Yksi ilmastohihhuli viis veisaa pienituloisista sokeaa ideologiaansa ajaessaan.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ilmastopaneelin-johtaja-torppaa-oljylammityksen-puolustamisen-pienituloisilla-elakelaisilla-kannattaa-miettia-kenen-etu-tuossa-puhuu/82f24df0-a245-4881-b2ec-33b3cd0e20ce?ref=iltalehti:5431&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi

”Professori Markku Ollikaisen mukaan siirtymä vähäpäästöisempään lämmittämiseen ei lisäisi sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta. ”

Siis ei lisää sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta, jos pienellä eläkkeellä pakotetaan tekemään kymppitonnien remontti?

Ei toki koske Ollikaista, jolla lienevät melkoisesti kovemmat tulot…

11 Replies to “Yksi ilmastohihhuli viis veisaa pienituloisista sokeaa ideologiaansa ajaessaan.”

 1. Luehan nyt ihan tarkkaa linkkisi Otrosen ja Ollikaisen kantoineen. Otronen puhuu paskaa ja Ollikainen asiaa. Otronen edustaa öljylämmitysbusinesta asiattomine pelotteluineen, Ollikainen ei.

  Ketään eläkeläistä jne. ei olla pakottamassa luopumaan öljylämmitysmuodosta missään aikataulussa. Ei edes 2030- lukuun mennessä. Annetaan vain vaihtoehtoja ohjeiksi. Eikä mitään sanktioita ole suunniteltu.

  Eräs aikaisempikin blogi jauhoi tästä samaa puuta heinää.

  1. Hallitusohjelmasta, jota hallitus on vannonut pilkkuakaan muuttamatta noudattavansa aivan yksiselitteisesti:

   ”Fossiilisen öljyn käytöstä lämmityksessä luovutaan asteittain 2030-luvun alkuun mennessä. Valtion ja kuntien kiinteistöjen öljylämmityksestä luovutaan vuoteen 2024 mennessä. Kannustetaan öljylämmitteisiä kiinteistöjä siirtymään muihin lämmitysmuotoihin 2020-luvun aikana erillisellä toimenpideohjelmalla.”

   https://valtioneuvosto.fi/marinin-hallitus/hallitusohjelma/hiilineutraali-ja-luonnon-monimuotoisuuden-turvaava-suomi

    1. Niin tuon mukaan kannustetaan 2020 luvun aikana, kunnes 2030 fossiilisesta öljystä luovutaan kokonaan.

     Väkisinhän tuo edellyttää taloudellisia rasitteita.

     Esitys on myös perustuslaissa määritetyn omaisuudensuojan kannalta mielenkiintoinen.

     1. ”kannustaminen” jo itsessään voi merkitä vaikkapa lämmitysöljylle roimaa veronkorotusta, joka ”kannustaa” siirtymään muuhun lämmitysmuotoon.

  2. Luehan itse Karjalainen äläkä jauha paskaa.
   Toki ymmärrän, että on vaikeaa erottaa oljylämmitysbisnes ja Lämmitysenergia ry. toisistaan, kun ei ole tekniikan ammattilainen…
   Hallitusohjelman mukaan öljylämmityksestä luovutaan 2030 mennessä.
   Se tarkoittaa suomeksi, että se loppuu kaikilta konstilla millä hyvänsä.
   Ei toki hallitus pakota.
   Se tekee sen vaan mahdottomaksi esimerkiksi nostamalla pölttoöljyn verotuksen sellaiseksi, etteivät eläkeläiset sitä kykene maksamaan.
   Kun he eivät myöskään kykene maksamaan 25 000 eken muutosta, kunta joutuu siirtämään heidät betonikoppeihin kärsimäänja talot jäävät rapistumaan itsekseen.

 2. Oikein tarkkaan kun lukee, niin käy selväksi, että Eero Otronen EI edusta öljylämmitysbisnestä. Otronen edustaa Lämmitysenergia Yhdistys Ry:tä.

  ”Lämmitysenergia Yhdistys on lämmityslaiteasennuksia tekevien liikkeiden urakoitsijajärjestö, jossa on mukana myös alalla toimivia laitevalmistajia, maahantuojia ja energiantoimittajia sekä LVI-suunnittelijoita.”

  Lähde: https://www.ley.fi/

  Yhdistys ei suinkaan edusta eikä edistä pelkästään öljylämmitystä.

  Mitä sanktioihin tulee, niin sanktiot voivat olla myös veroluontoisia ja siten pitkäkestoisempia. Lämmitysöljyn verotusta ja muita haittamaksuja tullaan nostamaan niin, että öljyn käyttö lämmitykseen tulee kannattomaksi. Tällöin vähävaraiset ovat puun ja kuoren välissä.

  1. Juuri näin , Juha !
   ( tarkkaan lukeminen on ilmeisesti eri asia kuin oikein lukeminen)
   Lämmitysenergiayhdistys: Yhdistyksen erityisasiantuntija Eero Otronen

   ****************’

   ”Ilmastopaneelin Ollikainen huomauttaa, että hallitus ei ole säätänyt sanktioita niille, jotka eivät pysty kannusteista huolimatta muuttamaan kotinsa lämmitystä ympäristöystävälliseksi.”

   Juu, hallitus ei ole säätänyt sanktioita – veronkorotuksilla asia hoituu nopeasti.

 3. Ps. Markku Ollikainen on valtiotieteilijä, jonka pääosaamisaluetta on taloustiede. Se, että hän toimii Suomen ilmastopaneelin puheenjohtajana, ei tee hänen sanomisistaan jumalan sanaa.

 4. Useammat ymmärtävät Ollikaisen lausuntoja ja Otrosen riippumattomuutta öljyalasta.

  *
  ”Ilmastopaneelin Ollikainen huomauttaa, että hallitus ei ole säätänyt sanktioita niille, jotka eivät pysty kannusteista huolimatta muuttamaan kotinsa lämmitystä ympäristöystävälliseksi.”

  Juu, hallitus ei ole säätänyt sanktioita – veronkorotuksilla asia hoituu nopeasti.

Kommentoi