llmakylmäpumppu on loistava keksintö – se on suorastaan nautinnollinen

Minulla on ollut jäähdytystä varten ilmalämpöpumppu jo vuosikausia, joten kutsun sitä ilmakylmäpumpuksi.

Ilmakylmäpumppuni on varsin tehokas, sitä ei näillä ennätyshelteilläkään tarvitse pitää koko aikaa päällä, eikä suinkaan suurella puhallusteholla, joka häiritsisi äänenvoimakkuudellaan.

Käynnistän sen illalla kun huoneiston sisälämpötila nousee mielestäni liian suureksi (noin 24 astetta). Olen kehittänyt systeemin, että makuuhuoneessa on noin 18 astetta kun menen nukkumaan ja myös koko yön. Saan tällaisessa viileässä huonelämpötilassa hyvät unet ilman mahdotonta hikoilua. Aamulla sitten sammutan ilmakylmäpumpun päiväksi ja on hyvä elää kunnes taas käynnistän pumpun uudelleen illalla.

Suosittelen jäähdytystä lämpimästi. On ihan turha kärsiä helteestä kun on jäähdytys keksitty. Toki kannattaa käydä myös uimassa. Tänäänkin uin noin 40 minuuttia yhtäjaksoisesti – uinti on hyvää kuntoilua.

7 Replies to “llmakylmäpumppu on loistava keksintö – se on suorastaan nautinnollinen”

  1. Ilmakylmäpumppuni puhaltaa noin 6 asteen lämpöistä ilmaa kunnes huoneilma saavuttaa asettamani asetusarvon 18 astetta. Sitten pumppu pitää huonelämpötilan varsin hyvin asetusarvossa.

  2. Muuttuuko se sun verraton,ihmeellinen vehje ilmalämpöpumpuksi kun ilmat viilenee ja tarvitaan tasaista lämpöä vai mikä sen nimitys silloin on ??

  3. Verratonhan se on, vielä ilmalämpöpumppunakin. PItkällä seurannalla sillä säästö on noin kolmasosan vuosikustannuksista.

  4. Ei piloille rempatun rintamamiestalon kellarikerros on myös varsin oivallinen näillä helteillä ja pitää tunnustaa, että emännän vaatimalla vaatima vuodesohva pukeutumistilassa on osoittautunut oivalliseksi hankinnaksi.

  5. Kerrostaloon tuollaista ei valitettavasti niin vain taida saada. Kovalla helteellä edes läpiveto ei auta. Mökillä on onneksi viileämpi nukkua ja pääsee myös uimaan. Muuten pitäisi tehdä niin kuin Al Bundy Pulmusissa: ottaa aurinkotuoli ja mennä marketin pakastealtaiden viereen istumaan.

    1. Kerrostalo on asuntona vihonviimeinen paikka.

      Joissakin taloyhtiöissä ilmakylmäpumput on sallittu – siitä pisteet kyseisille taloyhtiöille. Ilmeisesti omalle parvekkeelle saa helpommin luvan ulkoyksikölle kuin suoraan ulkoseinään.

Kommentoi