Ranta-Tampella liian kallis vuokra-asunnoille – oliko se mitenkään yllätys?

https://www.aamulehti.fi/a/af9d63a1-e438-4670-bbd3-ce93790cccae

”Valtuuston edellyttämä tavoite kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista Tampereen keskeiselle uudelle asuinalueelle Ranta-Tampellaan on osoittautunut hankalaksi.

Tampereen Ranta-Tampellan uusi asuinalue on osoittautunut liian kalliiksi ainakin yhdelle, kohtuuhintaiselle vuokrakerrostalolle. Kaksi muuta toimijaa vielä tasapainoilevat kustannusten ja vaatimusten kanssa. Kohteiden toteutumisesta saadaan varmuus vasta tuonnempana.”

Onko tämä mikään yllätys kenellekään?

900€ rakennusoikeusneliöllä ei todellakaan edullista vuokra-asumista rakenneta, vaikka kuinka poliittisia vaatimuksia esitetään.

2 vastausta artikkeliin “Ranta-Tampella liian kallis vuokra-asunnoille – oliko se mitenkään yllätys?”

 1. On se kumma juttu että satasella ei saa miljoonaa. Mutta ei sitä voi odottaa että kukaan päättäjä olisi moista voinut ennalta tietää.

 2. Lujatalo saneerasi VTS:n kanssa Satamakadun yläpään arvopaikalle, vanhan silkkitehtaan ja ent. terveysaseman ja ”sossun” talon uudisasunnoiksi. Siellä on upeat VTS:n seinoriasunnot yli 55-v. Tehostetun palvelun Tampereen kaupungin Kontukoti. Kruunukiinteistöjen omistamat pienasunnot mm. opiskelijoille, joista kaikki vuokrattu ja katolle uudet ”puukerrokset” toiselle asunto Oy:lle.
  Kiinteistöstä on vuokrattu tilat K-marketille, yritysten konttoreiksi ja Musiikkiopistolle opetustilat.
  Oma tontti ja paalut eivät petä, eikä hometta tule vanhaan osaan, mutta uudistuotannon katoa on jo jouduttu paikkailemaan huonon vesieristyksen vuoksi.
  Kallis tuo projekti oli, koska talon sisusta purettiin välipohjiaan myöten runkoon saakka ja itäsiipi rakennettiin kokonaan uusiksi.
  Näyttävät naapurit olevan erittäin tyytyväisiä asumiseen, palveluihin ja kustannustasoon.
  Vähän toisenlaista asumista kulmilla kuin Ranta Tampellassa kymmenen vuoden rakennustyömaan keskellä.

Kommentoi