Suklaa kovettuu melko kovaksi noin 30 vuoden varastoinnissa

Kierrätin kaapissani taistelumuonapakkauksia. Otin sieltä noin 30 vuotta vanhan saksalaisen NATO-pakkauksen (Einmannpackung, Combat Ration, Individual) ja laitoin tilalle melko tuoreen virolaisen taistelumuonapakkauksen. Saksalaisessa pakkauksessa oli tietysti saksalaista suklaata (Schokolade, Stollwerck AG, Köln). Suklaa oli valmistettu kesäkuussa 1991.

Nautiskelin juuri sen 50 g suklaata. Maku oli edelleen ihan hyvä, mutta tarvittiin melkoisesti voimaa suklaan paloittelussa.

Keksien metalloidut vakuumipakkaukset olivat säilyttäneet vakuuminsa, joten ne varmaan säilyvät vielä toiset noin 30 vuotta.

5 Replies to “Suklaa kovettuu melko kovaksi noin 30 vuoden varastoinnissa”

 1. Varustekätköihini laittamani suklaan olen säilönyt vakuumipakkauksiin, joten se saattaa säilyä paremmin kuin tämän saksalaisen taistelumuonapakkauksen suklaa.

  Kukapa koskaan tietää etukäteen milloin se imperialistinen roistovaltio Venäjä seuraavan kerran taas hyökkää Suomen kimppuun yrittäen jälleen valloittaa koko Suomen orjuuteensa:
  http://jput.fi/Imperialistinen_Venaja.htm

  1. Kyllä se hernesoppakin säilyy syötävänä pidempään kuin puolenkymmentä vuotta.

   Nykyinen parasta ennen ja viimeinen käyttöpäivä hömpötys aiheuttaa turhaa käyttökelpoisten elintarvikkeiden hävittämistä.

   Ei esimerkiksi jauhot, ryynit, näkkileipä tai säilykkeet mene kelvottomaksi hyvin säilytettyinä nykyisten aikamäärien mentyä umpeen. Väärin säilytettynä menevät kelvottomaksi jo ennen kyseisiä päivämääriä.

 2. Isäukko jätti perinnnöksi vuonna 1982 askin yrttiteetä. Laitoin pari kupillista. Makua löytyi.
  Teestä haihtuvat aromit paljon nopeammin, jos sitä säilytetään vain pahvissa. Minulla on yli kymmenen vuotta vanhaa turkkilaista teetä, jonka aromit ovat säilyneet erinomaisesti muovin suojissa.

Kommentoi