Rantaruotsalaisten kielirasistinen toiminta näkyy ja kuuluu

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8e9c4b14-d33e-4c62-9553-310881d19971

”Suomalaisuuden Liitto menetti kaikki julkiset avustuksensa

Puheenjohtaja Ilmari Rostila: ”Poliittinen päätöshän se on”.

Svenska Finlands folkting sai v. 2019 avustusta 573 000€.

Suomenruotsalaiset kansankäräjät (ruots. Svenska Finlands folkting, lyhennettynä Folktinget) on järjestö, jonka tehtävänä on edustaa suomenruotsalaista kansanryhmää ja valvoa sen etua. Järjestön asema perustuu vuonna 2003 annettuun lakiin.

Suomalaisuuden liitto ajaa pakkoruotsin poistamista, mihin suomenkielisillä on täysi oikeus.

Siis rantaruotsalaisten oikeuksien ajamista tuetaan, mutta suomenkielisten oikeuksien ajamista ei.

.

28 Replies to “Rantaruotsalaisten kielirasistinen toiminta näkyy ja kuuluu”

 1. Se menetti sen siksi, että rantaruotsalaiset niin halusivat.
  Rantahurrimongerrus ei ole toinen kotimainen, vaan toinen ”kansalliskieli”.
  Suomi ei ole kaksikielinen ainakaan perustuslain mukaan.

  1. Turha sinun on neuvoa, olen ne lukenut moneen kertaan.
   Perustuslain mukaan
   ”17 §
   Oikeus omaan kieleen ja kulttuuriin

   Suomen kansalliskielet ovat suomi ja ruotsi.

   Jokaisen oikeus käyttää tuomioistuimessa ja muussa viranomaisessa asiassaan omaa kieltään, joko suomea tai ruotsia, sekä saada toimituskirjansa tällä kielellä turvataan lailla. Julkisen vallan on huolehdittava maan suomen- ja ruotsinkielisen väestön sivistyksellisistä ja yhteiskunnallisista tarpeista samanlaisten perusteiden mukaan.”

   Perustuslaissa ei sanallakaan mainita kaksikielisyyttä.

   Kielilaki
   2 §
   Lain tarkoitus

   Tämän lain tarkoituksena on turvata perustuslaissa säädetty jokaisen oikeus käyttää tuomioistuimessa ja muussa viranomaisessa omaa kieltään, joko suomea tai ruotsia.

   Kielilakikaan ei mainitse kaksikielisyyttä.

   Vain kunnallislaissa määritellään yksi- ja kaksikieliset kunnat.
   Kun runsaat 90% kunnista on yksikielisiä, ei Suomi ole kaksikielinen millään perusteella.

   Se, että kaikilla on oikeus saada palvelunsa VIRANOMAISESSA omalla kielellään, ei tee Suomesta kaksikielistä.

    1. Noin lukee pykälissä, ei se ole saivartelua. Pakkoruotsin puolustajat vaan haluavat tuoda asiat esiin aivan väärässä valossa.

     Tätä argumentointia on käytetty hyväksi vuosia ruotsin kielen kokoansa suurempaa asemaa puolustettaessa.

    2. Saivartelua ei ole väittää, että Karjalainen ja Pohjola yrittävät liriä viisaampiensa saappaaseen tässä asiassa.

  2. Paitsi ei tietenkään perustuslain mukaan.
   Suomessa elää lukuisia kansallisiin ryhmiin kuuluvia henkilöitä. Jotkut heistä elävät omissa kansallisissa ryhmissään omine kansallisine kielineen.

   Kun suomi ja ruotsi on määritelty perustuslaissa kansallisiksi kieliksi, niin se tarkoittaa sitä, että ne nauttivat suosituimmuusasemaa kaikkiin muihin kieliin nähden.

   Näiden kahden kielen rinnalle voitaisiin nostaa saame, koska se on alueen alkuperäiskieli.

   RKP on ottanut saamelaisia puolueensa ehdokkaiksi, mutta se ei halunne antaa saamelle kansalliskielen asemaa, koska sen jälkeen RKP:n harjoittama suomalaisten saappaaseen kuseminen kävisi entistä työläämmäksi.

   Taxellismi on skitsofreniaa. Freudenthal, RKP:n profeetta, oli selkeä psykopaatti, joka ei edes yrittänyt näytellä humanistia. Taxellin johtama kielikomitea päätyi ehdottamaan kielikylpyjä suomalaisille päiväkotilapsille, vaan ei suomenruotsalaisille. Taxellismiin kuuluu eristäytymisen oppi.

