Perinteinen joulukinkku.

No, nytten sitten selvisi, ettei edes pientä palaa joulukinkkua pöytäämme tule.

Meille riittää tuo huolella valmistamani basturmi. Kalaa sitten pöydästä löytyy jos missä muodossa. Normaalit laatikot tietenkin, italiansalaattia teen, rosolliakin.

Nämä kaikki kun on valmistettu pieninä

erinä; ei sellaista ”pakkopullaa” kuin kinkkua ole runsaan viikon aikana. Kinkkua tosin saa valmiina kaupasta, jos siltä tuntuu.

Meidän joulupöytämme on kahden vanhan yhteinen ja yhdessä suunniteltu; kyllä sitä kelpaa aattoiltana makustella, vaikkapa kynttilöiden valossa.

9 vastausta artikkeliin “Perinteinen joulukinkku.”

 1. Tässä taloudessa perinteinen joulukinkku ostetaan kypsänä pienenä palana tarjouksesta lähikaupasta joulun jälkeen.
  Toivottavasti löytyy myös lipeäkalaa. Mämmiin en vielä siirtyisi.

 2. Meille savustetut kalkkunankoivet ja pieni aito pala kinkkua. Lipeäkala kuuluu perinteeseen valmiina hallista ym.. Kaikki ovat ravintolakeittiön tai torin tai luomuhallin tekemiä tuotteita. Itse emme tee mitään, kuin vain syömme.

 3. Minulla nyt vain on aivan erilainen katsantokanta; me haluamme tehdä itse, tiedämme mitä syömme, mainitsemaani basturmaa, et valmiina mistään saa, vähän sama lienee chevisessäkin. Graavilohta nyt saa, mistä vaan. Itse tehdyt joulusillit, lasimestarin sillit yms, ei itsetehtyä mikään voita.

  1. Näin meilläkin oli Porvoossa, jossa oli tilaa kokata vaikka suurkeittiön tarpeisiin. Nyt tilalla ovat muut toimet ja harrastukset. Aikansa kutakin sanoi …

 4. Kyllä minä pienen kinkun aion hommata uuniini paistumaan jouluaatoksi. Veljeni vaimo lupasi tehdä minulle laatikot. Sitten vielä jotain kalaa , ja suolakurkut. Rosollista en ole ikinä välittänyt.

  1. Jos Timo suolakurkku on venäläistä, sitä muuten saa chilillä maustettunakin, tehdään Puolassa. Ootkos kokeillut niitä hunajalla maustettuna, on mielestäni hyvää.

   1. Tykkään valkosipulisuolakurkuista jotka lilluvat kokonaisina tynnyrissä s-marketissa. Niitä ostan.

 5. Kyllä meidänkin joulupöytään kuuluu kinkku, aattoaamuna se otetaan pois uunista, missä se on yön ollut. Eikä niistä perinteistä oikeastaan muuta puutu kuin lipeäkala, kaikkea vaan on hiukan vähemmän.

Kommentoi