Iranin ohjusisku Irakin alueelle näytelmää?

USA eliminoi oikeutetusti iranilaiskenraalin, joka oli tehnyt iskuja amerikkalaisia vastaan ja olisi tehnyt niitä lisää, jos olisi elossa.

Iran iski ballistisilla ohjuksilla Irakin alueella oleviin kahteen lentotukikohtaan, joissa oli sekä amerikkalaisia, että liittoutuman muiden valtioiden joukkoja.

Näyttää siltä, että Iranin hyökkäys olisi ollut vain kasvojenpelastusoperaatio, jossa ei ollut tarkoituskaan aiheuttaa tappioita. On ollut aivan hirveä älämölö, jossa on huudettu kuolemaa amerikkalaisille ja sitten tehtiin isku ballistisilla ohjuksilla. Iskussa ei tietääkseni kuollut ketään. Miksi?

Esimerkiksi Erbilin tukikohdassa olleet suomalaiset istuivat iskun aikana pommisuojissa. Virolaiset eivät jostakin kummallisesta syystä olleet tukikohdassa. Jenkeille ei tullut minkäänlaisia tappioita.

Olettakaamme, että Iran varoitti iskuista etukäteen, että jenkit eivät saisi aihetta iskeä Iranin alueelle ja antaa Iranille ihan ”isän kädestä”.

Jos oletus pitää paikkansa, niin se selittää miksi Trump oli kovin sovinnollinen, eikä määrännyt massiivista iskua Iraniin – kuten uhkasi.

Kaikki ovat säilyttäneet kasvonsa.

2 vastausta artikkeliin “Iranin ohjusisku Irakin alueelle näytelmää?”

  1. Kotimaassa Iranin johtajat sitten kertoivat ”ainakin 80 amerikkalaisen sotilaan” kuolleen iskussa. Oikeasti käänsivät vain maata. Mutta saa nähdä, mitä vielä keksivät. Iranilla on apuna terroristeja, esimerkiksi Argentiinassa Hizbollaha räjäytti juutalaisten toimintakeskuksen, 85 ihmistä kuoli.

    1. Iranilaisten joukolla huutama ”kuolema amerikkalaisille” tulee johtamaan yksittäisten islamistien ja terroristijärjestöjen iskuihin siellä sun täällä.

Kommentoi