Basturma.

No, nyt se sitten valmistui tämä armenialainen basturma. Sivaltelin sitten vaimolle, erehtymätön makutuomari, siivun, sellaisen paperinohuen. Nyökytteli tyytyväisenä, siis onnistuin.

Monen päivän umpisuolaus ei tehnyt paistista suolaista vaan vain miedon suolainen. Alankohan viimeinkin oppia?

Tämän tuotteen säilytys ei tapahdu jääkaapissa ja tuskin säilyykään pitkään. Säilytys tapahtuu siellä kuivausorressa, varastotiloissa.

3 Replies to “Basturma.”

  1. Ihan oikeasti täytyy sanoa; tuohon basturumiin jää ikään kuin ”koukkuun”, niin maukasta se on. Tänäänkin 5-6 kertaa kävin sipaisemassa siivun ja nautin.

  2. Tuo on liian hyvää edes vilauttaa. Aikanaan vaarilla oli suolalihaa puutynnyrissä, mistä hän kävi veistelemässä siivuja hapanleivän päälle. Ja se oli iso tynnyri, taisi olla possukin.

  3. Niin, kyllä tuo basturma on todella hyvää; vaimo vain mainitsi, ei ole mitään lisäaineitakaan.
    Tuo basturman koostumus on, hienon makunsa lisäksi sellainen kuivahkon sitkeä, siis ihan aitoa ilmakuivattua. Helppoa siivuttaa.

Kommentoi