Yhteiskäyttäideologia saa kolhuja…

https://www.hs.fi/talous/art-2000006389367.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=8&utm_source=tf-other&share=d7d1cf3152e5e329e5a8fef5cc6d0bb2

”Autojen yhteiskäyttöpalvelu Drive Now lopettaa toimintansa Helsingissä helmikuussa
Palvelu loppuu tai keskeytyy samaan aikaan monissa kaupungeissa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.”

Niinpä niin, usko yhteiseen satuun kaatuu aikanaan.

Jostain syystä monilla on sen verran tarvetta autoon pitkien matkojen maassakin, etä se oma auto on kuitenkin tarpeellinen.

Samoin se, että pääsee liikkeelle oman tarpeensa mukaisesti ja tarvitsematta matkata ensin jollakin muulla välineellä sen auton hakeakseen, vaikuttaa melkoisesti ihmisiin.

Ja ihan yllättäen sama toistuu muuallakin ja jopa Keski-Euroopasa, missä asumitiheys on suuri ja matkat teoriassa lyhyempiä.

5 vastausta artikkeliin “Yhteiskäyttäideologia saa kolhuja…”

 1. Tuhoon tuomittu koko ajatus. Autoa tarvitaan suunnittelematta omaan käyttöön ja myös sen huolehtimiseen. Vuokraamotoiminta on hyvä poikkeustapauksissa.

 2. Kyllä sitä on tullut ihan vakavissaan pohdittua autonomistamisen mielekkyyttä, kun käyttöä on nykyään todella vähän, mutta toistaiseksi se nyt tuossa pihassa seisoo.

  Mikäli oikein muistan niin taitoi olla marraskuun ensinmäisellä viikolla kun sen viimeksi tankkasin ja tällä menolla taitaa seuraavaksi olla sitten kesälaatu dieseliä tarjolla kun tarve tulee.

  Hölmöähän on sekin, että jos esimerkiksi käyn kaverin luona tuossa runsaan 10 kilometrin päässä niin julkisilla matkaa tulisi lähemmäs 70 kilometriä.

 3. Jutussa tarkemmin oltu eritelty syitä vetäytymiseen, mutta konsepti ei liene toimiva ainakaan Helsingin kaltaisissa haulikkokaavoitetuissa käpykylissä, jossa peltilehmän saa halvalla ja helposti jätettyä laiduntamaan lähes minne vaan.

 4. Pk-seudulla idea voi toimia ja se toimiikin pienissä piireissä. Tässä on kuitenkin paljon liikkuvia osia, lainsäädännön haasteita, tottumista, yms.

  Ajan myötä nämä voivat toimia paremmin. Katsotaan nyt – eipä tässä verorahoja tuhlata.

 5. Kyllä autot pitää hävittää ja ottaa tilalle ekologiset sähköpyörät, tulee perheen talvilomastakin jännittävä seikkailu kun koko sakki sotkee isolta kirkolta Leville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *