Saa nähdä, nimitetäänkö kaiken tietävä maatalous- ja metsätieteiden maisteri hoitamaan virkaa ohi pätevien ammattilaisten

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006475518.html

”Valtiovarain­ministeriön kanslia­päällikön nimitys peruttiin viime hetkellä

Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö on Suomen keskeisiä virkamiehiä. Hänellä on vaikutusvaltaa esimerkiksi talouspolitiikkaan ja valtion varojen käyttöön.”

Päivi Nerg tuli kuuluisaksi julistaessaan v. 2015 vastoin tosiasioita, että kaikista Suomeen tulleista elintasoturisteista on tarkat tiedot.

Nerg on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri.

Kolme hakijoista on koulutukseltaan kansantaloustieteestä väitelleitä valtiotieteiden tohtoreita ja heillä on kokemusta taloushallinnosta päin vastoin kuin Nergillä.

Kummasti asiassa haisee puoluepolitiikka, kun kepuli ministeri haluaa väkisin nimittää Nergin ohi pätevien ammattilaisten.

16 Replies to “Saa nähdä, nimitetäänkö kaiken tietävä maatalous- ja metsätieteiden maisteri hoitamaan virkaa ohi pätevien ammattilaisten”

 1. Nerg on moniosaaja, ilman hänen hyväksymiä lähi-idän reppu matkaajia vuonna 2015 moni vokki ja niistä rahat saaneet keplottelijat olisivat menettäneet tuloja. 🤪

 2. Ei tuolla missään lue, että kepuli ministeri haluaisi nimittää Nergin ko. virkaan. Pikemminkin vaikuttaa siltä, että Nergiä ei tulla nimittämään.

  1. Kulmuni on aikonut nimittää Nergin virkaan, mutta muut ottivat nyt yllättäen asian pöydälle.
   Saa nähdä, pysyykö Kulmunin kanta.

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/38cb0ad3-664f-4e28-8fa9-5d4364d6205e?utm_campaign=kiintea_iltalehti_uutisboksi_201808&utm_medium=almainternal&utm_source=aamulehti.fi

   ”Virkanimitykset herättävät jälleen närää hallituksessa. Keskustalainen valtiovarainministeri Katri Kulmuni on jo kahdesti kertonut hallituskumppaneille, että hän aikoo esittää hallituksen yleisistunnossa Päivi Nergin nimittämistä valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi.”

   Jos vaivautuu lukemaan asiasta useammasta mediasta, saa selkeämpää tietoa kuin yhdestä lehdestä…

 3. Mitä uutta näissä nimityksissä on nyt tai kautta aikojen ? Pätevä, sopiva, yhteistyökykyinen, ei-yhteistyökykyinen, kokenut, kokenut toisella alueella jne….
  Nämä ovat olleet kautta aikojen puolueiden hallinnassa olevia asioita vuoron perään.

  1. Jokainen pätermättömän poliittinen nimitys on uusi asia ja siihen saa sananvapauden perusteella jokainen ottaa kantaa.
   Onneksi elämme jonkinlaisesssa demokratiassa, missä tämä on mahdollista, vaikka se kuinka jotakuta kirveltäisikin.

   1. Mikä pätemätön? Kuka sellaisen on esittänyt tai arvioinut Nergin osalta ? Nergin riippa on erään puolueen mukaan maahanmuuttoasioiden huono hoito.

    1. Nergillä ei ole minkäänlaista talouspuolen koulutusta ja ammattitaitoa, mitä käsittääkseni tarvitaan nimenomaan valtiovarainministeriössä.
     Muina hakijoina on sekä kovan koulutuksen että kokenuksen omaavia talousalan ihmisiä, jotka päihittävät Nergin vasen käsi selän takana.
     Myöskin Nergin puuhastelu näissä maahanmuuttoasioissa oli todella surkeaa eikä se todellakaan tuonut mitään lisäpätevyyttä.

   2. juhak, nämä viimeaikaiset nimitykset on olleet juuri poliittisia, ei ammattitaidon ja koulutuksen perusteella. Meininki kuin Venäjällä…

 4. Nerg oli Juha Sipilän sote-soturi, joka yritti väen väkisin viedä Sipilän sotea maaliin.

  Sote-soturina toimiessaan Nerg pimitti eduskunnan valiokunnilta tietoja ja ryhtyi harrastamaan poliittista peliä, mikä ei virkamiehen toimenkuvaan kuulu. Tietoja pimittämällä Nerg yritti saada perustuslaillisista ongelmista kärsivän sote-esityksen nopeasti läpi valiokunnista, koska aika oli kortilla.

  Kysymys kuuluukin, voiko henkilö, joka toimii vastoin lakeja ja pimittää eduskunnalta tärkeitä tietoja ja siten murentaa edustajien ja kansalaisten luottamusta järjestelmää kohtaan, toimia valtionhallinnon tärkeimmässä virassa.

  Ei voi eikä häntä tule tuohon virkaan nimittää.

 5. Nerg oli tosiaan Sipilälle urhea soturi. Hän otti kaiken sonnan ja syyn Sipilän joka töppäyksestä maahanmuuton osalta. Hän valehteli kirkkain silmin mediassa aina tarpeen tullen. Siinä mielessä hän oli loistava – hän teki 100% mitä käskettiin ja jätti egonsa siitä pois.

  Toki, hän sai siitä jo jättimäisen palkkion. Eiköhän se palkkio ole maksettu ja voisi olla korkea aika jättää palkkiovirat jakamatta.

 6. Alla olevasta artikkelista saa käsityksen, että Päivi Nerg on epärehellinen manipuloiva ihminen. Tästä huolimatta hän on kepun kestosuosikki.

  ************************************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d78a07c9-f73d-4c20-bfd3-f7f5dacecc43
  22.4.2020

  Päivi Nerg vuoti itse arveluttavan toimintansa paljastaneet sähköpostit – keskusta ajaa Nergiä yhä Suomen ykkösvirkaan

  *
  Iltalehti on saanut kokonaisuudessaan haltuunsa viestit, joissa Nergin johtamat sote-valmistelijat muun muassa pohtivat, keksiikö joku eduskunnassa sen, jos VM jättää kertomatta eduskunnalle kaikista maakunnille siirtymässä olleista tehtävistä ja niiden aiheuttamista menoista.

  ’ Nerg ei huomaa poistaa lähettämänsä viestin lopusta vastineen lähettämiseen ja sen sisältämiin heikkouksiin, joista sote-johtaja on itse tietoinen, liittynyttä VM:n sisäistä viestinvaihtoa.

  Paavola ja Tuovinen näkevät VM:n sisäisen viestinvaihdon, jonka Nerg siis itse vuotaa eduskunnalle.

  Eduskunnan virkamiesjohto järkyttyy lukemastaan. He eivät ole urallaan kokeneet vastaavaa.

  Valiokuntaneuvokset saavat tiedon tapahtuneesta, jota eduskunnan virkamiesjohto pitää tietojen pimittämisenä.

  ***
  – Yleinen näkemys, josta kukaan ei oikein tohdi puhua, on Nergin toiminnan sählärimäisyys. Aika moni ajattelee, että viime kauden sote alkoi kaatua heti siinä vaiheessa, kun projektinjohtoon valittiin Nerg. Hän lähetteli sähköposteja sinne tänne ja yritti puuttua asioihin, jotka eivät hänelle kuuluneet, kuvailee keskeisellä paikalla ollut lähde.

 7. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d78a07c9-f73d-4c20-bfd3-f7f5dacecc43
  .
  Eduskunnan virkamiehiä ihmetyttää sekin, että kaksi VM:n korkeaa virkamiestä on avoimesti pohtinut, huomaako joku puutetta eduskunnassa, eikä sote-johtaja [Nerg] silti ole edellyttänyt tietojen saattamista eduskunnan tietoon.
  .
  Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen ei pitänyt VM:n virkamiesten toimintaa sellaisena, että siitä seuraisi jatkotoimenpiteitä.
  .
  Ratkaisusta käy ilmi, että Puumalainen ei ole antanut painoarvoa eduskunnan virkamiesjohdon lausunnolle, vaan on uskonut Nergin ja VM:n muiden virkamiesten sanaan siitä, että tapahtumissa ei heidän mielestään olisi ollut mitään arveluttavaa.
  *
  Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen ja Turun yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Veli-Pekka Viljanen kertovat Helsingin Sanomissa, että he eivät pidä apulaisoikeuskanslerin ratkaisua oikeana. Samalla linjalla on Perustuslakiblogissa apulaisprofessori Rautiainen.

  Perustuslakivaliokunta on aloittamassa oman selvityksensä tapahtumista. Perustuslain nojalla sillä on halutessaan valta ottaa arvioitavakseen myös apulaisoikeuskanslerin yksittäisen ratkaisun oikeellisuus.

 8. Mikko Puumalainen on Tarja Halosen luottohenkilö – taatusti riippumaton, vai?

  ***************************************************************************************
  https://www.syrjinta.fi/zh/-/mikko-puumalainen-apulaisoikeuskansleriksi?cssType=text

  Mikko Puumalainen apulaisoikeuskansleriksi

  Presidentti on nimittänyt vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalaisen apulaisoikeuskanslerin virkaan 1.9.2007 alkaen. Samasta päivästä alkaen vähemmistövaltuutetun sijaisena toimii ylitarkastaja Rainer Hiltunen. Oikeustieteen lisensiaatti, varatuomari Mikko Puumalainen toimi vähemmistövaltuutettuna vuodesta 2002, viran perustamisesta alkaen.

  31.08.2007

Kommentoi