Kanojen kesämökki.

Tulihan sitä rakenneltua kanoille kesämökki. Oikeastaan noille hautojille untuvikkoineen.

Taas meillä kaksi kanaa hautoo; en vain  tiedä missä. Tuo mökki on sitä varten kun emo untuvikkoineen ilmestyy pihaan, saan perheen suojaan.

Aika näppärä tuo on pesäkoppeineen/munintapesineen.

7 Replies to “Kanojen kesämökki.”

  1. No, eipä tuossa paljonkaan timpurintaitoa. Sain piirustukset kaveriltani, joka osti elementtikopin ja tein niiden piirustusten mukaan; aika helppo homma kun aineksetkin löytyivät kotoa, ihan maaleja myöten ja tuo puiteikkuna on muovia. Alle puoleen hintaan elementteihin verraten tuli tuolle kustannuksia.
    Toinenkin tekijä oli tuohon askarteluun; tuo elementtirakenteinen kun maksaa 256€ ja kuitenkin saat itse sen sitten kasata.

  2. Joo ja koeponnistuskin on tehty kun meidän Pilkku kävi murjaisemassa tuonne pesämunan viereen oman tuotoksensa; avoimesta ovesta asteli sisään ja muodosti oman munauksensa.

  3. Joskus kauan sitten, kun vielä meilläkin oli kanoja ja muuta karjaa. Kanat oli eri rakennuksessa ja sen toisessa päässä oli muutamia sikoja. Kanoilla oli ”rivitalo”, eli muistaakseni viisi koppia rinnakkain ja se oli noin puolitoista metriä lattiasta, siellä ne kävivät munimassa. Yleensä ne olivat kopin katolla, tai jossain orrella, jos eivät olleet syömässä lattialla.

    Muistikuvat ovat todella vanhoja, eivätkä välttämättä oikeita.

  4. Meidän kananpitomme eroaa siinä, että kanat liikkuvat rajoituksetta pihapiirissä, sieltä eivät poistu.
    Pääsääntöisesti käyvät kanalassa munimassa, hautomisvietin yllättäessä munivat sitten milloin minnekkin piiloon, semmoisia puolivillejä kun ovat.

Kommentoi