Tuhat uutta hukkamyllyä – kuka rakentaa ne tarvittavat varavoimalat?

https://yle.fi/uutiset/3-11334230

”Tuulivoimaa tarvittaisiin vuonna 2035 arviolta noin 30 terawattitunnin verran, kun tätä nykyä tuotanto on kuuden terawattitunnin luokkaa.

– Meillä on nyt 750 tuulivoimaa. Tarvittaisiin noin tuhat tuulivoimalaa lisää, jotta saadaan 30 terawattituntia tuotantoa 2035 mennessä, Leskelä sanoi. ”

Kun ne 1750 myllyä eivät tyynellä tuota, kuka tuottaa ssen tarvittavan sähkön?

Naapureista tuskin saadaan ostaa, koska niissäkin on likimain samaan aikaa usein vähemmän tuulta ja jo nyt välillä sähkön saanti naapureista kovemmilla pakkasilla takkuaa.

Myllyjen rakentajat pitää velvoittaa rakentamaan myllyjensä vaatima varavoima tavalla tai toisella.

5 Replies to “Tuhat uutta hukkamyllyä – kuka rakentaa ne tarvittavat varavoimalat?”

  1. Äläs nyt, koko kansa ajelee 90 000€ sähköautoilla ja latailee virtaa tuulivoimasta. Kakkosautoksi voi ostaa jonkun näppärä 30 000-40 000€ sähkökipon ja nuoriso ajelee 3000€ sähköskoottereilla, perhe voi käydä sähköpyöräilemässä 2000€ sähköpyörillä (perhe 5 henkeä, edullista 10 000€) ja tämä on mahdollista 2030 mennessä… kyllä, totta se on 👨‍🔬👨‍🔬👨‍🔬💪💪💪

  2. Nälkä tulee joka tupaan tätä menoa. Miksi meitä on kirottu mielipuolisilla kansanedustajilla, voi miksi?

  3. Tuulivoimayhtiöt pitäisi velvoittaa ostamaan tuulettomina jaksoina (teho alle nimellistehon) puuttuvan tuotannon markkinahintaan joko Suomesta tai ulkomailta ja myymään sen sitten edelleen asiakkailleen samaan hintaan kuin tuulella tuottamansa sähköenergian.

  4. Juha: ”Kun ne 1750 myllyä eivät tyynellä tuota, kuka tuottaa ssen tarvittavan sähkön?”

    Se ei meidän punikkihallitusta häiritse ollenkaan – sähköhän tulee töpselistä.

Kommentoi