon yritykseen. Käväisin Suomen Kotidata Oy:n kotisivuilla.

  https://www.kotidata.fi/

  Kun noilta sivuilta katseli Kotidatan tarjoamia palveluja, niin kyllähän asia on niin, että enemmän siellä on tarjolla ICT-alan palveluita kuin pelkkää laitemyyntiä.

  On erilaisia tietokone- ja internetkursseja, lähi- ja puhelintukipalveluja, tietokonehuoltoa, pienyrittäjän tukipalveluita, toimiston ICT-palveluita, ICT-palveluita yksityishenkilöille, älykoti -suunnittelua jne.

  1. Voi olla, mutta työtuomioistuin, missä sekä työnantajien että työntekijöiden edustajat yhdessä asian päättävät, on yksimielisesti todennut, että firmaan saa soveltaa kaupan alan sopimusta.
   Käsittääkseni tällaista päätöstä pitää ay-pellejenkin noudattaa.
   Lisäksi varmaan vaikuttaa sekin, paljonko liikevaihdosta tulee missäkin bisneslajissa.

   1. Kuten kirjoitin lakeja ja tuomioistuinten päätöksiä pitää ay-liikkeenkin noudattaa.

    Asia on varmasti paljon monisyisempi kuin mitä Kullas omassa kolumnissaan tuo esille.

 4. ”Milloin Suomeen saadaan laittomia lakkoja tehtaileville kunnon korvausvastuu ja niitä päättäville henkilökohtainen korvausvastuu ja toimintakielto määräajaksi?”

  Sitten saadaan kun perussuomalaiset ovat määräävässä asemassa. Kunnon korvausvastuut lakkoileville järjestöille ja lakoista päättäville tulevat ja aivan varmasti heille tulee toimintakielto määräajaksi. Sitten kun.

 5. Olis ensin saatava nuot lakia rikkovat pien yrittäjät kuriin ei ole Ayyllä sanomista mutta eipä sille puolelle sanota yhtään mitään
  Valta osa Ayyn toimista johtuu työnantaja puolen rikkeistä johon Ayy reakoi terv tepivaari

Kommentoi