Positiivista ajatteluako?

 

 

Aika ajoin nousee esille kuinka me suomalaiset ajattelemme kaikesta kovin kielteisesti. Luennoidaan milloin missäkin positiivisuuden merkityksestä ihmisille ja kansakunnalle. Joillekin niin sanotuille julkkiksille, kuten Juhani Tammiselle tai Jari Sarasvuolle on tullut kannattavaa bisnestä, heidän kiertäessään ympäri maata kertomassa, kuinka hymy huulilla elämästä tulee helpompaa ja miellyttävää.

 

Kun sitten seuraa uutisia ja valtamedioita, jotka ruokkivat kielteisyyttä uutisesta toiseen, lehtien sivut täynnä, niin mitä pitäisi ajatella? Samat tahot jotka nostavat esille Tammisen tapaisia matkasaarnaajia, ylistäen heidän sanomisiaan, ovatkin itse yllyttämässä ihmisiä kielteisyyden syviin syövereihin.

 

Hyvät ystävät ja lukijat, käsi sydämelle, milloin viimeksi olette lukeneet tai uutisissa nähneet edes yhden myönteisen asian mainitun Sanna Marinin hallituksesta? Niinpä, en minäkään, yhtä ainutta. Vaikka hallitus poistaisi ruokajonot kertalaakista tai valtionvelka nollattaisiin, niin eikö televisioruutuun marssitettaisi liuta oikeistolaisia ekonomeja kertomaan kuinka karmean virheellistä talouspolitiikkaa hallitus tekee. Nyt pitäisi päinvastoin ottaa lisää velkaa kun korot ovat nollassa ja missään nimessä ei saisi kertarysäyksellä poistaa ruokajonoja.

 

Hoitajamitoituksen nostaminen, sekin oli väärin tehty, kun kuulemma mikään ei muutu. Aktiivimallia ei olisi saanut poistaa, kun karenssin uhalla saatiin muka työttömät töihin! Pienituloisille olisi pitänyt maksaa roimasti enemmän, että olisi jossain tuntunut ja jos olisi se ”vappusatanen” maksettu kerralla, olisi oppositio ja oikeistomedia kiljunut kurkku suorana, mistä rahat otetaan.

 

Ei päivää ilman koronavirusta, maailmanlopun uhkaa ilmastonmuutoksen kourissa, tulvia, metsäpaloja, maanjäristyksiä, sotia sotien perään. Joka puolelta soljuu elämän tuskaa eetteriin, iltapäivälehdet revittelevät raaoilla ihmiskohtaloilla, pelottelevat erilaisten kuoleman sairauksien iskevän, jos et muuta elintapojasi. Maailma ja maamme ovat yhtä tuskan, pelottelun ja uhkakuvien levittelyä. Naureskele tässä nyt iloisin mielin, nauti elämästä – ole positiivinen.

 

Oikeistomedian viestit pelotteluineen ja uhkakuvineen on tietenkin tarkoitettu työtätekevälle ja heikoimmassa olevassa olevalle kansanosalle. Muistakaa millainen hallitus meillä on joka on saattanut yhteiskuntamme sekasortoiseen tilaan. Masentunut ilmapiiri voidaan huoletta laittaa nykyisen hallituksen piikkiin. Ei edes koronavirusta ole kyennyt nujertamaan – kuinka toisin oli porvarihallituksen aikana – silloin elämä hymyili rikkaille ja hyväosaisille.

 

Murjottakoon oikeistolainen yhteiskunta ja sen sanansaattaja valtamedia Marinin hallituksen ajan – silloin ainakin tiedämme porvaria ns. ”ketuttavan” oikein olan takaa. Se jos mikä saa kansan syvät rivit iloisiksi ja reippaiksi – paistaa se päivä tänne risukasaankin, vaikka valtamedia kuinka yrittää luoda tummia pilviä yllemme.

 

 

4 Replies to “Positiivista ajatteluako?”

 1. Tuohon Hannun alustukseen sanoisin. En koskaan elämässäni ole elänyt yhtä mukavaa aikaa kuin nyt elän ja ansiot eivät todellakaan mene porvarihallitusten (jos nyt noin voidaan sanoa) piikkiin.
  Elämääni olen tyytyväinen, toisaalta olen aika vahvasti huolissani pienen kansanosan syrjäytymisestä; hoiva-apua tarvitsevat vanhukset, nuoret ihmiset vailla työpaikkoja, osin myöskin vailla työhaluja, työntekijöiden palkanalentamistoimia työnantajien osalta; tosin ei voi yleistääkkään.
  Monet hinkuvat yhä enemmän eläkkeelle, oikeastaan käsittämättäkään sitä, että tulot lähes puolittuva tässä ”eläketaivaassa”.
  Sanoisin, tee työsi eläkenormien mukaan, varaudu ansiotasosi laskuun, sopeuta toimeentulokustannuksesi eläketulojesi mukaan; kyllä se sitten siitä lutviutuu taikka sitten ei.

 2. Älähän nyt Hannu ole pessimisti, onhan media ylistänyt sosialistihallituksen tekoja aivan solkenaan.

  Ikävä kyllä sosialistihallituksen tekojen seuraukset ja rahoitus jää seuraavan hallituksen kontolle, mutta taloushjan ei ole koskaan ollut sosialisteille muuta kuin ikävä yksityiskohta unelmissa.

 3. Valtionvelka nollattaisiin – hmm.. Ja tietenkin ilman massiivisia veronkorotuksia

  Nykyinen hallitus ei edes pyri pienentämään valtionvelkaa, päinvastoin,

  *
  ”Vaikka hallitus poistaisi ruokajonot kertalaakista tai valtionvelka nollattaisiin, niin eikö televisioruutuun marssitettaisi liuta oikeistolaisia ekonomeja”

 4. On aika vaikea kehua hallitusta, mikä tekee ”hienoja” päätöksiä. mitkä tulevat voimaan ilman minkäänlaista tietoa siitä, miten ne maksetaan ja miten ne tosiasiassa toteutetaan käytännössä.
  Hoitajamitoitus on tästä malliesimerkki ja sitä kaunistaa näyttävästi se, että demari Kiurun ”muutaman tunnin työ” kesti vaaleista lähes vuoden.
  Toinen on se, että hallitus lisäsi pysyviä menoja yli miljardilla aikoen maksaa sitä lyhytnäköisesti omaisuuden myynnillä ja selittäen sen maksamista työllisyyden kasvulla, mitä ei edes teoriassa tule tapahtumaan.
  Velkaa kasvatetaan syömävelalla ja vastuu kaikesta jätetään suraavan hallituksen ongelmaksi.
  Ei näistä ole paljoa kiittelemistä.

Kommentoi