Stockman saattohoidossa.

Stockman ei minulle ole merkittävä toimija, ei edes Helsingin vuosinani. Nyt sitten firma on  yrityssaneerauksessa; ei ollut minulle mikään yllätys.

Suomessa ehkä suurin kömmähdys oli Stockman herkun myynti S-ryhmälle, joka ei oikein missään ole mm tuorekalan, äyriäisten ja kalajalosteiden osalta onnistunut.

Ainut lähivuosien kokemukseni on rajoittunut lähinnä läpikulkemiseen. IsoTornimäen parkkitalo kun sijaitsee samassa korttelissa. Stockmanilla kyllä myyjiä riittää, asiakkaita kovin vähän.

Hammaslääkärini kertoi, että kun ostat Stockmanilta, niin kassakuitti vapauttaa parkkimaksusta.

Totesin sitten siihen lakoonisesti; ei minulla ole varaa ostaa Stockmanilta mitään, johon hammaslääkärini; ei ole minullakaan. Siis tallinnalainen hammaslääkäri.

Tuo Stockmanin yrityssaneeraus ei siis minulle tullut mitenkään yllätyksenä.

Kovin nyt siltä tuntuu, että Stockman on talouselämän painikisoissa joutunut pahaan siltaan ja siitä ei hevin nousta.

7 Replies to “Stockman saattohoidossa.”

 1. Olen ollut iät ja ajat Stockan kanta-asiakas. Siinä vaan on käynyt niin, että se on unohtanut perustehtävänsä, myymälärakenteensa, palvelut ja kanta-asiakkaansa.
  Esimerkiksi Tampereella sinne oli mukava poiketa Stockan omalle kahville, oven vieressä olevalle lehtipisteelle ja ihan tavallisten ihmisten asioillekin palveltavaksi. Sitten tuli paffikaffit, ja ulkopuolinen helvetin kallis yrittäjä.
  Potkittiin pois palvelupisteet ja hajustettiin koko 1. krs ovelta lähtien niin ettei ilman kaasunaamaria sinne voi mennä. Sitten Sokos-herkku.
  Myyjät ovat kouluttamattomia ynseitä nuoria, jotka eivät tiedä mistään mitään.
  Kyllä Lauri Ratialla on homma saada se uudelleen pystyyn.
  Se nousee vain, jos Stockan pelastajiksi kutsutaan vaikka säälistä kaikki ikiaikaiset kanta-asiakkaat talkoisiin.

 2. Hesa on rakenteeltaan huomattavasti parempi kuin Tampere Akateemisineen. Jopa siksi, että sinne pääsee Mannerheimintieltä, Aleksilta, Keskuskadulta ja Espalta ja kaikissa erilainen tarjonta.

 3. On tainnut Suomesta turkkiväki käydä vähiin ja tuulipukukansalla ei ole varaa Stockmannilla asioida. Paitsi hulluilla päivillä, kun krääsää myydään ja sitäkin ylihintaan.

  Toisekseen Stockmann on muuttunut kauppakeskukseksi ja sen osaaminen on lähestynyt peltomarkettien tasoa.

 4. Eiköhän Stockmann ole ihan malliesimerkki yrityksestä, joka on kyvytön muuttumaan, muuttuvan maailman mukana?

 5. Kuten Mika sen taitaa parhaiten sanoa.

  Stockmannilta joskus sai kuulemma palvelua. Viimeisen 10 vuoden aikana siellä on lähinnä syljetty naamalle. Olen tosin eri mieltä Herkun osalta. Siellä ei enää esim. ruotsinkielisille anneta oikeutta etuilla jonossa, eli S-ryhmä sentäs poisti muutaman ikävän käytännön.

Kommentoi