Pakkotasa-arvoa tuupataan – milloin naiset määrätään tekemään osansa ikävistä autonkorjaus-ja rakennustöistä?

https://www.aamulehti.fi/a/2613caea-6f58-4977-a75c-d50110c43e0b?c=1522737894164

”Pekonen sanoo nykyistä lainsäädäntöä vanhentuneeksi jopa sanamuodoiltaan. Nyt valmistellaan sukupuolineutraalia lakia, jossa ei puhuta isistä ja äideistä, vaan vanhemmista.

Tästä huolimatta muutoksilla tavoitellaan erityisesti isien vahvempaa roolia perhevapaissa ja näin myös pienen lapsen elämässä. Tällä hetkellä 25 prosenttia isistä ei käytä vapaata lainkaan.

– Nykyisin joustot on sidottu sukupuoleen, Pekonen huomauttaa.

– Nyt saavutettu perheen sisäinen tasajako on olennainen ja iso muutos. Jos isä käyttäisi vain kiintiöidyn jakson, sekin olisi valtava parannus nykytilaan.

Molemmille vanhemmille olisi mallin mukaan kiintiöity 95 päivärahapäivää. Ainoastaan loput 164 päivästä eli 69 päivää voisi halutessaan luovuttaa toiselle.”

Milloin ”tasa-arvon” nimissä määrätään, että naisten on tehtävä puolet autokorjauksista ja -huolloista, asuntoremonteista ja rakentamis- ja pihatöistä jne?

Nythän on tekeillä pakkotasa-arvolaki, missä miehet pakotetaan koti-isiksi, mutta muiden kotitöiden jaosta tasa-arvoisesti ei välitetä.

Tasa-arvoa lienee sekin, että, jos äidillä ei ole työpaikka, mihin palata, perhettä rangaistaan, jos isä ei leiki koti-isää, vaikka perheen toimeentulo vaarantuu.

One Reply to “Pakkotasa-arvoa tuupataan – milloin naiset määrätään tekemään osansa ikävistä autonkorjaus-ja rakennustöistä?”

  1. Tasa-arvon laajentaminen mahdollisuuksien tasa-arvon ulkopuolelle vähentää vapautta. Vapaus ei taida enää olla suosittu arvo, paitsi joidenkin vapaus.

Kommentoi