Ranskalaisilla on vaikeuksia suunnitteluosaamisessa – esim. ydinvoimala ja brandypullo

Sen ydinvoimaloiden suunnitteluosaamisen (ja projektijohtamisen) puute on näkynyt selvästi Olkiluoto 3 projektissa – siitä ei tarvita sen enempää. Oletan, että OL3sta lopulta tulee ihan hyvä ja ehdottomasti tarpeellinen ydinvoimala, kiitos STUKille.

Brandypullo-ongelma on minulle ihan uusi. Jokin aika sitten minulta loppui mielestäni ihan kohtuullisen hyvä georgialainen brandy Sarajishvili. Google väitti, että sen nimistä, tosin ei ihan samaa brandyä, olisi saatavissa Alkosta vakiotavarana (tms.). Niinpä marssin Varkauden Alkoon havaitakseni, että siellä ei ollut Sarajishvilia brandyhyllyssä. Kysyin myyjältä, että miksi ei ja hän vastasi että jokainen myymälä valitsee itse mitä pitää valikoimassaan. Niinhän se on – punikkikaupungin Varkauden Alkossa on (ainakin ollut) vain yksi georgialainen punaviinikin.

Kysyin myyjältä suositusta pehmeämakuiseen brandyyn, sanoin, että kitkerämakuiset VSOPt tms. eivät kiinnosta. Oma vika, uskoin myyjää. Hän suositteli erästä ranskalaista XO-brandyä paksussa matalassa pullossa (0,7 litraa). Ostin sen ja heti ensimmäisessä maistiaisessa huomasin selvän suunnitteluvirheen pullossa  – kaataessani sitä konjakkilasiin se ”kusi kintuille”, eli juomaa valui muuallekin kuin lasiin. Oli keksitty erilainen pullo, ilmeisesti jonkun arkkitehdin tai muun idiootin suunnittelema.

2 Replies to “Ranskalaisilla on vaikeuksia suunnitteluosaamisessa – esim. ydinvoimala ja brandypullo”

  1. Sain kerran gruusialaisesta brandystä tutinataudin. Ehkä tammitynnyristä oli liuennut jotain. Joillakin valmistajilla tynnyrin sisäpuoli näyttää mustalta. Tynnyri on ehkä poltettu sisältä, joka ehkäisisi tammen kemikaalien tulemista brandyyn.

  2. Mikäli tuotetta ei löydy myymälän hyllystä Alkossa on tilaussysteemi jonka avulla voi tilata haluamansa tuotteen haluamaansa myymälään noudettavaksi.. Tiedoksi vaan..

Kommentoi