Paljonko hyötyliikut ?

Aika hyvä mittari on kännykän Samsung Health tai Sports Tracker, jotka kertovat minimillään päivittäiset askeleet, reititkin karttoineen tarvittaessa ym..

Olen itse määritellyt, että joka päivä poikkeuksetta pitää tulla 6 000 askelta , joka on hieman vajaa 5 km kävelyä. Tästä puuttuvat rappujen nousut ja juoksut (en juokse hyödyttömiä tai erityisesti ”urheilulenkkeile”). Nyt juuri mittarissa on 8 064 askelta n. 6, 5 km / pvm. 16.1.2020.

Keskimäärin on toteutunut per  puoli vuotta n. 7 500 askelta.  180 pv x 7 500 askelta = noin 1 100 km.  Ja vuodessa samalla kaavalla n. 2 200 km kävellen plus nousut ja laskut talon rappusissa, 152 kpl kotikerrokseen vähintään kerran / päivä. Siinä jo puhaltaa ostosrepun kanssa. Minimi on alittunut vain joidenkin vierailujen aikana ei-kotona.

Nyt alkaa taas uusi jakso kuntosalilla, josta olen ollut pois noin puoli vuotta  muuton vuoksi.

Mitä tuosta kaikesta on ollut hyötyä – en viitsi kertoa, koska  se olisi pahimmassa tapauksessa hirvittävä määrä pillereitä ja lääkärilaskuja.

Suosittelen, koska hyötyliikunta ei maksa mitään.

Jokaisella on omat ”ristinsä” terveytensä kanssa, niihin en ota kantaa, koska monelle ne ovat tulleet ”tilaamatta tai pyytämättä”. Minullekin siksi että ex-urheilija ei tervettä päivää näe-> mm. nykyään kivuttomat selkävammat, jotka liikunta ja kuntoilu ovat poistaneet.

PS. Kannattaa ladata kännykkään joku tuollainen mittari .

8 Replies to “Paljonko hyötyliikut ?”

 1. Minulla tuommoinen mittari on kännykässä valmiina. Yleensä päivitäin siihen tulee 9000 – 11 000 askelta.
  Ihan hyvä mittari tarkkailla hyötyliikuntaansa.

 2. Talvi aikaan tulee pelkästään käveltyä kesät meneekin pyörällä kaikki matkat tosin silloinkaan en mene keskustaan mielläni
  Toisaalta ei mulla sinne paljonkaan ole asiaaakaan
  No onneksi Tammelan torille on mulla hyvä reitti terv tepivaari

 3. No, minulla tuo hyötyliikkuminen tulee vanhasta kiinteistöstä, sen hoitamisesta, Moka-vainajan osalta lenkit kaventuivat, sittemmin lisäsin ns ympäristön tarkkailun.
  Askeleita siitäkin kertyi.

 4. Itsekin olen käyttänyt useita mittarilaitteita ihan huvin vuoksi. Samsung mittasi vähän eri tavalla, nyt on Apple Watch kokeessa ja se mittaa kolmea asiaa ensisijaisesti:
  – millä tahansa liikunnalla kulutettuja kaloreita päivässä (800 kcal minimi)
  – tunteja, jonka aikana on ainakin minuutin seisonut (12 minimi)
  – minuutteja, jonka aikana on liikkunut aktiivisesti (30 minimi)

  Sitten on toki askeleet, sykkeet, yms. Ihan hauskoja graafeja saa. Lähden itse siitä että aina täytetään minimit, keskiarvot ovat tällä hetkellä 1 100 kcal, 91 aktiiviminuuttia ja 16 seisontatuntia sekä 12 500 askelta.

  Asuminen 8. kerroksessa ja laiska hissi myös pitävät huolen että kerroksia tulee noustua tarpeeksi, keskimäärin 30 kerrosta päivässä.

 5. Kyllä on ollut hyötyliikuntaa, vaikka askelmääristä en tiedä mitään. Tämä viikko on mennyt piiriojien siivoamisessa. Moottorisahalla olen ajanut leppä- ja pajapuskia ja heitellyt niitä ojasta pois. Semmoset neljä- viisi tuntia päivässä, enempään ei meikäläisen voimat enää riitä. Vähän jäi vielä kesken tällekin päiivälle, vaikka joka paikkaa särkee ja kolottaa, ei auta jatkettava on kunhan päivä valkenee.

 6. Minä en ole semmosen askelmittarin olemassaolosta tiennyt mitään. Näkyy niitä olevan tuolla Play Kaupassa useampiakin. Osa on ilmaisia, mahtaako niillä tehdä mitään, osassa on verenpaine mittarikin. Täytyykin joskus ladata ja kokeilla semmonen. Nyt en ehdi, kun pitää mennä tekemään jalanjälkiä.

 7. Eilen 12 000 askelta + raput. Nyt mittarissa 7500 ja toteutunee noin 11 000. Lisäksi kuntosali noin tunti aamulla. Mutta onhan varsinaista hyötyliikuntaa kaikki fyysinen työ.

Kommentoi