   Törkeää on antaa RKP:lle oikeusministerin salkku. Sikäläiset oikeusministerit ovat haitanneet suomalaisten oikeuksien toteutumista aika usein sadan vuoden aikana. Henriksson sai rajun aivopierukohtauksen kuultuaan, että henkilökuntavajeen vuoksi surulapsia oli jouduttu sijoittamaan suomenkielisiin päiväkoteihin.

 2. Päätöksestä huokuu se kuuluisa arvopohja, eli kaikille muille jaetaan avaustuksia paitsi 1906 vuodesta toimineelle suomalaisuutta ja suomenkieltä edistävälle järjestölle.

  No tästä toki moni on riemuissaan ja hyvä niin, se heille suotakoon, mutta kyllä tämä itseäni hieman harmittaa.

  Rantamurteen, somalian, arabian jne, kulttuurit ja kieli ovat vaan paljon parempia, että niitä kannattaa tukea huikeilla summilla vuodesta toiseen, ellei muuten niin moraaliposeerauksen nimissä.

  Toivottavasti Suomalaisuuden Liitto saa paljon uusia jäseniä tämän päätöksen seurauksena.

   1. Suomalaisuuden Liitto oli ennen myös suomalaisen kirjallisuuden tukija freudentalistien hääriessä hurjapäisinä siellä sun täällä. Kirjallisuuden tukijan tehtävän otti vastaan Suomalaisen Kulttuurin säätiö, johon rahat koottiin kansalaiskeräyksellä, joka toimitettiin kautta Suomen. Lahjoittajien joukosta ei montaa ruotsalaisnimeä löydy, Koska suomen ystävät olivat kerenneet vaihtamaan nimensä suomalaiseksi.

    Suomalaisuuden Liittoa tarvittaisiin poliittisena elimenä enemmän kuin, mutta hallituksen jäseniltä ilmeisesti puuttuu muutama pojo älykkyysosamäärästä, koska eivät ole sitä hiffanneet.

    Freukkujen aivopiereskely sumeutti sen verran kulttuuri-ilmastoa, että suomalaisten olisi syytä käydä taistoon IKL:n ja monen muun älyä omaavan tahon toimesta. Tämä johti verenhimoisten freudentalististen eli hitlerististen gängien perustamiseen taisteluun ”valkoisen rodun puolesta” keltaihoisia suomalaisia vastaan.

    Freudentalismista saastuneet gängit olivat hurjempia kuin nykyinen Pohjoismainen Vastarintaliike tähän mennessä, mutta sama heillä oli arvopohja ”valkoinen rotu yyber alles”

    Ehkä freudentalistien murhanhimoa on pyritty vähentämään hyväksymällä puolikahelit erkoopeeläiset mukaan hallituksiin. Muussa tapauksessa vainaita saattaisi kertyä enemmän kuin freudentalismin alkuvaiheissa.

    Kuitenkin vielä pari vuotta sitten kolhittiin niitä, jotka keräsivät kansalaisaloitteeseen nimiä vapaan kielivalinnan puolesta.

    Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja, Heikki Tala, kertoi saaneensa useitakin tappouhkauksia. Hufvudstadsbladet maalitti myös Halla-ahoa ja Soinia. Heidän saamansa uhkaukset voitaneen laittaa Höbelön piikkiin.

     1. Siis suomalaisilla oli täysi syy käydä taistoon sortamisaatteeseen vihkiytyneitä freukkuja. Kekkonen ei tykännyt IKL:stä, koska se oli saksalaismielinen, ei freudentalisteista, koska se oli suomi- ja suomalaivihamielinen liike ja rotuopeiltaan mielipuolinen. Eikä mielipuolisuudesta ole useinkaan hyviä seurauksia puolueettomastikin ajatellen. Ja sitä paitsi Kekkonen koki elämäntehtäväkseen suomalaisten asian ajamisen. Hänelle ”suomalaisten etu ja turvallisuus kävi kaiken muun edellä”.

      Kansallisvaltiovihamielisinä kommunistit eivät tietenkään nauttineet Kekkosen luottamusta. Sitä paitsi monella kommunistilla oli tavoitteena vain kaapata valta Suomessa Neuvostoliittoa apuna käyttäen ja täysin suomalaisten edusta piittaamatta. Eli kuuluivat aatteellisesti samaan seikkailusakkiin, joka kähvelsi v. 1918 Suomen Pankin rahat, jotka sitten panivat sileäksi ryypiskellessään pakolaisina Pietarissa.

 3. Jos joku kehtaa väittää, kuten opetusministeriön kulttuuriasiainneuvos Leena Laaksonen, ettei kyseessä ollut millään tavalla poliittinen päätös, niin kyllä pokkaa riittää.

  Pelkästää katsomalla hallituksen puoluekarttaa asia on harvinaisen selvä. Lisää selvyyttä saa, kun katsoo, mitkä puolueet ovat edustettuina Folktingetin hallituksessa ja edustustossa.

  Folktinget saa rahoituksensa suoraan valtion budjetista. Tälle vuodelle rahoitusta korotettiin 200 000 eurolla 773 000 euroon.

  Mikään laki ei vaadi, että suomen kielellä olisi puolustajansa. Päinvastoin näyttää siltä, että vähätkin suomen kielen puolustajat halutaan pyyhkäistä sivuun.

  Uutisen luettuani itse päätin liittyä Suomalaisuuden Liiton jäseneksi. Aion kantaa korteni kekoon tasa-arvoisemman Suomen puolesta.

  Mitä tulee tuohon perustuslaillisuuteen kaksikielisyyden suhteen, niin pitää muistaa, että Suomessa perustuslaki ei ole kiveen hakattu. Sitä voidaan muuttaa. Viimeksi perustuslakiin tehtiin muutoksia vuonna 2018 tiedustelulakien yhteydessä.

 4. Suomessa alkaa olevan enemmän äidinkielenä venäjää puhuvia, kuin rantaruotsia puhuvia.

  1. Ihmisoikeusfanaatikko voisi väittää, että venäläisille kuuluisivat samat kielioikeudet kuin ruotsalaisille. Mutta muut eivät ole yhtä mielipuolisia kuin freudentalistit.

   Freudentalistit ovat toki ihmisoikeusfanaatikkoja siihen asti, kun joku muu yrittää tunkea noitten mielipuolien kanssa samalle kaukalolle.
   Siistejä freudentalistit kyllä ovat ja pyyhkivät karvaiset ja läskiset perseensä huolellisesti niillä papereilla, jotka saattaisivat johtaa tasa-arvon teille.

   ———————-

   Tuskin missään, ainakaan Euroopassa, on niin julkeita silmille pierijöitä kuin freudentalistimme ovat.

   Perustuslakiamme pitävät pilkkanaan sen kuin kerkiävät. Tämä ei voi mahdollista, ellei kansanedustajista ainakin puolet olisi täysiä tolvanoita, joiden syyntakeellisuuskaan ei olisi ilman muuta selvää.

 5. Yksikielinen kunta ei ole kaksikielinen. Tämä on suoraan kunnallislain mukaisesti fakta.
  90% kunnista on yksikielisiä, joten 90% Suomesta ei ole kaksikielinen.
  Mikähän tässä on niin vaikea ymmärtää Karjalainen?

 6. Näyttää, ettei ruotsalaisten miehitys loppunutkaan vuona 1809.

  ***********************************************************************’
  ”Suomalaisuuden Liitto menetti kaikki julkiset avustuksensa [ 96 prosenttia väestä ]
  Svenska Finlands folkting sai v. 2019 avustusta 573 000€. [ 4 prosenttia väestä ]

 7. Rantaruotsalaiset ovat vähemmistö (ja erittäin hyvin toimeentuleva vähemmistö) ja poliittisen korrektiuden myötä tullut vähemmistöjen nuolemisen seurauksena rantaruotsalaiset ovat mm. kaapanneet verorahoituksella toimivasta Ylestä Teema-kanavankin itselleen. Jörn Donner, vaikka muuten ajoikin oman väkensä etuja, sanoi taannoin että ruotsinkielisten tv-kanavien ohjelmia voisi ja pitäisi vähentää. Eivät ne edes juurikaan seuraa niitä, katselevat Ruotsin kanavia, sanoi Donner.

  Opettelisivat suomea kun kerran Suomesssa asuvat.
  Kun Juha Hurme voitti parisen vuotta sitten kirjallisuuden FInlandia-palkinnon teoksellaan Niemi (valinnan teki Elisabeth Rehn), Hurme sanoi palkintotilaisuuden puheessaan ruotsiksi ”Opetelkaa juntit ruotsia!”, mietin että minkähän vuoksi juuri ruotsia. Eihän sitä äidinkielenään puhu kuin kourallinen immeisiä. Englanti on nykypäivän maailmankieli. Pitäisi tulipunaista kulttuurimarxismia kannattavan Hurmeenkin sen myöntää.

