Taksiuudistus.

Meillä tehtiin päälisin puolin  samanlainen taksiuudistus, joka Eestissä on ollut jo parikymmentä vuotta. Miksihän ei ole otettu oppia?

Eestissä taksit velvoitetaan pitämään oikean puoleisessa takaikkunassa hinnastoa, vain virallisilla takseilla on mahdollisuus parkkeerata tolpalle, Uber ja muut sellaiset pitää soittaa.

Minä en koskaan ota taksia tolpalta, vaikka siellä olisi mahdollista jonosta valita mieleisensä taksi, ilman ongelmia. Ns ”mustat taksit”, tosin taksitunnuksin, joutuvat odottelemaan asiakkaitaan milloin missäkin, tolpille ei ole asiaa.

Minä soitan aina 1212 ja olen oppinut siihen luottamaan, se on Kroonetakson ja Malibun yhteiskeskus. En  ole koskaan esim huomannut, että asiakasta ”ajelutetaan”.

Eestissähän ei maaseudulla taksia saa, joten poikkeaa hieman Suomesta, Takseja Eestissä on vain kaupungeissa, maaseudulla ollaan Uberin yms varassa.

Meillä olisi viranomaisilla ollut paljonkin opittavaa eestiläisestä taksijärjestelmästä mutta minkäs teet, se isoveliajatus.

Meillä Suomessakin kannattaisi asiakkaan aina tilata puhelimitse taksi, luotettavasta yhtiöstä.

4 Replies to “Taksiuudistus.”

 1. Niin ja piti tuohon lisäämäni, melko typerää on syytellä maahanmuuttajia ongelmista, kyllä ongelmien alkusyy lienee viranomaisissa, jotka ovat nämä ongelmat ehkä mahdollistaneet.
  Nykyjärjestelmän etu on siinä, että kuluttaja voi valita, ei ollut ennen mahdollista.
  Jokainenhan meistä leipänsä pyrkii ansaitsemaan mahdollisuuksiensa mukaan. Koskee suomalaisia kuten myöskin maahanmuuttajia.

  1. Suomen pitäisi ottaa maaia Italiasta, Venetsiasta ym. Pelaa ammattimaisesti kuin Lontoossa. Osaamimen luvat,kuitit, taksimerkinnät. Voi mennä huoletta kyytiin. Jos jotain unohtuu autoon, soitto keskukseen, niin sas unohduksesi takaisin paluutaksilla.

 2. Eiköhän se suurin ongelma sittenkin ole täällä maaseudulla, kuten kaikkien muidenkin asioiden kanssa. Nykyjärjestelmässä ei ole kenelläkään sitä päivystysvelvoitetta, illalla ja yöllä on siis ihan turha yrittää saada taksia.

  Kerran juttelin yhden tamperelaisen taksikuskin kanssa, pitkäänkin. Hän oli sitä mieltä, että koko järjestelmästä pitää nuoret kuskit ihan turhaa rutinaa, kyllä täällä kaupungeissa tulee hyvinkin toimeen. Hänkin on jo käynyt tämän vuoden aikana neljä kertaa Espanjassa ja nyt on taas matka varattuna, perha on jo siellä.

  Nekin hommat on hiukan siitä kiinni kuka puhuu ja kuka arvostelee.

 3. Meillä Tammelassa on kyllä muutamia takseja, jotka lähtevät keikalle jopa yöllä mutta puhelinnumero pitää tietää.
  Taksi Hämeen autot kyllä lähtevät Forssasta.

Kommentoi