Suomen poliitikot ja poliittiset virkamiehet jälleen selkärangattomina

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/era/artikkeli-1.1181286

”Esitys lyijyhaulien käytön ja kantamisen kieltämiseksi kosteikoilla ja 100 metrin säteellä niistä hyväksyttiin hetki sitten. ”Pettymys on valtava”, kertoo maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) erityisavustaja Teppo Säkkinen MT:eelle.

Suomi vastusti esitystä ja ministeri Leppä lähetti vielä viime metreillä tällä viikolla eurooppalaisille kollegoilleen kirjeen aiheesta.

Ongelmana on kosteikon määritelmä, joka Suomessa tarkoittaisi esimerkiksi turvemaita. Tällöin merkittävä osa Suomen pinta-alasta kuuluisi kiellon piiriin. ”

Vastustettiin, vaan ei ilmoitettu, että ei tulla hyväksymään missään oloissa.

Kyllä selkärangalle olisi tarvetta.

4 Replies to “Suomen poliitikot ja poliittiset virkamiehet jälleen selkärangattomina”

 1. Ei sitten vieläkään ollut Suomen aika käyttää sitä ”poliittista luottamuspääomaa”, jota on hankittu suostumalla mihin typeryyksiin milloinkin Bryselissä on esitetty.

  No ehkä saamme taas lisää kyseistä ”hyödykettä”.

 2. Laskin huvikseni, että 10 metriä halkaisijaltaan olevan suokuopan ympärillä on tällä rauhoitettu runsaat 3 Ha maata.
  Kun suomalaisessa kuusimetsässä noita suopalasia on vähän väliä, niin periaatteessa lähes kaikki kuusikot ovat kiellettyä aluetta.

 3. Suomalaiset voisivat hoitaa EU:n lyijyhaulidirektiivistä syntyvän ongelman kuten ahvenanmaalaiset tekevät merimetso direktiiviä koskien.

  Ahvenanmaalaiset eivät lupia anele eiväkä EU-direktivitä piittaa, vaan metsästävät merimetsoja.

  *********************************************************************************
  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/era/artikkeli-1.523408

  07.10.2019

  Ahvenanmaalaiset metsästävät jahdeissaan 2 000 merimetsoa – ”Haulikolla osuu varmasti 20–25 metristä, talkoojahdissa saadaan kerralla mahdollisimman monta lintua”
  .
  ”Merimetso maistuu parhaalta paistettuna sipulin ja kerman kera”, tietää Ahvenanmaalla merimetsojahtiin osallistunut Fredrik Lundberg. Ahvenanmaalaiset ampuvat alkusyksystä erityisissä talkoojahdeissa enimmän osan metsästettävistä merimetsoista.

Kommentoi