  1. Manne saattoi tarkoittaa, että suomenruotsalaisten pitäisi opetella ruotsia, mutta ei uskaltanut sanoa suoraan, koska pelkäsi saavansa Taxellin kängiltä köniinsä nurkan takana.

 8. Tuosta Finlandia-palkinnosta muutama sana.
  Palkinnion jako alkoi vuonna 1984, ja ekapalkinnon sai muistaakseni Erno Paasilinna kirjallaan ”Uhma ja yksinäisyys”. Se palkinto meni mielestäni oikeaan osoitteeseen, Paasilinnan teos on rautaa (kuten Erno Paasilinnan teokset yleensäkin).
  Vuonna 1993 sääntöjä muutettiin, palkinnon sai vain romaani ja palkinnon valitsee kolmijäsenisen lautakunnan ehdolle asettama tuomari (lunttasin wikipediasta). Makuasioitahan nämä, mutta minusta palkinnosta pitäisi päättää raati niin säilyisi paremmin objektiivisuus.
  Juha Hurmeen puhe palkintojenjakotilaisuudessa kallistui minusta röyhkeyden puolelle. Samoin tapahtui vuonna 2015 kun Hektor valitsi voittajaksi Laura Linstedtin teoksen (teoksen nimeä en muista, on lukematta ja ilmeisesti jääkin). palkintojenjakotilaisuudessa LInstedt piti palopuheen, jossa suomi Sipilän kapitalistihallitusta ja puhui että köyhät keräävät muruja rikkaiden pöydän alta ja silleen. Vähäosaisten puolustaminen on tietenkin ok, en mie sillä, mutta kun kyseisen tilaisuuden jälkeen media, tuo suuri juoruakka a la Gyu de Maupassant, selvitti, että kirjailijatar itse oli elellelyt koko aikuisikänsä etupäässä yhteiskunnan tukien turvin, tilaisuudesta jäi suuhun astian maku.

 9. Mikähän tuossa oikein lienee; minä kun en oikeastaan ole kokenut freudentalismia, en ruotsinkielisyyden kiroja ja asunutkin olen kaksikielisissä kaupungeissa ja rannikon ”ruotsalaisten” kanssa hyvin toimeentullut.

  1. Saattaa olla se, ettet ole sitä henkilökohtaisesti kokenut, mutta se koskee silti suurinta osaa suomalaisista.
   Kuitenkin ruotsinkielisten opiskelupaikkakiintiöt, mitkä ovat selkeästi suhteessa liian suuret ruotsinkielisten osuuteen, ovat yksi loistava esimerkki asiasta.
   Samoin se, että suomenkielisile on kielikokeet ruotsinkielisiin oppilaitoksiin, mutta ei päinvastoin.
   Merkittävimmät esimerkit ovat kuitenkin tuo kaikille virkamiehille pakollinen virkamiesruotsin kielikoe, vaikka pääosa ei ruotsinkielistä asiakasta eläissään näe eikä kuule, ja kaikille koululaisille pakollinen ruotsin opiskelu, vaikka 96% kansasta on suomenkielisiä eikä suurin osa koskasan ruotsin kieltä mihinkään tarvitse.
   On turha perustella noita ”kaksikielisyydellä” ja kulttuuriperinnöllä, kun se rantaruotsalaisten sisäsiittoinen ”kulttuuriperintö” ei todellakaan ole mitenkään tuttu eikä koske pääosaa suomalaista.

   1. Pohjola on aitosuvaitsevainen. Ei häiritse tekopyhyys, ei tunteeton psykopatia ja toisten hyväksikäyttö, ei valehtelu, ei aatteellinen kierosilmäisyys, ei jatkuva aivopierentä. Tai voihan olla, ettei Pohjola ole joutunut vielä aitojen freukkujen kanssa tekemisiin.

    Kyllä suruissakin voi vähän vikaa olla, koska hyväksyvät moista sakkia edustamaan itseään politiikassa.

 10. Edesmennyt koiranikin sieti minua varsin hyvin, vaikka olisi saattanut löytää paljon parempiakin eräkavereita.

Kommentoi