Tallink-yhtiö.

Tämän aamuisten uutisten mukaan Tallink-Silja laskee henkilöstönsä palkkatasoa 30%.

Kun ajatellaan, että eestiläisen merimiehen palkka on vain runsas kolmannes suomalaisen vastaavasta; toimenpide on kyllä dramaattinen. Palvelu- ja taloushenkilöstön  palkkataso on vieläkin heikompi kuin varsinaisen meripalveluhenkilöstön.

Aika rajuja toimenpiteitä kun kuitenkin kriisi lienee jossain vaiheessa ohi ja pitäisi palata normaaliin liikenteeseen. Ulosliputus suomalaisilta aluksilta esim saattaa taas kiihtyä, kuten vuosituhannen ensimmäisellä vuosikymmenellä tapahtui.

Tämäntyyppistä systeemiä edellinen hallitus ajoi vahvasti käyttöön.

Tuon tasoiset toimenpiteet alentavat vääjäämättä henkilöstön keskimääräistä ammattiosaamisen tasoa.

9 Replies to “Tallink-yhtiö.”

 1. Niinhän tuo Niilo on, laivayhtiöt ovat aina keksineet keinoja halpatyövoiman käyttämiseksi.
  Minun muistini perustuu 50-60 lukujen alkuun esim Gunard-yhtiön laivoihin, siellä oli esim kansimiehistössä kaikkia kansalaisuuksia. Sitten tulivat nämä ruotsalaiset ”villin linjan” laivat.
  Rahti otettiin mistä saatiin, samoin miehistö.

 2. Pahimmassa asiassa laivoihin eisaada miehistöä joka siellä kuitenkin onse osaava puoliajaalaivaamerelläjokajoskus on melkoisen kuoppanenenkin

  Huono tasoisesta henkilöstöstä tulee kärsimään ne henkilöstönkin ihmiset jopa hukkumalla
  Kuten Estonia sen opetti kun siellä ei ollut osaavaa miehistöä meri ku ei sitten töppäyksiä anna anteeksi
  Merta pitää saman aikaan sekä rakastaa että myös vihata sanoo vanhat merenkävijät
  Mutta tuo palkan lasku on selvä sanoma ei kannata tulla meille töihin ja kun esim päällystö sen palkkansa saa käteen he eivät seuraavalle kk tee pestiä vaan kävelevät toiseen putiikiin jossa maksetaan sopiva palkka terv tepivaari

  1. Tulipa taas oikea sanojen yhdistelmä mulla renkkaa tuo väli lyönti ja aina ei huomaa niitä korjata mutta koittaaottaa selvä terv tepivaari

 3. Onhan minulla muistissa ja ihan henkilökohtaisia kokemuksia merenkulun oheisilmiöihinkin.
  60-luvulla kovien talvien aikaan kun Turkuun tuli laivoja, isolta osin höyrylaivoja.
  Kahdenlaisiin töihin haettiin pitkin kaupunkia miehiä töihin; aluksen rikin (mastot ja harukset puomeineen, niistä piti hakata jää irti. Moni kuoli tai vammautui jäälohkareiden pudotessa rikistä.
  Toinen alue oli höyrylaivojen sammutettujen vielä kuumien tuubien seinämistä slagin irti hakkaaminen.
  Miehelle pantiin juuttisäkistä tehdyt toppaukset polviin ja kyynärpäihin, kasteltiin vedellä ja sitten hakkaamaan slagia irti.
  Työt kieltämättä olivat hyväpalkkaisia … mutta. Kun viikon hakkasit slagia irti tuubeista, kuukausi sen jälkeenkin mustaa räkää irtosi nielusta; näin kertoi jo silloin vanha kaverini.

 4. Eilen muuten uutisoitiin eestiläisittäin tavaratalojen sulkemisesta; se taas tietäisi suuria vaikeuksia turismista elävälle maalle, samoin kuin kokoontumisrajoitukset (yli 2 henkilöä).
  Eestiläisittäin pienet tulot kotitalouksille tiukkenisivat entisestään kun henkilöstöä lomautetaan.
  Jos kurittaa korona Suomenkin kansantaloutta, Eestissä se tuntunee vielä enemmän.

 5. Minua kun omista syistäni nuo eestiläisten asiat ja uutiset ovat vuosikymmeniä kiinnostaneet, vaikken olekkaan mikään ”suuri sotilasjohtaja”, en edes koskaan ole ollut.
  Eilisissä uutisissa kerrottiin Livikon 80% vodkan myynnin tänä keväänä 9-kertaistuneen. Siis Livikon normaali tuote, vain hinta verrattuna käsidesiin, melkoisesti noussut. Liviko on jo valmistanut 100ml pullotuksia, helpompi kuljetella.
  Ei siis mikään uutisaihe tuo Rakveren viinatehtaan käsidesibisnes.

 6. Katselin tuossa eilen illalla kamerakuvasta Tallinnan Virukadun perjantai-illan ”vilinää”; autiota, etten sanoisin kuollutta koko kadun (Tallinnan valtasuoni) mitalta.
  Ei ihmisiä, ei juurikaan autoja, vain kuolleen hiljaista.
  Tämä tulee olemaan kova suonenisku Tallinnan väestölle.

 7. Katson taskuni aina ennen kun olen viimeisessä kaupassa maissa ja pistän nuot centin ja kahden centin kolikot joita kerääntyy taskuun
  Ja työnnän ne kassa rouvan käteen ja kyllä niitä lähes aina on parin eken verran niitä on melkoisen paljon
  On minulta kysytty miksi en käytä Suomessa kun sanon ei Suomessa voi käyttää ne on valuutta listalla muttei ne ole käytössä missään terv tepivaari

Kommentoi