Toisensukupuolisuus.

Eilen ja toissapäivänä uutisoitiin suomalaisesta voimanostajasta, joka tunsi olevansa, ei mies, eikä nainen. Muutti etunimensä, kertoi poistattavansa rintansa, … ?

Mitähän tämä? Kyllä minä homot ja lesbot vielä jotenkin ymmärrän; mutta tämä toissukupuolisuus ja siitä uutisissa ”rummuttaminen”, en ihan oikeasti ymmärrä.

Kajoamatta mitenkään uutisoinnin yksityiskohtiin, voisin käytännön tasolla sanoa; eläinmaailmassakin esiintyy kyllä tämmöistä homo-/lesbojakautuneisuutta, kait se sitten eräänlaista ”normaaliutta” edustaa. Kuitenkin näiden ilmiöiden jatkuvaa uutisointia; tulin kaapista ulos, puolisoni (nainen naiselle),  … jne.

Tämmöinen sukupuolisuuden jatkuva uutisointi on mielestäni sairasta.

Jokainen eläköön kuten haluaa mutta älköön tyrkyttäkö erilaisuuttaan ”lööppeihin”.

Ylläoleva on ainoastaan omaa ajatteluani.

6 Replies to “Toisensukupuolisuus.”

 1. Pääosa ihmisistä ajattelee samoin.
  Valitettavasti nykyään on vallalla tyyli, missä joku oikein näyttävästi yrittää esittää, että ”hei, mä olen sitä ja tätä, huomatkaa mut”.

 2. Kalle, ns. kolmas sukupuoli on itse asiassa hemmetin vanha asia. Euroopassa asia on ensimmäistä kertaa dokumentoitu lakiin 1100-luvulla. Monissa päin maailmaa asia on yhtä kiintoisaa kuin kaurapuuro ja poliittisena debattina yhtä maukasta kuin kraanavesi.

 3. Valitsinhan siis sanani melko huonosti. En avauksessani suinkaan väittänyt, että ei olisi tämmöistä muunsukupuolisuutta; kritisoinpahan vain tuota ainaista uutisointia tuosta sukupuolisuudesta ja sen poikkeavuuksista.

 4. Hirveä määrä romua näytti ”likalla” olevan tangossa. Näinköhän ihan puhtain keinoin.

 5. Jos ns. muunsukupuolisuudella tarkoitetaan sitä, että henkilö ei koe olevansa mies eikä nainen, eli sukupuoli on epäselvä, niin asia on ok. Mutta jos aletaan väittää, että on olemassa jokin ”kolmas sukupuoli” tai peräti että sukupuolia on vaikka kuinka monta, niin mennään armotta metsään ja tiedettä vastaan. Jos joku väittää, että muita sukupuolia on, niin nimetköön yhdenkin ja kertokoon, millainen se on ja miten se lisääntyy ja kenen kanssa.

  Jos lomakkeisiin laitetaan kohta ”muu” niin se pitäisi laittaa seuraavasti:

  a) mies
  b) nainen
  c) muu, mikä ______________________________.

  Niinhän yleensä toimitaan, sillä muu ei ole mikään tyyppi.

  Jokaisen omat tuntemukset sinänsä ovat ok, mutta kun aletaan vaatia erityisoikeuksia tyyliin ”haluan sukupuolineutraalin vessan, koska minua ahdistaa valita” tms. niin en hyväksy. Vessat ovat tarkoituksella eri sukupuolille, erilainen anatomia aiheuttaa erilaista tarvetta. Tai jos sukupuolia ei saa mainita nykymaailmassa niin olkoon sitten eri vessat munallisille ja munattomille. Pisuaarit sopivat vain munallisille.

  Joku baarin vessa on tietysti eri asia, mutta paikat, joissa tarvitaan paljon vessoja, on syytä pitää eri vessat miehille ja naisille. Miehet tarvitsevat pisuaareja, naiset siistejä vessoja. Joskus kysymys voi olla myös turvallisuudesta. Onhan sitten invavessa jos niin ahdistaa.

  Onpa menty niinkin pitkälle, että jossain Suomen koulussa oli annettu tytölle, joka ”tunsi olevansa poika” oikeus käyttää poikien pukuhuonetta. Kävisiköhän se myös toisinpäin?

  Naisten urheilulle sukupuolisekamelska myös tulee aiheuttamaan ongelmia aj on jo aiheuttanut. Kas kun naiseksi itsensä muuttaneet miehet saavat osallistua naisten kisoihin, niin luomunaisten ennätykset menevät uusiksi ja mitalit jaetaan sukupuoltaan vaihtaneille ainakin voimailulajeissa. Juuri äsken oli uutinen sellaisesta tapauksesta. Mielestäni ei olisi kohtuuton vaatimus, ettei naiseksi itsensä tuunannut mies saisi osallistua naisten kisoihin, jo siitä katsotaan olevan hänelle hyötyä.

Kommentoi