Virosta suojaimia kansalaisille 0,35 euroa kappale

Virossa Jõgevalla on pystytetty tavallisille ihmisille tarkoitettujen suojaimien automaattinen tuotantolinja, joka pystyy valmistamaan kyseisiä suojaimia hirmuisella nopeudella. Kyseinen yritys myy niitä suojaimia hintaan 0,35 euroa kappale – ja arvelee, etteivät suojainten maahantuojat rakasta kyseistä yritystä.

Kyseessä on ns. kansanmaski, mutta linjalla voisi tuottaa maskeja myös lääketieteelliseen käyttöön laittamalla yksinkertaisesti vielä toisen suodatinkankaan.

Kyseinen automaattilinja maksoi vain 200 000 euroa – ja Suomen punikkihallitus ei voi suositella kansalaisille maskien käyttöä – kun niitä ei ole Suomessa saatavana. Sen sijaan on jo aiheutettu ja aiheutetaan Suomelle turhaa suurta taloudellista vahinkoa ”sulkemalla” Suomi – no, se ei yllätä ollenkaan punikkihallitukselta.

Lähde.

5 Replies to “Virosta suojaimia kansalaisille 0,35 euroa kappale”

 1. Eri arvioiden mukaan Suomen ”sulkeminen” maksaa Suomelle miljardista eurosta pariin miljardiin euroon viikossa – ja tämä punikkihallitus ottaa kylmän viileästi lisää velkaa. Ei puhettakaan, että tarpeettomimpia julkisia palveluja lakkautettaisiin – päinvastoin tämä punikkihallitus keksii yhä lisää tarpeettomia menoja.

 2. Ei oo ”punikkihallitus” mittän tarpeettomia menoja keksinyt. On mennyt kaikki koronaan ja sen seurausten hoitoon kuin myös yritysten jne. auttamiseen. Tosi hyvä, että meillä on ”punikkihallitus”. On siinä kepulaisia ja vihreitäkin ja ruotsalaisia. Kansa on tyytyväinen kyselyjen mukaan. Helvetin hyvä, että tänä korona-aikana vallassa ei ole Sipilän pelleporukka. Täytyyhän Putkisen aina keksiä jotain haukuttavaa niin ”punikkihallituksesta” kuin ”ryssästäkin”. Mitäs luule, Putkinen , ettei vaan tuo koronakin ole ”ryssän” tekosia?

  1. Punikkihallitus on keksinyt runsaasti aivan turhia kuluja – kuten esimerkiksi henkilötunnuksen muuttaminen sukupuolineutraaliksi.

   Sipilän hallituksen aikana Suomen velkaantuminen väheni. Sipilästä itsestään en tykkää, mutta hyvääkin se hallitus sai aikaan – vaikka souti ja huopasi.

  1. Paitsi, että moni suomalainen on etsinyt kaupoista, mutta ei ole saanut maskeja.

   Pahoin pelkään, että jobbarit ovat haistaneet rahantekomahdollisuuden ja ostaneet niitä markkinoilta varastoon myydäkseen kalliimmalla.

   Hinta markkinoilla saattaa kuitenkin olla laskusuunnassa – kun kysyntä on ollut kovaa, niin tarjontakin on luonnollisesti kasvanut. Minustakin se 0,35 euroa on edullinen hinta – ei ole kannattavaa ruveta itse ompelemaan.

   Esimerkiksi Liettuaan on perustettu 10 vastaavaa linjaa kuin Viron Jõgevalle. Suomeen ei kai ole vieläkään saatu yhtään toimivaa linjaa.

Kommentoi