Jääasema Zebra (DVD-elokuva)

Luin joskus kymmeniä vuosia sitten Alistair MacLeanin kirjan Saattue Muurmanskiin ja tykkäsin siitä kovasti. Siksi luin sittemmin myös saman kirjailijan kirjan Jääasema Zebra.

Törmäsin noin viikko sitten ihan sattumalta elokuvaan Jääasema Zebra, joten hankin sen saman tien. En enää muistanut juuri mitään kirjasta, joten en osaa sanoa eroavatko kirja ja elokuva paljon toisistaan.

Erilaisia käänteitä juonessa on ainakin tarpeeksi, joten elokuvan alussa ei automaattisesti tiedä kuka mahtaa olla konna ja kuka mahdollisesti hyvä. Kyllä se elokuva minusta on ihan katsomisen arvoinen, vaikka ei siinä ryssiä tapeta kasapäin.

12 Replies to “Jääasema Zebra (DVD-elokuva)”

 1. Sotakirjallisuus itselläni on pääosim Reino Leväslaihon tuotantoa.
  Ainoa kirjailija jonka kaikki teokset olen lukenut on Mauri Sariolan Susikoski kirjat..

 2. On niitä. Vaan nykyään äijä lienee unohdettu. Vaan oli hänessä se hyvä puoli, että ei tehtaillut tolkuttoman paksuja kirjoja kuten nykyään tehdään. En todellakaan käsitä miksi jonkun dekkarin tai seikkailukirjan pitäisi olla raamatun paksuinen.

 3. Ei Alistair MacLean mielestäni ollut mikään sotakirjailja, vaikka erittäin hyviä kirjoja sodista kirjoittelikin. Kirjoitteli paljon muustakin, minulla monta kirjaa onkin.

  Eihän elokuva yleensäkään vastaa kirjan tuomaa mielikuvaa, monestakin eri syystä.

  1. Hyvästä kirjasta ei saa välttämättä tehtyä hyvää elokuvaa kohtuullisin kustannuksin – ainakaan muuttamatta juontakin merkittävästi.

   Hyvän kirjan tuntomerkki on, että ei huomaa ajan kulumista ja pistää kirjan syrjään vastentahtoisesti. Jotkut kirjat taas ovat ihan pakkopullaa, täytyy pakottaa itsensä jatkamaan lukemista.

 4. Itse pidän kovasti Esa Anttalan ja Niilo Lauttamuksesen teoksista. Eivät jaaritelleet vaan kirjoittivat jämäkästi. Jos haluaa lukea hyviä teoksia ilmasodankäynnistä kannattaa tutustua Joppe Karhusen tuotantoon.

Kommentoi