Possun ulkofileitä voi syödä muutenkin kuin pihveinä – 12 annosta

Söin tänään lounaaksi viimeisen annoksen fileerisotosta. Tein sitä kunnon annoksen ja olen syönyt sitä joka päivä lounaaksi peräkkäin noin 12 kertaa.

Yksi litra pitkäjyväistä riisiä (minusta Rainbow 2 kg paketissa on hyvä ja halpa). 2,5 litraa vettä. Tällä kertaa 1,6 kg porsaan ulkofileepihvejä. Kaksi isohkoa keltasipulia. Mausteita maun mukaan.

Halkaisin kaikki pihvit ja pätkin ne halkaistut parin sentin levyisiksi paloiksi. Kunnon köntti voita Fiskarsin Hard Face kattilaan ja palat perään.

Hackmanin noin kuuden litran teräskattilassa vesi kiehumaan, mausteita ja riisit sekaan.

Pihvinpalojen kääntelyä toisessa kattilassa kymmenkunta minuuttia ja samalla sipulien kuorinta ja paloittelu – tietysti myös valkosipulia, yms.

Kypsät pihvinpalaset, sipulit, jne. riisien sekaan ja sekoittelua.

Suosittelen toisillekin. Voi käyttää edullisia marinoituja, maustettuja tai maustamattomia pihvejä – mitä sattuu olemaa vaikkapa 30% alennuksella. Tulee todella hyvää, eikä ole ongelmaa syödä sitä samaa vaikka 12 päivää peräkkäin. Yleensä ei tarvitse mitään lisuketta, mutta vaihteluksi voi laittaa vaikkapa maustepunajuurisiivuja tai maustekurkkusiivuja kaveriksi. Myös esimerkiksi sinihomejuustolla täytetyt oliivit sopivat hyvin risoton kaveriksi.

Yksi vastaus artikkeliin “Possun ulkofileitä voi syödä muutenkin kuin pihveinä – 12 annosta”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *