Korona ja 70-vuoden ikäraja?

Niin, täällä Suomessa eletään poikkeustilaa ja 70-vuotiaat ja yli sen on julistettu ”rikollisiksi”, jotka pitää eristää yhteiskunnasta. No, vaivoin he saavat ehkä käydä harvakseltaan ruokakaupassa tai apteekissa – sekin on kuitenkin hyvin epäilyttävää. Mieluiten pysyisivät kuukausikaupalla neljän seinän sisällä ja tilaisivat myös sapuskan ja lääkkeet kotiinsa, eivätkä pistäisi ollenkaan nokkaansa ulos.

Niin, minusta se on perseestä, vaikka se ei minua koskekaan. Onneksi olen vasta 67 ja risat, joten voin lenkkeillä, pyöräillä, käydä ampumaradalla ampumassa, rautakaupassakin ostoksilla, jne., jne.

Siis, jos on vasta 69 ja puolivuotias on kaikki sallittua, mutta kun täyttää 70, niin on kaikki kiellettyä.

Minusta siinä ei ole vähäisintäkään järkeä – Suomen punikkihallitus oli vaan tekevinään jotakin, johon ei ollut mitään perustetta.

5 vastausta artikkeliin “Korona ja 70-vuoden ikäraja?”

 1. Ymmärtääkseni missään ei ole kielletty yli 70 vuotiaita ulkoilemasta, lenkkeilemästä tahi pyöräilemästä, päinvastoin heitä on kehotettu pitämään kunnostaan huolta.

  Kielletttyä on ainoastaan lähikontaktit ja sillekin on olemassa perusteet.

  Toki ymmärrän sen, että tilanne hämmentää ja myös sen, että kun luodaan jokin kriteeri esim. 70 vuotta, niin siinä vääjäämättä mennään monen 70-vuotiaan osalta täysin metsään, mutta kun joku raja pitää asettaa niin sama ilmiö tapahtuu joka kerta oli asia mikä hyvänsä.

 2. En ole varma, ovatko kaikki Aamulehden väittämät alla olevassa kyselyssä oikein. Uskon, että hyvin monet yli 70-vuotiaat ovat käyneet kaupoissa haluamallaan aikaan. Rajoitukset ovat, ainakin suurimalta osalta järkeviä, mutta myös noudattaminen on vapaehtoista. Jos joku vanhus katsoo, ettei omasta henkikullasta ole niin väliä, niin siitä vaan matkustelemaan ympäri Suomea.

  ***********************************************************************
  https://www.aamulehti.fi/a/de05f6b1-da39-4ce3-813e-91ee86410f0a

  Voinko käydä kaupassa tai lapseni kanssa kävelyllä? – Testaa, tiedätkö, mikä yli 70-vuotiaille on nyt sallittua

  Kokosimme kysymyksiä ja väittämiä, jotka koskevat yli 70-vuotiaiden eli riskiryhmän elämää koronaepidemian aikana.

 3. Niin. Sama kuin Tepille. Poliisi ei pidätä yli 70-vuotiaita vaikka he menisivät kauppaan, päin vastoin on jopa varattu erillinen aika sitä varten. Eri asia on tietysti jos olet laitoksessa, siellä noudatetaan näitä suosituksia. Muuten jokainen ottaa riskin omasta puolestaan ja niiden puolesta joiden kanssa viettää aikaa. 70 -vuotta ei ole mikään maaginen raja mutta mitä vanhempi olet sitä suurempi on riski.

 4. ”Waltersin on pysyttävä Antigualla, kunnes koronaviruspandemian tuomat matkustusrajoitukset poistuvat.”

  Tässä teräsvaari, joka ei valittele rajoituksista

  **************************************************************
  https://www.is.fi/muutlajit/art-2000006493730.html

  72-vuotias mies souti vaneriveneellä yksin yli Atlantin – teki myös historiaa

  Leicesteriläinen Walters lähti Kanarialta hieman yli kolme kuukautta sitten vaneriveneellään, jonka hän rakensi kotipihallaan.

  Waltersin on pysyttävä Antigualla, kunnes koronaviruspandemian tuomat matkustusrajoitukset poistuvat.

  Mutta kunhan kotiin pääsee, kolme kuukautta pussiaterioilla ja suklaalla pärjännyt Walters aikoo palkita itsensä perienglantilaisittain paahtopaistilla ja Yorkshire puddingilla.

 5. Ikä kera perussairauksien kanssa: Ylipaino diepetes tupakka ja muut iän tuomat heikkoudet ovat ne syyt ja kuolema vaanii – kuolemme joka tapauksessa eikä sitä voida muuksi muuttaa. Jaa niin ja köyhyys yksi tekijä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *