Ei voi kauhalla vaatia, jos on lusikalla annettu.

Ei tässä syyllisiä etsitä, Lahtista ja konekivääriä minä kaipaan.  Jotenkin näillä sanoilla Koskela asian ilmaisi.

Nyt on maassamme kova tarve etsiä syntipukki tähän hallitsemattomaan koronatilanteeseen ja kansalaiset vierittävät syyn hallituksen niskaan siitä, että omassa päässä ei ole muuta kuin kusta.

Suurin osa kansasta noudattaa oman terveen järjen käyttöä ja noudattaa hallituksen suosituksia kuin pakkoa, eikä pidä sitä ylivoimaisena toteuttaa, kun omaa ja muiden terveyttä suojaavat.

Sitten ovat nämä mitään ja mistään piittaamattomat pässinpäät, jotka suosituksille viittaavat kintaalla ja altistavat toiset koronalle käytöksellään.  En piittaa pätkääkään, vaikka nämä pässinpäät sairastuvatkin uhkarohkeudestaan, mutta sehän tästä tekee vastenmielistä, että vaarantavat muut käytöksellään, joka on suoraan sanottuna rikollista toimintaa.

Toki hallituskin voisi puhua vain yhtä totuutta ja niinhän se on, että mitä enemmän keittäjiä sitä suurempi soppa.

17 Replies to “Ei voi kauhalla vaatia, jos on lusikalla annettu.”

 1. Eikä hallitus ota minkäänlaista vastuuta, vaan vierittää kaiken virkamiesten niskaan. Se on sitä pääministerin politiikkaa.

  1. Koskas Pentti poliitikot mitään vastuuta ovat ottaneet; otan täyden poliittisen vastuun … ja meno jatkuu entisellään.
   Onhan kyllä ministerivastuulaki kuin myöskin vastaava virkamiehillä; kuitenkin?
   Virkamiehethän tekevät työnään, virkavastuulla, päätösten pohjalle esittelijän työn, johon poliitikonkin tulee edes jossain määrin luottaa, kuin myöskin omiin avustajiinsa. Toisaalta, avustajilla taas ei ole mitään vastuuta, ainut seuraus lienee huonossa tapauksessa titteli; entinen poliittinen avustaja.

  2. Hieman tuo ”virkamiespäätös” kyllä särähti omaankin korvaan. Kyllä se vaan niin on, että ministeri johtaa ministeriötä. Eikä se ainakaan ministerin avustajien puutteeseen kaadu, että tarkistettaisiin ensin julkituodun ”päätöksen” laillisuus ja seuraukset.

 2. Koskas Arvi muuten poliitikot, minkään puolueen poliitikot, pelkkää totuutta viljelevät puheissaan. Tahtoo tuo yleensä olla ”soveltuvaa totuutta olla”.

 3. Mielelläni minäkin hallituksen piikkiin tämän laittaisin, mutta silloin vapauttaisin kaikki pässinpäät vastuusta.

 4. Arvi on ihan asian ytimessä ! Vika on ihan lähellä – meissä tai heissä, jotka paskat välittävät muista eli matkustavat vastuuttomasti ja tarpeettomasti riskimaihin tai alueille.
  Sen sijaan meissä on noita tikuilla kaivelevia päivystäviä dosentteja, joiden diagnoosin perusteella hallitus ei tehnyt sitä eikä tätä ja haarukalla loput. Voi vi…tu, kun ei osata katsoa peiliin. Syyllinen katselee siinä.

  Lintilä nyt aika möläyksen suustaan päästi, meinaan matkustusrajoitusten höllentämistä. Missähän perunakuopassa tuo ministeri on yönsä nukkunut. Ainoa fiksu lausahdus häneltä tuli: ”Helsinki-Uusimaa” Suomessa olisi yhtä hyvin matkustus boikotissa vrt, jokin riskimaa.

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/naihin-osiin-suomea-ei-kannata-suunnata-kesalomalla-jos-korona-huolettaa-katso-kuntakohtainen-tartuntatilanne-taalta/7847602#gs.dat4xp

 5. Punainen Marin vierittää vastuun alemmilleen.
  Sodassa punaisilla johtajilla oli tapana vierittää vastuu alaisilleen.
  Ei tämä meno ole juuri muuttunut…

  1. Tässä juuri on yksi päivystävä ”dosentti” ja härkätaistelija punaisen maton kanssa kommentteineen.
   Marin on sentään oikea päällikkö ja johtaa edestä, mutta antaa vastuuta ”koskeloille”.

 6. Ihmisillä on ”välttämätön” tarve päästä ulkomaan lomille, urheilukatsomoihin, yökerhoihin ja kaiken maailman kissanristiäisiin,kun kaikkea muuta kuin välttämätöntä on pitänyt koko ajan välttää.

  Naapurin poika perui viime viikolla häänsä, joiden oli tarkoitus olla kolmen viikon päästä. Kaikki oli järjestetty ja maksettu tilat, juomat, tarjoilun etumaksut, kuljetukset jne.jne.

  Totesi, että minä en sellaista vastuuta ota, että joku sairastuu, eikä meidän häissä tanssita naamari päässä.

  1. En osallitunut mihinkään kemuihin, toukokuusta lähes kokoajan asunut korvessa. Aurinkipaneelit antaa virtaa tarvittaville älylaitteille joita tarvitsen mm työssäni.

   On uskomatonta kuinka sakki ei usko että nyt ei pidä matkustella ristiin rastiin ulkomaille, kaikenlaisia sihanlihan ja viinojen hakijoita tuntuu silti riittävän, nämä kantaa virukset väkisin nyt vielä turvalliseen Suomeen. Itsekkäitä narsisteja.

 7. Yksinkertaisimmankin ”saarnaajan” pitäisi kyllä ymmärtää, mitä tarkoitetaan korkean riskin mailla ja riskialueilla ja maat, joita rajoitukset eivät koske.
  Kyllä se nyt Marko on tullut selväksi, että noilla muutaman kymmenen watin kennoilla hoidat kaikki sähköistysongelmat.
  Älä ole ylijumala toisten sallittavasta matkustelusta ja sen kieltämisestä, vaikket itse ehkä matkustaisikaan.
  Toisekseen minun matkusteluni Balttiaan, lähinnä Eestiin, perustuvat tarpeeseen ei huvitteluun. Selkeästi vihjaat minuun noilla sianliha- ja viinahöperehtimisilläsi. Mm sialihan ja sianlihatuotteiden Suomeen tuonti on kielletty; kovapäisyytesi ilmeisesti saattaa johtua siitä, että kuljet kypärä päässäsi odottamassa Venäjän hyökkäystä Suomeen.
  Ota se kypärä päästäsi ja ajattele jos mahdollista, ihan järjellä.

  1. ”Pannaan pää kypärään, se on turvassa siellä” (Pentti Saarikoski).

 8. Toisaalta, sitä sianlihaa niissä purkkimuonissasi syöt Sinäkin. Tosin tenulla höystettynä, minä en siitä tenuaromista oikein perusta.
  Sianlihaa on turha halveksia; se on villikalan kanssa ollut pula-aikojen yksi tärkeimmistä raaka-aineista.

Kommentoi