Paistinpannu.

Meistähän jokainen ruuanlaitosta kiinnostunut, omaa oman mielipiteensä ainoasta oikeasta paistinpannusta/kasarista.

Periaatteessahan tuo jakaantuu neljälle eri ryhmälle; muovipintaiset, keramiikkapintaiset, valurautaiset ja valurautaiset emalipinnoitetut.

Olen ehdottomasti valurautapannumies mutta toisaalta; tuo valurautainen, paksulla pohjalla, emalipinnoituksella varustettu, on hieman kevyempi käsitellä mutta valurautapannun veroinen.

Artikkelikuvassa on puukahvainen, emalipannu, siis lasipinnoiettu, n 50 vuotta vanha. Edelleen käytän.

Maksoi muuten kirpputorilla peräti 5€; vaimon löytö.

Näistä paistovälineistä ja kokemuksista löytyy todella paljon testejä ja käyttäjien juttuja.

Kaikki omine mieltymyksineen ja uskomuksineen ovat oikeassa tai sitten ei kukaan.

4 vastausta artikkeliin “Paistinpannu.”

 1. Mä paistan paljon Fiskarsin wokkipannulla. Ruostumaton teräs.
  Pinta on jokin keraaminen kaiketi.
  Tosi hyvä ostos puoleen hintaan.

 2. Kun on kuluttajatuotefirmassa töissä niin aika lailla omia tuotteita tulee käytettyä, ostan usein viime vuoden malleja jotka saa puoli-ilmaiseksi. Kyllähän ne asiansa ajavat, mutta eipä niistä ikuisiksi ole. Hinta-laatu erinomainen.

  Tarkennettakoon että tässä kohtaa omat tuotteet ovat Maku Kitchenin tuotteita, siis.

 3. Sen verran tunnen kyseistä firmaa, että tiedän valtaosan tuotteista olevan Kiinassa valmistettuja, (tukkuasiakkuus toistakymmentä vuotta), koskee myöskin mainitsemaasi tuoteryhmää.
  Vaikka hinta-/laatusuhde kohtuullinen olisikin, järkevintä olisi ostaa tuotteita, joiden elinkaari lasketaan kymmenissä vuosissa.
  Meille nyt yksinkertaisesti esim mitään pinnoitepannuja tule, en syö ehdoin tahdoin muovia. Käyttäjäkokemuksia vai lukea esim paistinpannut/kokemuksia, hakusanalla.
  Esim Fiskars/Hackman ”kovanaamasarja” saa melko murskaavat arvostelut, monen muun muovipinnoitetun pannun ohella. Parhaat käyttäjäkokemukset keräävät valurauta-, hiiliteräs- ja rosteripannut. Kuluttaja on aika lahjomaton. Laadukas emaloitu pannu on siksi vaikeasti saatavissa (oikeastaan vain kirpputoreilta), että sitä ei useinkaan näissä vertailuissa esiinny.

 4. Kirpparilla myimme kiiltävän mustan valurauta-email uunipannun, Fiskars hyvään hintaan. Jonoa oli. Vielä on tilan puutteen vuoksi yksi punainen työssä.

Kommentoi