”Heps kukkuu ja hulinaa”

Kaikki mahdolliset asiaankuuluvat ja kuulumattomat taudit ovat nykyään liikkeellä. Syksyllä annettiin niitä kausi- infulenssarokotusia. Minullekin lääkäri suositteli, etten sairastuisi.

Sitten tulikin se koko piru, maailmanlaajuinen koronatauti. Se sitten kaataakin kansaa ylenpalttisesti, eikä sille tunnu ihminen mahtavan mitään.

Minä olen molemmat saanut mukavasti väisteltyä, toistaiseksi. Löytyipä vaan vielä tauti joka puri minuunkin, totta tietysti keuhkokuume. Tälläkin hetkellä makaan Tampereen keskussairaalassa ja kunto on kohenemaan päin, mutta ei vielä äsken lääkäri luvannut kotiutusta. Toisen keuhkon tulehdusarvo on edelleen korkeahko, mutta kyllä se siitä.

10 Replies to “”Heps kukkuu ja hulinaa””

 1. Keuhkokuume ei ole leikin asia ja toipuminen saattaa ottaa kuukausia, mutta jos nyt on parempaan päin niin eiköhän se siitä.

  Toipumisia.

 2. Jeps, voimia siihen suuntaan.

  Itsekin keräilin itseäni maasta järkyttävässä kivussa jota piti kestää tunnin verran niin ettei saanut silmiä auki. Mutta se oli ihan ns. mekaaninen vika se, tuo kirottu jalka taas mennyt huonommaksi. Mutta tiedän tarkalleen mikä vika ja miten se korjaantuu (ajan kanssa) joten se ei huoleta.

  Työntekijöilleni annoin vinkit että läppäri aina mukaan, etätyötä heti jos vähänkin on kuumetta.

 3. Juuri noin monenkin kohdalla pitäisi tehdä eikä vaatia sairasta työmaalle levittään tautiaan liian harva vaan tekee kuten Kyuu
  Jos etä työ on mahdollista taudit ei leviä suureksi asiaksi
  Pentille toipumista keuhkokuume voi olla vakava asia sitä ei pidä vähätellä terv tepivaari

 4. Pikaista toipumista Pentti.
  Omalta kohdaltani sanoisin; olen sairastanut aasialaisen, hongkongilaisen ja sen lisäksi kaiken maailman pienemmät flunssat.
  Ainakaan kolmeenkymmeneen vuoteen en ole sairastanut edes ”kausilenssua”; lienen kait jo niin preparoitunut, että nuo virukset eivät tunnu minussa itävän.

 5. Kiitos kovasti myötäelämisestä lukijoille, jos ihan suoraan sanon, on se tauti mainettaan helpompi. Pientä kuumetta useamman päivän ajan ja tuleehan siinä melkoinen väsymys samantien. Ehkä osansa helppouteen antaa nykyajan antibiootit. Mutta uskokaa pois, kyllä täältä tullaan.

 6. Tulipa juuri täällä sairaalan ”iltanuotiolla” puheeksi, että jonnekin ovat ihan yllättäen kadonneet potilaatkin. Normaalisti tähän aikaan pitäisi tämänkokoisessa sairaalassa olla melkoinen meno päällä, nyt näin ei vaan ole.

  Nyt me kaikki ihmettelemme, henkilökunta, entiset asiakkaat ja harvat tulevat, miten on mahdollista. Ollaanko niin suurten muutosten edessä, että ei suuria saraaloita enä tulevaisuudessa tarvita.

  1. Pentti, ehkä pelätään coronavirusta. Kaikenlaiset kokoontumiset toistensa lähelle katsotaan vaarallisiksi.

   Joka tapauksessa toivon Sinulle pikaista paranemista ja kotioloihin pääsyä.

 7. Yritin varata aikaa vuosittaiseen terveystarkastukseen Hatanpäälle. Puhelinjonossa oli 20 henkeä.
  Toinen tie on mennä luukulle ja varata aika, mutta vältän sitä tietystä syystä.
  Saattaa olla, että nyt on menneillään aivan muut tärkeydet.

Kommentoi