Korona.

Katselin tuoreita koronalukemia (vrk:n jakso), Uudella maalla 461 tartuntaa ja noita Eestin tapahtumia kun seurailen tiiviistikkin sekä olen s-postitse sinnepäin paljon yhteydessä sikäläisten tuttavieni kanssa. 414 tartuntaa (vrk) Eestissä.

Ilmaantuvuusluku 14 vrk:n ajalta;

Suomi  61

Eesti     244,5

Eipä tee mieli matkustaa sinne esim Tallinnaan.

Sekä Eestissä, että Suomessa on molemmissa otettu käyttöön sisärajatarkastukset.

12 vastausta artikkeliin “Korona.”

 1. Joo eipä ole ollut mielessä sinne Tallinnaan nyt mennä mutta en minä nyt menisi edes Helsinkiin taudin saanti siellä on yhtälailla saatavilla terv tepivaari

 2. Ei ihminen pysty olemaan tämän pandemian herra, jos hiukankin yritetään pyörittää taloutta. Toivotaan nyt sen tulevan rokotteen tehokkuutta, siinä saattaa olla pelastus ihmiskunnalle.

 3. Uusimaamaata ei johda kukaan, se on sillisalaatti, jota hämmentää ”kuhakeitäjä” Vapaavuori. Naapurit Viljanen ja Mäkelä yrittävät järkeistää.
  Niin kuin on osoitettu, Itävallassa ja Belgiassa, kun ”hanat” pannaan täysin kiinni 3 viikoksi, alkaa tapahtumaan.
  Nyt Uusimaa tekee vain yritysten pelastamiseksi näennäisratkaisuja ja joutuu sulkemaan hanojaan toinen toisensa jälkeen, jos ei ota tiukkaa linjaa aluksi. Ja, se on koko Suomen tappioksi.
  Vapaavuori edellytti valtiota yritysten tappioiden korvaajaksi. Ei onnistu, sanoi Lintilä lainsäädännöstä. Vain joillekin toimialoille onnistuu.
  Kohta joku lyö nyrkkiä pöytää valtion puolelta.

 4. Kun nyt hallitus onkaan tehnyt kaiken väärin (väri), aivan tuoreessa uutisessa Sanna Marin on rankattu 100:n vaikutusvaltaisimman naisen joukkoon.
  Ei kait nyt sitten ihan kaikki ole tehty pieleen.

  1. Marin oli rankattu johtajuus -kategoriassa. Ansioksi nähtiin Suomen hyvin hoidettu koronakriisi ja tämä kyllä pitääkin paikkansa, vaikka eipä siinäkään Marin yksin ole toiminut.

   Ansioksi laskettiin myös se, että kaikkia hallituspuolueita johtaa nainen. Tätä nyt en oikein osaa nähdä Marinin ansiona tai minään meriittinä ylipäätään.

 5. Minä kun puhuin Marinista ja hänen johtamastaan hallituksesta, lienee kait joukkuepeliä, ei yhden pelaajan ylivoimaisuudesta vaan johtamisesta koko hallitus huomioiden.
  Onkohan sitten 50-luvun jälkeen kukaan luotsannut hallitusta yhtä tuulisissa olosuhteissa?

 6. Onhan se sinällään hienoa, että Suomen pääministeri rankataan tuollaiselle listalle, mutta koronatoimien lisäksi, jotka nekin perustuvat pääosin viranomaisarvioihin, muut perustelut vaikuttavat pohjautuvan suunnitelmiin eikä varsinaisiin tekoihin.

  No ilmaston puolesta taistelussa on tekojakin, joista esim. turpeen alasajo onkin varsinainen menestystarina, kuten MTV:n uutisista sai lukea.

 7. Tämänhän arvasi, että tuolla oppositiossa Marinin ja kehut saa karvat pystyyn ja keksimään mitä ihmeellisempiä keinoja kampittaa. Ei, ei, ei, se ole mitään muuta tehnyt kuin virheitä, virheitä ja johtanut päin persettä ja, kun kukaan ei mainitse erinomaista oppositiota, joka on ottanut Marin ohjaavaan onkeensa ja pitänyt hänet kaidalla tiellä.
  On meillä todella maailman maineen ansaitseva oppositio.

  1. Ei tässä kenekään muun karvat ole pystyyn nouseet kuin nähtävästi sinun.

   Ei Marinia kukaan ole myöskään kampittanut ellei faktojen esittämistä sitten pidä kampittamisena?

 8. Ulos päin ainakin näytetään, että johtaminen toimii. Kun lähdetään tarkastelemaan sitä, mitä tuolla johtamisella ja ylipäätään hallituksen toimilla on saatu aikaan, niin kuva hieman muuttuu.

  Isommat päätökset ja teot antavat odottaa itseään. Toiminta ja päätöksenteko on ulkoistettu erilaisiin työryhmiin, joiden tehokkuus ei kyllä päätä huimaa.

  Puuttuuko hallitukseltta rohkeus vai halu tehdä kipeitä päätöksiä? Päätöksiä, jotka kohdistuisivat omaan ydinkannattajakuntaan. Esimerkiksi nyt työllisyystoimien suhteen.

Kommentoi