Sirkkatuotanto; ihmisravinnoksi.

Aamun uutisissa sitten sain lukeakkin, että sirkkatuotanto ihmisravinnoksi on alamäessä. Ei tuo mitenkään mielestäni ihmeellinen asia ole; suomalainen kun ei miellä itseään hyönteissyöjäksi.

En mieltäisi minäkään; kalan ja lihan syöjä olen, kasvisproteiinikin maittaa vaan ei lihaa ja kalaa voi mielestäni korvata.

Meidän seutukunnallamme on kaksikin sirkkafarmia, tuskin kauan menee lopettamispäätökseen, jos tätä alusta lähtien uumoilinkin.

 

5 Replies to “Sirkkatuotanto; ihmisravinnoksi.”

 1. Minulle tulee paha olo jo niiden itikoiden katselemisesta, saati sitten syömisestä.

  Kerran oltiin Venetsian edustalla pikkusaaren ravintolassa syömässä. Se olikin erikoista, kun ruokalistalla oli pelkästään kaloja ja muita meren eläviä. Siinä oli mustekaloja, simpukoita ja kaikenlaisia nilviäisiä sekä itikoita. Syömättähän ne minulta jäivät ja piti mennä toiseen ravintolaan.

 2. Sirkka-buumi taisi tulla ja mennä, itse en ole maistanut, joten en osaa sanoa varsinaisesta tuotteesta mitään.

  Kalaa. lihaa, kasviksia ja juureksia, niillä pärjää ja voi hyvin.

 3. Eivät ne sirkkakasvattamot oikein lähteneet lentoon ja nyt niistä suurin osa on tehnyt ”pakkolaskun”. Tässäkin YLE; n jutussa kerrotaan miten monta sikataloutta lopetti ja alkoi sirkkatuotannnon harjoittajiksi.

  https://yle.fi/uutiset/3-11214386

  Nyt niistäkin on suurin osa joko lopettanut, tai lopettamassa alhaisen tuotantohinnan takia.

 4. Noita sirkkojahan on nyt jossain päin maailmaa ollut riesaksi asti. Kävisiköhän ratkaisuksi, että porukka alkaisi laittaa niitä pataan?

Kommentoi