Viro YK:n Turvallisuusneuvostossa

Viro aloitti tänään kaksivuotisen kautensa YKn turvallisuusneuvostossa. Siitä seuraa Viron ulkopoliittiselle johdolle paljon lisää työtä. Pitää perehtyä sellaisiinkin konflikteihin, jotka eivät olisi tähän mennessä voineet vähempää kiinnostaa.

Samalla Viro verkottuu sellaistenkin valtioiden ja henkilöiden kanssa, joiden kanssa ei ole aiemmin ollut juurikaan tekemisissä.

Sopivasti tänään sekä Viron ulkoministeri, että puolustusministeri antoivat julkisesti täyden tukensa USAn ohjusiskulle Bagdadissa. Siinä ohjusiskussa eliminoitiin mm. iranilainen kenraali.

—–

Viro porskuttaa!

20 vastausta artikkeliin “Viro YK:n Turvallisuusneuvostossa”

 1. Taisivat sohaista kusiaispesään nyt aika holtittomasti. Ei lähi-idän tilannetta paranneta asiota pahentamalla.

  1. Mitä enemmän näitä kiihkoislamilaisia terroristeja tapetaan sitä parempi maailma meillä on elää.

   Iranin kiihkoislamilainen johto haluaa tuhota Israelin ja ajaa juutalaiset mereen. Trump teki täysin oikein eliminoidessaan sen iranilaisen kenraalin – joka on tappanut useassa eri maassa.

 2. Tuosta Trumpin järjettömästä tempusta joutuu vielä joku taho maksamaan todella kovan hinnan…yhden äijän tappaminen ei todellakaan lopeta verenvuodatusta. Lisäksi öljyn hinta pomppasi välittömästi,mikä lienee trumpelon tarkoituskin…

  1. On tosiaankin todennäköistä, että kiihkoislamilaisen terrorismin vastaisessa taistelussa tulee vielä tappioita omillekin.

   Silti sitä taistelua pitää jatkaa ja edelleenkin tehostaa.

   Antautuminen tietäisi vieläkin suurempia tappioita omille.

   Antaa palaa vaan. Tulta munille!

   1. Blogistin kannattaa miettiä kaksi kertaa mitä kirjoittelee ko. asiasta julkiselle palstalle..

  2. Mikäli sinulla on taikatemppu joka lopettaa verenvuodatuksen Lähi-Idässä niin Nobel on taattu.

 3. Kannattaa huomata, että imperialistinen roistovaltio Venäjä tuomitsi tämän oman liittolaisensa eliminoinnin. Sitä suuremmalla syyllä lisää tehoa terroristien eliminointiin.

  1. Suomen johto ja monen muunkin maan johtajat ovat erittäin huolissaan tapahtuneesta. Tulossa on ”sota” joka ei rajoitu maitten väliseen konfliktiin vaan järkyttäviä asioita voi tapahtua missä ja milloin vaan..Saa….tanan tunari liinatukka..Tulee kalliiksi kansakunnille Trumpin vaalikampanjan avaus.

   1. Oikeastaan minun ei pitäisi ollenkaan vastata anonyymien paskanjauhajien kommentteihin omassa blogissani, vaan kylmästi deletoida ne kaikki.

    Ihan Pirkan Blogien virkistämiseksi vastaan vielä.

    Demokraattisien länsimaiden ehdottomasti suurimmat viholliset, jotka pitäisi tuhota niin, että ei jäisi kiveä kiven päälle, ovat imperialistinen roistovaltio Venäjä ja kiihkoislamilaiset terroristit. Huom! minulla ei ole mitään muslimeja vastaan – toiseksi paras ystäväni on muslimi.

 4. Trumpin Twitterin käyttö on tietysti ihan älytöntä, ja muutenkin Trumpin käytöksessä olisi parantamisen varaa.

  Kuitenkin tämä iranilaisen kenraalin eliminointi ja aiemmin tapahtunut ISISin johtajan eliminointi olivat täysin oikeita toimenpiteitä.

 5. Tänne ilmestyi kuin tyhjästä ”ilvestä” ja ”Mollea” en juuri kommentoi…

 6. Marko, ulkopuoliset kommentit ovat täysin sallittuja, ei siinä mitään outoa – hyvä vaan että juttu huomataan.

  Mitä itse asiaan tulee, luonnollisesti Viro on komppaamassa USA:ta, koska USA on ainoa tae heidän oleassaololleen. Eikä se tapettu iranilainen herätä mitään kyyneliä, aika ihmishirviö.

  Mutta toinen kysymys on, auttaako tuo murha rauhan edellytyksiä, vai oliko se vain Israelin tilaama toimenpide?

 7. Jos nyt puhutaan ihan yleensä YK;sta, niin minun mielestä ei tarvittaisi niitä pysyviä jäseniä. Sehän on monesti nähty, että aina jompikumpi, Venäjä tai Yhdysvallat jäävää toistensa esitykset. Pikkuvaltioilla ei ole mitään puuttumista niihin asioihin.

  1. Ainakaan niillä pysyvillä jäsenillä ei saisi olla veto-oikeutta.

   Ääniä voisi oikeastaan olla suhteessa jäsenmaksun suuruuteen.

 8. Juhani, juuri veto- oikeutta minä tarkoitin tuolla ”jääväämisellä”; eiköhän melkoisen sama asia.

  1. Niin, tänne on päästetty islamisteja, eikä ole potkittu niitä takaisin sinne mistä tulivat. Eikä nykyinen punikkihallitus potkikaan.

Kommentoi