Onko persujen puheenjohtaja Halla-aho arvostellut Venäjää?

Minulle ei tullut mieleen, että Halla-aho olisi persujen puheenjohtajana arvostellut tai syyttänyt Venäjää mistään, joten tein pikaiset Google-haut asiasta.

Kuinka ollakaan Googlellekaan ei tullut sellaista mieleen.

Eikö Halla-ahon mielestä Venäjä ole tehnyt mitään väärää, vai eikö Venäjän tekemisiä kärsi arvostella?

Ei kai persujen puheenjohtaja ole sisimmässään venäjämielinen?

28 Replies to “Onko persujen puheenjohtaja Halla-aho arvostellut Venäjää?”

 1. Esitin kysymyksiä nimenomaan puheenjohtaja Halla-ahon suhtautumisesta Venäjään. Toivon vastauksia tähän asiaan, jos kommentoitte, niin pysykää asiassa.

  1. Halla-aho on voimakkaasti kritisoinut _suomalaisia poliitikkoja_, jotka ovat tai ovat olleet rähmällään Kremliin päin tai jopa ottaneet rahaa sieltä.
   Tästä päätellen, hän ei itse kuulu siihen joukkoon.

     1. Minulla ei ole ollut tapana lukea demokraattia, mutta tein nyt poikkeuksen. Kirjoituksen päällä oli muuta ”paskaa”, joten siitä puuttui oikea laita.

      Näkyvillä olleessa osassa Halla-aho moitti persuja, mutta ei henkilökohtaisena mielipiteenään Venäjää. Toi kyllä esiin puolueen kannan Ukrainan sodasta, mutta se on eri asia.

  1. Kiitos linkeistä Mika.

   Luin ensimmäisen linkin takaa löytyneen kirjoituksen, enkä huomannut että Halla-aho olisi arvostellut tai syyttänyt Venäjää mistään asiasta.

   Toisen linkin takaa löytyneessä kirjoituksessa Halla-aho moitti mm. Haavistoa, mutta ei edelleenkään arvostellut tai syyttänyt konkreettisesti Venäjää yhtään mistään.

 2. Tietenkin voidaan kysyä, että minkä puolueen puolueenjohtaja on haukkunut Venäjää?

  Keskustelupaaneeleissa Halla-aho on tainnut kuitenkin olla se kaikkein kriittisin suhteessa Venäjään ja kyllähän esim. Eero Heinäluoma kilahti aivan täysin kun Halla-aho toi esille Venäjän vaikutusvallan kasvamisen Euroopassa energiariippuvuuden seurauksena.

  Jos nyt kuitenkin kaipailee jotakuta ryssittelemään tahi vastaavaa, niin ehkä puoluepolitiikka on silloin väärä valinta.

 3. On syyttänyt Tuomiojaa venäjämielisyydestä ja kertoi suhtautuneen epäluuloisesti Venäjään neuvostoaikaan, eipä erikoisempaa tule mieleen. Kannattaa Nato-jäsenyyttä. Eli en usko.

 4. Jussi Halla-aho on varman varsin harvin arvostellut Venäjää. Tässä kuitenkin yksi uutinen aiheesta.
  *
  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/jussi-halla-aholta-yllattava-ulostulo-eraat-puolueemme-toimijat-ovat-antaneet-raksyttajille-helppoja-syottoja-lapaan/a987b953-46a9-3684-87b2-50167595ed70
  7.4.2018

  Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvostelee puolueensa toimijoiden esittämiä Venäjään liittyviä kannanottoja Facebookissa.

  Hän linjaa viestissään yksiselitteisesti, että perussuomalaisten kanta on, että Venäjä miehittää Ukrainalle kuuluvaa Krimin niemimaata laittomasti, ja sen on vetäydyttävä kyseiseltä alueelta. Samoin Venäjän tulee vetää joukkonsa itäisestä Ukrainasta ja lakattava tukemasta alueella toimivia kapinallisryhmiä.

 5. Niin, kiitos vastausyrityksistä.

  Kukaan ei löytänyt todisteita siitä, että persujen puheenjohtaja olisi arvostellut tai syyttänyt Venäjää:
  – ei tuominnut sairaaloiden ja siviilien pommituksia Syyriassa;
  – ei tuominnut palkkasotureiden käyttöä Ukrainassa, Syyriassa, Libyassa, jne.;
  – ei vaatinut Venäjää vetämään joukkonsa Ukrainan alueilta;
  – ei sanonut Venäjää diktatuuriksi;
  – tai mitään sen kaltaista.

  Kun otetaan lisäksi huomioon esimerkiksi, että hän on opiskellut venäjää ja on sivari – niin voitaneen todeta, että on aihetta epäillä.

