Pihvien parasta aikaa.

Uskomatonta on, että naudanlihan arvokkaimmat osat ovat hinnaltaan tänä parhaana grillikautena ja siitäkin huolimatta, tänä päivänä erittäin edullisia kilohinnaltaan. Tänään juuri havaitsin Tammisen naudan sisäfilettä myytävän 12,50€/kg, kun  normihinta pyörii siellä +38€/kg, paistia 10€/kg, possunfileet nyt ovat aina olleet edullisia, suorastaan halpoja.

Tällä hetkellä näyttäisi olevan ostajan markkinat arvokkaimmille naudan ruhonosille. Ken grillaamisesta pitää; grillit nyt kuumiksi ja nauttimaan.

Ei tätä kauan kestä; ravintolat aukeavat ja kauppa alkaa lihataloissa käydä ja hinnat kohota sitä myöden.

Henkilökohtaisesti suosin noita venäläiseen tyyliin hauduttamalla kypsytettyjä possunosia, kuten niskaa, potkaa,  yms. Työläitä valmistaa mutta lopputulos on sitäkin mehevämpää ja herkullisempaa.

Eilen juuri tein kasslerista kookkaita kuutioita; ensin keitetään, sitten pataan reilusti öljyä ja siihen liotetaan suola. Paistetaan palat ruskeiksi ja siirretään vadille. Sitten padan pohjalle inkiväärisiivuja, lihat päälle, lihojen päälle valkosipulia, mustapippuria, ja kevätsipulin varsia. soijakastiketta, vettä siten, että kaikki peittyy, kansi päälle ja hautumaan n tunniksi, tai siten, että neste haihtuu.

Syödään paahtoperunoiden ja hapankaalin kera.

4 vastausta artikkeliin “Pihvien parasta aikaa.”

  1. Sika on mitä mainioin ravinnonlähde ihmiselle. Proteiinit, hyvälaatuinen rasva ja monet vitamiinit ja hivennäisaineet ovat sitoutuneet runsain mitoin porsaan kehoon. Jos kenellä on ollut mahdollisuus päästä nauttimaan kotona kasvatetun rakkaudella, ruuantähteillä ja rehellisillä viljatuotteilla ruokitun sian mehevää niskapaistia, pitkään kiviuunin lempeässä lämmössä kypsytettyä, reilusti suolattua, ikinä ei hän unohda makuelämyksiä jotka on kokenut kielensä kannoissa.
    Isäni ehkä vähän leikkisyyttään liioitellen tapasi sanoa että hyvä on kun lihassa on sen verran ihraa että siankinkkua syödessä voi leukapielistään nahkarukkaset
    rasvata.

    Sen nyt tähän vielä haluan sanoa että nyhtöpossu on nykyajan ltäkylläisyydessä elävän ihmisen kotkotuksia, ei hyväksyisi itse porsas ikinä tuollaista ruualla leikkimistä.

    Espanjassa yleisesti arvostavat sian erittäin korkealle sijalle ihmisravintona.
    Ovat kehittäneet hienon serrano kinkun valmistuksen ja ymmärtäneet miten sianlihan laatuun voidaan vaikuttaa sen ravinnolla, parhaat syöttävät tammenterhoilla. Herkullista on nälkäisen suussa myös chorizo-makkara, reiluilla silavapaloilla mehevöity.

    1. Onhan minulle hyvinkin tuttu jopa tuo jamon serrano sekä paleta. Todellista herkkua.
      Samoin sanoisin tuosta chorizo makkarasta. Niitä muuten saa aivan aitoina jo marketeistakin, vaan kovalla hinnalla.
      Eestistä saa hieman edullisemmin ja siellä valmistetaan muutamaa chorizo-tyyppistä kestomakkaraa; ilmakuivattua.
      Tuosta pullet porkista eli nyhtöpossusta olen myös samaa mieltä; nimikkeellä hienostelua. Ihan se on possun lapaa ja sopivan rasvaistakin.

  2. Minä ostin tänään hallista savupossun kyljystä ohuina viipaleina lisättäväksi huomenna hauen jauhelihasta tehtävään murekkeeseen, Mutta näyttää uhkaavasti tekevän kauppansa juureen leivotun hapanleivän päällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *