Pihapiirini.

Tuota pihapiiriäni kun katsastelen; kanamme tietenkin pääasia mutta monet muutkin siivelliset, ovat huolenpitoni kohteena. Mustarastaat, harakat, naakat, korpit, varikset … kaikkien ravinnonhankintaa pyrin helpottamaan. Talipalloja, pähkinöitä pöntössä, kanojen ruokintapaikalla käy monikymmenpäinen katras ruokailemassa.

Pihakameroitteni mukaan myöskin usea kissakin. Kaikkihan nyt luojan luomia ovat.

Toisaalta, kanojani saalistavat kissat muuttavat mustaan muovipussiin ja ekojätteeksi.

 

 

6 vastausta artikkeliin “Pihapiirini.”

 1. Kanoja lukuunottamatta samantapainen pihapiiri minulla. Varislintujakin syötän, kun ei ole kompostia vien tontin kulmalle kaiken ylijäämän jonka arvelen harakoille ja variksille terveellieksi ravinnoksi. Ovat oppineet päivystämään, kun tarjottavaa ilmestyy ei mene kuin hetki kun ovat paikalle.

  Sain erän hirvenluita, niitä koira pihalla mieluuusti järsii mutta kun kyllästyy ei älyä niitä kätkeä, tehokkaasti varikset ja harakat niistä lihanjämät ja luuytimen pitkällä nokallaan nokkivat.
  Luunsyönti on erinmaisen hyvä keino koiralle pitää hampaat kunnosa, eläinkääkärikin rokotusreissulla niitä kehui, piski on 8 vuotta vanha.

  Pikkulinnuille tavanomaiset jyvät, pähkinät ja läskipallot aina tarjolla. Kun ei ole pyssyä olen opettanut koirani pitämään pihamme kissavapaana.

 2. Samathan ne suurinpiirtein täällä kuten edelläkin, ainoastaan koirat ja kanat puuttuvat. Eipä ole aikoihin sitä mustankirjavaa kissaakan näkynyt. Kyllä sitten onkin meidän rantasaunan patahuoneessa melkein aina hiiri kräpsässä, kun sinne sattuu menemään.

  Ainut tuossa pihpiirissä minä katselin, kun toinen laituri on jäätynyt veteen kiinni. Kyllä aurinko paistaa komiasti ja varmaan taas jäät lähtee irti, kun tulee kuulemma matalapaine. Sen se on tehnyt jo varmaan neljä kertaa pahan kolinan kanssa, ihme on kun vielä näyttäisi ehjä olevan.

 3. Pitäisi joskus viritellä kyllä vähän paremmin tuota kamerapuolta. Strateginen kameravalvonta on kiva mutta lintujen ruokinnan valvonta voisi tuoda kevennystä. Pitääpä harkita…

 4. Naakoists olen tykännyt. Mutta nyt ne ovat lisääntyneet niin, että muut linnut ovat vaarassa. Naakasta on tullut lainsuojaton.

  Itä-Tsmpereella ei tunnu olevan riesaa etanoista. Mahtavatko naakat nittä syödä?

 5. Tänä aamuna lehteä hakiessani, huomasin pihassa kahdet kauriin jäljet; ei vaan kamerasta ollut lähtenyt kuvia puhelimeeni. Täytyy tarkastaa kamera jossain välissä.
  Toiseen kameraan oli kyllä tallentunut puolenkymmentä kissavierailua, viimeinen klo 03,58.
  Yllättävän selkeitä nuo mustasalaman valottamat kuvat kyllä ovat.
  ———
  Tulihan se kamera tarkastettua, oli siellä pikkuisen kauriin takapäätä näkyvissä, kamera oli kaurista hieman hitaampi.
  Akut olivat lähettimen osalta siksi finaalissa, että otin lataukseen.
  Nuo akut muuten kestävät lähes kolme kertaa pidempään kui n vastaavat paristot.

Kommentoi