  1. Hmm…Putkinen kerrohan nyt minkä puoleen puheenjohtaja on haukkunut / syyllistänyt Venäjää haluamallasi tavalla?

   Halla-aho on opiskellut ja tutkinut kirkkoslaavia, onko kielitaito mielestäsi ongelma, vaiko ainoastaan vääränlainen kielitaito?

   Siviilipalvelus, sekö tekee ihmisestä alempiarvoisen?

 6. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho : ” .. linjaa viestissään yksiselitteisesti, että perussuomalaisten kanta on, että Venäjä miehittää Ukrainalle kuuluvaa Krimin niemimaata laittomasti, ja sen on vetäydyttävä kyseiseltä alueelta.

  Viite:
  – ei vaatinut Venäjää vetämään joukkonsa Ukrainan alueilta;

  1. Halla-aho korosti nimenomaan puolueen kantaa kun lukuisat persut olivat esittäneet venäjämielisiä lausuntoja – täytyy huomata konteksti, missä se esitettiin.

   Kukaan ei ole löytänyt Halla-ahon esittäneen omana kantanaan mitään negatiivista Venäjästä.

 7. Eiköhän artikkeli esittänyt juuri Halla-ahon ajatuksia

  Jussi Halla-aholta yllättävä ulostulo: ”Eräät puolueemme toimijat ovat antaneet räksyttäjille helppoja syöttöjä lapaan”

  Hän linjaa viestissään yksiselitteisesti, että perussuomalaisten kanta on, että Venäjä miehittää Ukrainalle kuuluvaa Krimin niemimaata laittomasti,

  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/jussi-halla-aholta-yllattava-ulostulo-eraat-puolueemme-toimijat-ovat-antaneet-raksyttajille-helppoja-syottoja-lapaan/a987b953-46a9-3684-87b2-50167595ed70

 8. Ei kai Jussi juuri muitakaan valtioita ole syytellyt. Ruotsiakin on kehunut siitä, että se on heräämässä puolustamaan rajojaan ja että Suomellakin olisi siinä vähän opittavaa.

  1. Sattuneesta syystä minua kiinnostaa mitä Halla-aho oikeasti ajattelee imperialistisesta roistovaltiosta Venäjästä.
   http://jput.fi/Imperialistinen_Venaja.htm

   Persut ovat galluppien mukaan suurin puolue Suomessa. Halla-aho taas on sen merkittävän puolueen puheenjohtaja.

   Persujen ”veljespuolueilla” tuppaa olemaan Kremliin varsin läheiset suhteet, jopa niin läheiset, että Kremlin porukka on auttanut niitä ”veljespuolueita” monin tavoin – myös rahallisesti.

   Venäjän tavoitteena taas on valloittaa koko Suomi ”takaisin”:
   http://jput.fi/Venajan_tavoitteista_lu.htm

   Siten minun mielestäni Suomen kansalla on oikeus tietää mitä Halla-aho aikuisten oikeasti ajattelee ryssälästä.

 9. Jussi näytää ajattelevan, ettei ainakaan riitaa kannata haastaa.

  Optimaaliset välit auttavat siinäkin, että Venäjä suorittaa oman osuutensa rajojen valvonnassa niin, etteivät turistit änkeä tänne rajan yli.

  Perussuomalaiset yleensä ovat suhtautuneet Venäjän toimiin jämäkämmin kuin muut kuitenkin riitaa haastamatta. PS on Kekkosen ja Koiviston linjalla.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/569a48d7-9f96-4471-b7ec-74afefa86841

  1. Riidan haastamisen ja perseen nuolemisen välissä on muitakin vaihtoehtoja.

   Ryssä ymmärtää vain raakaa voimaa – ei nöyristelyä.

   Vanhan erinomaisen karjalaisen sanonnan mukaan: Jos kumarrat ryssää se potkaisee Sinua – jos potkaiset ryssää se kumartaa Sinua.

   Toinen ikivanha erinomainen sanonta kuuluu: Jos annat pirulle pikkusormen, se vie koko käden.

   Vaikeneminen, eikä mielistely, EIVÄT ole oikea tapa suhtautua imperialistiseen roistovaltioon Venäjään. Sivari ei taida kuitenkaan muuhun pystyä.

   Suomella on ollut ihan perusteellisen paskoja presidenttejä, kuten Halonen – Suomella on ollut myös paskoja pääministereitä, Suomi ei tarvitse lisää paskoja pääministereitä.

 10. Muistan kuulleeni pari radiohaastattelua (koska radiota paljon käytän), jossa Halla-aho oli kyllä metodisesti nimennyt Venäjän toimia esim. Ukrainassa ja yksiselitteisesti todennut ne vääriksi. Siitä on kyllä aikaa.

  Ehkä ulosanti voisi olla selkeämpää.

Kommentoi